8241
Beatos virtuvė

Picos bandelės

(0)
Reikės:
  • Tešlai:
  • 500 g miltų
  • 300 ml drungno vandens
  • 7 g sausų mielių
  • 1 kupino šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Pomidorų padažui:
  • Alyvuogių aliejaus
  • 400 ml konservuotų pomidorų
  • 3 skiltelių česnako
  • Žiupsnio džiovintų raudonėlių, rozmarinų
  • Druskos
  • Šlakelio vandens
  • Juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • Įdarui:
  • 2 mocarelos rutuliukų
  • Šviežių raudonėlių
  • 60 g tarkuoto kietojo sūrio

Sugrįžtu pas jus į namus su mielinėmis picų bandelėmis – tikras savaitgalio hitas! Kol lauko darbai dar pilnu tempu neužsikūrė – griebiam ir kepam.

Gaminame picos tešlą. Į elektrinio maišytuvo dubenį (arba tiesiog erdvų dubenį, jei tešlą gaminsime rankomis) suberiame miltus, sausas mieles ir pamaišome, kad pasiskirstytų ir mielės nesusitiktų su druska. Beriame druską. Pilame drungną vandenį ir įjungiame tešlos maišyklę (arba imame maišyti šaukštu, o paskui darbą perimame rankomis). Kad tešla išeitų elastingesnė ir aromatingesnė, įpilame alyvuogių aliejaus. Minkome toliau, kol susiformuos minkša, elastinga tešla. Jai labai svarbu pailsėti ir pakilti. Jei turite laiko, tešlą kildykite saltai – dunebį uždenkite ir palikite pernakt šaldytuve. Kitu atveju pridengtą tešlą kildiname šiltoje namų vietoje apie 45-60 minučių.

Gaminame greitą pomidorų padažą. Dosnų kiekį alyvuogių aliejaus įkaitiname keptuvėje ir jame pakepinama smulkintas česnakų skilteles, kol gardžiai pakvips. Jokiu būdu jų nesudeginame. Pilame konservuotus pomidorus, beriame prieskonius – žoleles, druską ir užverdame. Leidžiame padažui pavirti apie 5 minutes, įmaišome šlakelį balzaminio acto ir viskas – padažas paruoštas.

Gaminame picos bandeles. Išimame pakilusią tašlą ant stalviršio. Kad ši neliptų, stalviršį ir kočėlą galima patepti trupučiu aliejaus. Iškočiojame tešlą į didelį stačiakampį, tešla turėtų būti plona – iki 5 mm storio. Stačiakampį tolygiai ištepame pomidorų padažu, ant viršaus plėšome ir dėliojame mocarelos gabalėlius, vietomis pabarstome šviežio raudonėlio ar baziliko lapelių. Pabaigoje barstome smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.

Imame sukti tešlą pradėdami nuo krašto, esančio arčiausiai mūsų tolyn nuo savęs – taip, kaip gamintume cinamonines bandeles. Turime susukti vieną ilgą ir gana storą volelį. Jį supjaustome į atskiras bandeles – man jų išėjo apie 12 vienetų.

Dėliojame bandeles orkaitės skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi arba kepimo skardoje aukštesniais kraštais, išteptoje aliejumi. Dėliojame bandeles taip, kad tarp jų liktų šiek tiek vietos joms plėstis.

Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iš viso apie 20 minučių. Pusei kepimo laiko praėjus, bandeles pabarstome dar trupučiu tarkuoto sūrio, kad šis gražiai apsilydytų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.