8241
Beatos virtuvė

Varškėtukai su grietinės kremo kepure

(5)
Reikės:
  • 500 g pusriebės varškės
  • 2–3 šaukštai cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio baltymas
  • Druskos
  • Pusė šaukštelio vanilinio cukraus
  • 100 g miltų
  • Sviesto arba aliejaus keksiukų formai patepti
  • Įdaras:
  • 100 g grietinės arba natūralaus jogurto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 šaukštas cukraus

Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks sausų gumulėlių.

Kremą/įdarą maišome kitame dubenėlyje – sudedame grietinę, vieną kiaušinio trynį, cukrų ir sumaišome.

12 keksiukų formelę ištepame sviestu ar aliejumi. Į kiekvieną ertmę dedame po kupiną šaukštą varškės masės ir drėgnais pirštais suformuojame „dubenėlius“, kad varškė pakiltų formelės šonais aukštyn. Į susidariusią duobutę pilame po šaukštą grietinės kremo.

Keksiukus varškėtukus kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol šie pasipūs ir taps dailiai auksinės spalvos. Iškepus valgome karštus arba jau atvėsusius.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,18 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Sigita parašė:

    Labai skanūs keksiukai-varškėčiai

  2. Rasa parašė:

    ☺ išbandėme, – super, labai patiko ☺

  3. Liudmila parašė:

    Labai pigus ir skanus receptas,tinka ir vaikams ir desertui ar pusryčiams

  4. Sandra parašė:

    Labai skanus ir tikrai labai paprasti varsketukai! Bus dabar numeris vienas varskeciu receptas ☺️

  5. Rasa parašė:

    Labai skanūs varškėtukai,išbandėm, Ačiū:)

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.