Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks sausų gumulėlių.
Kremą/įdarą maišome kitame dubenėlyje – sudedame grietinę, vieną kiaušinio trynį, cukrų ir sumaišome.
12 keksiukų formelę ištepame sviestu ar aliejumi. Į kiekvieną ertmę dedame po kupiną šaukštą varškės masės ir drėgnais pirštais suformuojame „dubenėlius“, kad varškė pakiltų formelės šonais aukštyn. Į susidariusią duobutę pilame po šaukštą grietinės kremo.
Keksiukus varškėtukus kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol šie pasipūs ir taps dailiai auksinės spalvos. Iškepus valgome karštus arba jau atvėsusius.
☺ išbandėme, – super, labai patiko ☺
Labai pigus ir skanus receptas,tinka ir vaikams ir desertui ar pusryčiams
Labai skanus ir tikrai labai paprasti varsketukai! Bus dabar numeris vienas varskeciu receptas ☺️
Labai skanūs varškėtukai,išbandėm, Ačiū:)
Fantastiški varškėtikai. Nenustoju kepti ♀️
Puikus receptas, vaiku labai megiamas.
Puikus receptas, ir vaikai ir suauge kerta nekalbedami 🙂
Puikus receptas, lengvai gaminasi ir kaip skanu.
Labai skanūs keksiukai-varškėčiai