Jauki, soti, ekonomiška ir be galo skani žirnių sriuba, kokią virti mane išmokė mano draugė švedė. Paskaninta rimtu mėsos šmoteliu – kepta rūkyta karka, kurios skonis persmelkia visą patiekalą ir pripildo jį malonaus dūmo skonio. Tiesiog tobula žiemos sriuba! Pernakt išbrinkiname skaldytus žirnius. Tada nusunkiame vandenį, kuriame brinko, ir juos perplauname. Į didelį puodą ar… Daugiau…
Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks sausų… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto,… Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus,… Daugiau…
Tiems, kurie mėgsta raugintais kopūstais įdarytą žąsį ar antį, tikrai patiks ir šis patiekalas. Skirtumas tarp kepto paukščio ir karkos nėra toks didelis, kaip galėtų… Daugiau…
Lietuvos gaspadoriaus rubrikoje kompozitorius, daininikas, docentas Linas Adomaitis parodė kaip iškepti studentišką „Express“ plokštainį keptuvėje. 1. Nulupame ir stambia burokine tarka sutarkuojame bulves. 2. Gerai… Daugiau…
Kiekviena Lietuvos šeimininkė turi mokėti pasigaminti kastinį! Nemokat??? Aš irgi nemokėjau!!!! Bet Lietuvos Gaspadinės rubrika tam ir sugalvota, kad visos tobulėtume – mieloji Loreta Svidrienė… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Mano laidos viešnia, kulinarė ir maisto tinklaraštininkė Laura Galkinaitė parodė, kaip išsikepti nerealaus skonio kugelį su virtais kiaulių liežuviais. Aš pati dar nebuvau ragavusi tokio… Daugiau…
Štai koks puikus savaitgalio projektas prieš jūsų akis! Pripažinkim, tikrai nedažnai namuose gaminame naminius žemaičių blynus, o visai be reikalo. Šie blyneliai fantastinio gerumo –… Daugiau…
Žalias, sotus, jaukus ir vegetariškas patiekalas. Jei šaldytuve jau pradėjo liūdėti įvairios prieskoninės žolelės ir dažovės – kvieskit jas šen! Tiks ir brokoliai, ir cukinijos… Daugiau…
Ar kada pagalvojote, kad koldūnas yra makrono giminaitis?? Štai, net ir Italijoje visi ravioliai ir torteliniai priskiriami tai pačiai „pastos“ šeimai. Tad tokių pamąstymų vedina… Daugiau…
Lengvas, žaismingas ir tiesiog neatsivalgomas vasaros desertas, kuris puikiausiai atstos ir gimtadienio tortą. Desertas, kurio net puošti nereikės – jis iš esmės jau gražus. O… Daugiau…
TORTAS JONUI, bet mielai valgys ir Petras, ir Adelė, ir visi kiti. Pagrindas panašus į tinginį, tik dar geresnis, nes daugiau karamelės. Viens du, pasidarot… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…
Mėgstamiausias lietuvių patiekalas – cepelinai. Šįkart: trispalviai, su moliūgų įdaru, su varške ir su kepenėlėmis. Nulupame virtų bulvių lupenas (bulvės būtinai turi būti visiškai atvėsusios,… Daugiau…
Jeigu rengtume mėgstamiausių lietuviškų tortų konkursą, neturiu abejonių, kad medaus tortas užimtų pirmąją vietą ir neužleistų jos jokiam „Napoleonui“. Medaus tortas, ir taškas. Jei jūs… Daugiau…
Fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapių sėklomis, kurios labai smagiai traška valgant. Miltus sumaišome su aguonomis ir žiupsniu druskos. Šiltą vandenį sumaišome su… Daugiau…
Labai gardūs kūčiukai be mielių, kupini aguonų ir medaus aromatų. Puikus receptas skubantiems, kai nėra ūpo laukti, kol pakils mielinė tešla. Gaminame: Dubenyje sumaišome miltus… Daugiau…
NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą… Daugiau…
Dariaus ir Karolinos šeima dalinasi augalingos, ypač aromatingos ir sušildančios kopūstienės receptu, kuriame nė nepsigesite mėsos!
Kaip aš mėgstu šaltieną! Man tai yra mano vaikystės maistas, nes mano namuose, kai aš augau, visada buvo verdama šaltiena, ir jos būdavo šaldytuve dažnai, ne… Daugiau…