8241
Beatos virtuvė

Braškių ir rabarbarų uogienė

(10)
Reikės:
  • 600 g braškių
  • 400 g rabarbarų
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 2 šaukšteliai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile

Jei to dar nepadarėte, tai dabar pats laikas suporuoti braškę su rabarbaru. Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliuškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą. Tik, dėmesio, svarbu – nepervirkite!!! Virkite ant tikrai nedidelės ugnies, kad sau gražiai burbuliuotų, o ne vulkanai sproginėtų. Ir neviršykite 10-15 min., nes tikrai gausis ne uogienė, o kompotas.

Jei neturite rabarbarų, sėkmingai galite pakeisti juos citrina. Apie viską filmuke.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3.25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Aurelija parašė:

    Kiek madaug uogienes gaunasi is tokio kiekio? 🙂

  2. Eglė parašė:

    Kiek laiko reikėtų tokią uogienę virti su paprastu cukrumi? 🙂 ar tiek pat kiek ir su cukrumi uogienėms ar ilgiau?

  3. Inga parašė:

    Miela Beata,

    labai ačiū už šį receptą! Jau seniai norėjau išbandyti , nes panašų receptą esu mačiusi vienoje „uogienių“ knygoje. Mane sulaikė vienas toks niuansas. Mano anyta sako, kad rabarbarus galima valgyti tik skintus pavasarį, nes vėliau juose didėja kažkokios nuodingos rūgšties. Ką jūs manote apie tai? Filmuke rodote, kad rabarbarus galima pakeisti citrinomis, bet taip norėtūsi išbandyti originalų receptą.
    Aš uogienes daugiausia verdu savo mažyliams, norisi juos nustebinti ir pradžiuginti skaniomis uogienėmis, bet jei yra nors menkiausia tikimybė, kad kažkasgali būti ne taip, kažkaip nedrąsu ir virti.

    Inga

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveika Inga, mano žiniomis, rabarbarai geriausiai išlaikę visas savo maistines savybes iki vidurvasario, todėl galite nulupti nuo lapkočių luobelę, supjaustyti ir užsišaldyti, taip išliks gerosios savybės. Žinoma, rabarbarai turi daug oksalo rūgšties, tai šviežius reikėtų valgyti su saiku, ypač vaikams, bet patroškinus su cukrumi galite vartoti drąsiai.

  4. Inga parašė:

    Fantastika, labai aciu uz atsakyma ir nuostabu recepta!!!!

  5. IngaLi parašė:

    Man gavosi truputeli per saldziai, cukru matavau kiek parasyta, gal per mazai rabarbaru, kurie tokios rugsteles duoda ? O ar galima sia uogiene ideti i plastmasiniu indelius ir uzsaldyti? Ar labiau rekomeduotina stiklaineliuose laikyti?

  6. Nijolia parašė:

    Sveiki,
    O dar labai skanu rabarbarai, braškės ir bananas. Bananas suteikia švelnumo. Labas geras derinys. Išbandyta 🙂

  7. Loreta parašė:

    šita uogienė turi ir pavadinimą ,,Vasara“ tik mes dar ant galo dėdavome mėtos lapelių, tiesa virdavome ne su ,, Dansukker“ cukrumi, o paprastu, kvapas nenusakomas, atidarius dangtelį pakvimpa tikra vasara. Tiesa viskas būna iš savo daržo ryte nuskinta. Šią uodienę aš viriau priš gerus 20 metų, Ačiū kad priminėt būtinai išsivirsiu šiemėt, bet su mėtos lapeliu.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.