Šia kūčiukai – tradiciniai, iš purios mielinės tešlos. Jie gerai laikosi kelias savaites, šiek tiek padžiūvę nesukiūžta pamerkti į aguonų pieną.
Prašmatnaus skonio kepsnys – tikrai šventinis.
Imbierinė eglutė – gamyba ir statymas- tikras džiaugsmas su vaikais.
Mano šeimos receptas, tradicinis Kūčių patiekalas ir geriausiais šios šventės desertas su grūdais, spanguolėm, medum ir aguonų pienu.
Aš visai nesistebiu, kodėl imbierinį namelį patinka kepti, statyti ir puošti mažiems bei dideliems šeimos nariams. Tai tarsi mažo stebuklo kūrimas, o kam gi nepatinka… Daugiau…
Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.
Sekmadienis – gera diena būti namuose ir kepti sausainius. Žinoma, juos galima kepti ir visomis kitomis savaitės dienomis. Žinote, kai aš mokiausi Leith kulinarijos mokykloje… Daugiau…
Džiovintus grybus iš anksto užplikome verdančiu vandeniu, kad išmirktų. Mažu, aštriu peiliuku įpjauname kiekvieno kaštainio luobelę. Taip įpjautus kaštainius beriame į puodą su pasūdytu verdančiu… Daugiau…
Ruošiame sūrio lėkštę: Ant pjaustymo lentelės ar erdvios lėkštės dėliojame škotiškus avižinius sausainius, gabaliukais pjaustytą obuolių sūrį, gabalėliais sulaužytą kietąjį sūrį, pabarstome džiovintų vaisių. Šalia… Daugiau…
Mažesnis paukštis labai puiku, bet per šventes, tai ir kalakuto koją galima išsikepti. Paprastai, gardžiai.
Pati skaniausia, paprasčiausia silkė su ilgai ir kruopščiai iškeptais svogūnais, grybais ir pomidorų padažu.
Vakare kojas užmarinavau taip: porą šaukštų majonezo, riekelėmis supjaustyta citrina, druska, pipirai, česnakai ir rozmarinų šakelė. Viskas meiliai per naktį pabuvo. Kitą dieną – viso… Daugiau…
Su avinžirniais pagaminamos greičiausiai… Jei norite itin gero burokėlių skonio, tai juos kepkite orkaitėje, kepimo maiše arba folijoje įvyniotus. Jei greitis svarbiau, tai ne tokie… Daugiau…
Originali, jauki ir graži dovana. Į 1 litro stiklainį tilps ingredientai porai skardų sausainių.
Turtinga, jauki dovana. Gražiai atrodo, o ir linkėti galima simboliškai – gausos, sveikatos, įvairovės.
Neįsivaizduojamas skandinavų Kalėdų tradicijų atributas. Gražu ir dovanoti, smagu gaminti, skanu valgyti. Tik reikia laiko iškepti tešlą, pasigaminti glajų, sulipdyti sienas, dekoruoti. Bet verta.