Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.
Kuriant šventinę nuotaiką šis patiekalas – kepta įdaryta žąsis – vaidina pagrindinį vaidmenį, nes daugiau nieko ir nebūna, juokiasi Edita Mildažytė.
Bulvės nuostabiausios… Tai kaip gi be jų mūsų geriausių draugių. Aš tikra bulvių gerbėja, esu tikrai nemažai jums pasiūlymų su bulvėmis paruošus. Ir štai prašau… Daugiau…
Raugintus burokėlius dažnas yra primiršęs ar net niekada jų neragavęs. Visą šakniavaisį užraugti sudėtinga, o rauginiams reikalinga vėsi patalpa. Už tai raugintos burokėlių juostos yra tikras… Daugiau…
Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais man buvo atradimas, kurį parodė šefė Rūta Paulauskienė. Tikrai gardus senovinis ir kiek poniškas receptas.
Silkės suktinukai, kuriuos kažkas dar ir silkės rolmopsais vadina. Labai paprastas receptas su garstyčiomis, bet vis naujai sužibės ant Kūčių stalo ši silkė.
Klasikiniai lietuviški ingredientai, kurių, galbūt, dar niekada nebuvote bandę susodinti kartu. Ši silkė su pupelėm ir grybais ir gardi, ir soti.
Grietininiai irisai, jogų arbata, sausainiai stiklainyje, šokoladinis riešutų kremas, abrikosų ir garstyčių pagardas, sausainiai su „M&M’s“ ir dukah prieskonių mišinys. Tokias kalėdinių dovanų idėjas norime… Daugiau…
Kuršėnų vyniotinis yra labai minkštas, saldus varškės desertas, kuris tinka prie kavos ir prie arbatos bet kokia proga“, – mano laidoje pasakojo šį skanėstą ruošusi… Daugiau…
Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis tokia paprasta, bet labai gardi, su daug sluoksnių ir skonio.
Retas vien skonio jusles pasitelkęs atspėtų, iš ko pagamintas šis tortas. Gomurį iškart paperka drėgnas sodrus biskvitas ir tik spanguolėms būdingas savitas rūgštumas. Netikėtas ingredientas… Daugiau…
Gaivios salotos su raugintais kopūstais gali keliauti ir ant kasdienio, ir ant Kūčių stalo. Paskaninkite jas gardžiais priedais ir gaiviu padažu.
Kepame grybukus: Gerai išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kad masė virstų minkštu, puriu kremu. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į sviesto ir cukraus masę… Daugiau…
Silkė yra laukiama viešnia ir ant Kūčių, ir ant kasdienio stalo. O šios silkės salotos su marinuotais agurkėliais ir pesto padažu yra toks patiekalas, kurį… Daugiau…
Kalėdinis varškės tinginys yra toks desertas, kai nėra nei daug jėgų ar entuziazmo, nei laisvos orkaitės, bet labai norisi gero saldumyno, kuris patiktų visai šeimai.
Šiais metais su „Dr. Oetker“ siūlome Advento kalendorių pasigaminti patiems – toks meduolių medis bus daug mielesnis ir ypatingesnis nei bet koks pirktinis kalendorius.
Sausainiai su M&M’s saldainiukais stiklainyje yra vaikų svajonė. Padovanosite juos neiškeptus, tik suruoštą mišinį, tad kartu tai bus ir malonus užsiėmimas.
Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių… Daugiau…
Šokoladiniai sausainiai su riešutų kremu labai sodrų ir sunkūs. Jei sudėsite juos į stiklainį, tokia valgoma dovana atrodys nuostabiai.
Labai gardūs šie irisai su žemės riešutais ir druska. Sūdyta karamelė atrodo mūsų laikų išradimas, bet iš tiesų tai ji žinoma nuo seno.
Šokoladinis riešutų kremas yra ne kas kita kaip naminė Nutella. Tai nuostabus žaliavalgiškas užtepas be pridėtinio cukraus ir pieno produktų. Valgyti vieną su šaukštu be… Daugiau…
Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku „Maggi“ sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga… Daugiau…
Šie karpio kotletukai kvepia juoda duona ir kmynais. Toks skanumas ir švelnumas bus įvertintas ir vaikų.