Jūs tikrai net neįsivaizduojate, kaip man patinka „Lietuvos gaspadinių“ rubrika mano laidoje! Kiekvieną šeštadienį čia laukia vis kitas, puikus receptas, kuris atskrieja tiesiai iš Lietuvos šeimininkių ir šeimininkų rankų. O šiandienos žvaigždė: mano absoliuti meilė ir silpnybė, giminių baliui tinkamas patiekalas – kepenėlių slėgtainis. Šiuo receptu su mumis pasidalino „Patiekalų pintinė šeimai“ paskyros autorė, Laura… Daugiau…
Tai patiekalas, kuriam tikrai turėtų atsirasti vietos ant jūsų šventinio stalo, ypač jei artimųjų rate yra nemėgstančių mėsos. Purus bulvių košės patalėlis globoja labai gardų,… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus,… Daugiau…
Ar esate pastebėję, kad maistas, paruoštas nesilaikant tikslių receptų, panaudojant tai, ką jau turite savo šaldytuvų ar spintelių lentynose, būna ypač skanus? Turiu nuojautą, kad… Daugiau…
Kodėl skaniausi? O todėl, kad jų sudėtyje vien tik jūsų mėgstama žuvis. Žinoma, išskyrus plonytį traškų džiūvėsėlių sluoksnį, kuris toks lengvutis ir gardus tampa net… Daugiau…
Niekur neparašyta, kad tortu gali vadintis tik tie desertai, kuriuos gali raikyti peiliu. Prieš jūsų akis tortas, kuris smagiai sau susirangė… dubenyje! O ir skanauti… Daugiau…
Tiems, kurie mėgsta raugintais kopūstais įdarytą žąsį ar antį, tikrai patiks ir šis patiekalas. Skirtumas tarp kepto paukščio ir karkos nėra toks didelis, kaip galėtų… Daugiau…
Pabandykite šį receptą ir kepsite juos visas Kalėdas iš eilės. Neįtikėtinai skanūs meduoliai: su mažyčiais apelsinų cukatų gabaliukais, kupini šildančių prieskonių. Auksaspalvis sirupas DANSUKKER jiems… Daugiau…
Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj! Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad… Daugiau…
Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir… Daugiau…
Sąžiningai pasninkavusiesiems per adventą šis įvairios mėsos rinkinys, pagardintas džiovintomis spanguolėmis ir riešutais, gali pasirodyti tikras dievų maistas. Ypatingai tiks, kai norisi ir paukštienos, ir… Daugiau…
Pirmą kartą šio patiekalo paragavau svečiuose pas kaimynę italę. Mane sužavėjo jo paprastumas ir puikus skonis. Menkės filė paprasčiausiai iškepama orkaitėje, pašlaksčius alyvuogių aliejumi, o… Daugiau…
Itališkas virto kremo desertas, kuomet grietinėlė su įvairiais priedais užvirinama ir sustingdinama. Pasigaminti super paprasta, o svečiams patiekti efektinga. Grietinėlę galima maišyti su įvairiais skoniais… Daugiau…
Kalėdinis varškės tinginys yra toks desertas, kai nėra nei daug jėgų ar entuziazmo, nei laisvos orkaitės, bet labai norisi gero saldumyno, kuris patiktų visai šeimai.
Nuolat viską užsirašinėju, tad kartą lankydamasi Lenkijoje vieno restorano valgiaraštyje pamačiau grikiais įdarytą antį ir iš karto tai pasižymėjau, o pabandžiusi pagaminti nenusivyliau. Man labai… Daugiau…
Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu… Daugiau…
Klasikinis žvėrienos paruošimo būdas, kad mėsa išeitų sultinga, minkšta ir aromatinga. Kadagių aromatas subtiliai primena mišką, o juodųjų serbentų ir daržovių padažas patiekalą pastiprina saldžiarūgštėmis… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Gaivios, įsimenamo skonio ir super paprastai paruošiamos. Geriausias ir sveikiausias užkandis. Tik paieškokite prinokusių persimonų – salotoms reikalingas „viduriukas“, kai vaisiai ne kieti, bet ir… Daugiau…
Jei jūsų svečiai rinktų šventinio stalo skonių įvairovės ir sveikatingumo nugalėtoją, tai šie kukuliai su ryškiu, raudonu spanguolių ir kriaušių padažu laimėtų be konkurencijos. Be… Daugiau…
Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu… Daugiau…
Kava ir karamelė – dvi draugės, derančios ir gėrimuose, ir desertuose. Ypač jei tai švelnaus aksominio skonio „Paulig Classic Cremoso“. Kartą su šia kava išsivirę… Daugiau…