Mano laidos svečiai nuostabi pora – Simona ir Jonas Nainiai iškepė savo legendinį kugelį su vištiena, dėl kurio nesutalpina savo draugų prie stalo – taip visi veržiasi jo paragauti!! Nuskustas bulves ir svogūną sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Į tarkius mušame kiaušinius, juos gerai įmaišome. Tarkius dosniai pasūdome, papipiriname. Prikaistuvyje pakaitiname pieną. Vos tik šis pradės… Daugiau…
Drėgnas, kvapnus, marmurinis aguonų ir citrinų keksas – tobulas būdas suvartoti nuo Kūčių užsilikusias aguonas. O jei tokių neturit, tai verta ir kelionės į parduotuvę… Daugiau…
Stebuklingas šokoladainis be pridėtinio cukraus, bet toks skanus, kad valgo vaikai ir neklausia KO ČIA PRIDĖJAI MAMA??? Išmirkytas datules ir iškeptas saldžiąsias bulves sutriname elektriniu… Daugiau…
Inga Valinskienė mano laidoje iškepė nuostabių pyragėlių su troškintais kopūstais, grybais ir mėsyte. Tokių, kurie tiesiog tobulai tiktų ir ant šventinio stalo, ir į žygį… Daugiau…
Pradėsiu nuo to, kad sugadinti lašišos tartaro neįmanoma“, – patikina Haroldas. Dar priduria, kad, jo įsitikinimu, lašišos negalima nei virti, nei kepti, nei kaip nors… Daugiau…
„Kuršėnų“ vyniotinio pusbrolis iš Prancūzijos. Tik daug mandresnis ir prabangesnis. Kakavinis biskvitas, apelsinų džemas, avietės ir grietinėlės kremas – štai tokia sodria nata siūlome užbaigti… Daugiau…
Užburiančiu aromatu pasidabinusios kuklios šakninės daržovės suteiks šventiškumo jūsų stalui ir tiesiog tobulai tiks tiek prie paukštienos, tiek ir prie kiaulienos kepsnio. O geriausia dalis… Daugiau…
Pasakysiu taip – aš apie Kalėdas galvoju jau gerokai iš anksto. Na gerai, gal ne kasdien, bet jau nuo rudens vidurio vis kartkartėmis šmėsteli mintis… Daugiau…
Neperdedu – šis tortas yra viskas, ko reikia jūsų saldžiam Kalėdų stalui. Bent jau man jis yra šių metų žiemos švenčių didžiausias ATRADIMAS. Kai gimė… Daugiau…
Mano laidoje šį šeštadienį svečiavosi konditerė ir knygų autorė Liucina Rimgailė kartu su vyru renginių vedėju Tadu Rimgaila. Su jais ne tik smagiai pasikalbėjom, bet… Daugiau…
Tradicinis lietuviškas kūčių ir Kalėdų patiekalas, kuris buvo aprašytas nuostabioje Juozo Kudirkos knygoje „Lietuviškos kūčios ir Kalėdos“. Aš nuo savęs šiam receptui dar pridėjau truputį… Daugiau…
Niekas labai nesupyks, jei šiam gėrimui nusipirksite kokybiškų apelsinų sulčių ir tada jau tik spanguolių makt makt pridėsite. Apelsinų sultys pakankamai saldžios, tad papildomai cukraus… Daugiau…
Man labai patinka tradiciniai silkių patiekalai. Esu amžina silkės pataluose gerbėja, niekada neatsisakau paskanauti silkės su džiovintais grybais ar marinuotos acte su cinamonu. Manau, labai… Daugiau…
Kitoje vandenyno pusėje labai populiarus skonių derinys – riešutų sviestas ir uogienė – įsliuogė į šį mažą, gražų sausainėlį. Juo pavaišintus ragautojus maloniai nustebins švelniai… Daugiau…
Prabangūs ir elegantiški sausainėliai patiks klasikos mėgėjams. Kas gali būti geriau už burnoje tirpstantį sviestinį sausainėlį? Vis dėlto gali. Tai sviestinis sausainėlis, pagardintas pistacijomis ir… Daugiau…
Mano meilė silkei yra plati kaip žvaigždynai… Hahaha, kaip sako – iš dainos žodžių neišmesi, bet gal savo pridėt gali??? Juokas juokais, bet čia, prieš… Daugiau…
Naujas bandelių receptas tiems, kurie negali nurimti be mielinių kepinių. Šias gausiai citrinų kremu perteptas mielines bandeles su aguonomis pasigaminti užtruksite panašiai laiko, kaip gaminant… Daugiau…
Dar vienas būdas kaip skaniai suvalgyti visų mūsų mėgstamus burokėlius. Būtinai BŪTINAI išsikepkit šį nesudėtingą, bet neįtikėtinai skanų atvirą burokėlių pyragą. Nusižiūrėjau šį receptą nuo… Daugiau…
Jei jūsų virtuvėje liūdi koks prapjautas dinozauro dydžio moliūgo kampas, kuris niekaip nebeįtilpo į sriubą ar troškinį, tai nieko nelaukit ir imkitės šio recepto dabar… Daugiau…
Tiesog karališkas desertas – sodrus, šokoladinis, pasipuošęs avietėmis, kurių sezonas šiemet buvo ypatingai ilgas ir tik dabar baiginėjasi. Tebūnie tai odė uogoms jų išlydėtuvių proga…. Daugiau…
Mielos, purios, minkštos ir gardžios Velykų zuikio vaišės vaikams. Šių tešla – brijošė, arba sviestinė mielinė tešla. Ji sodri, riebi, truputį kitokia nei tiesiog įprasta… Daugiau…
Kiaušiniai, zuikiai ir, žinoma, morkos yra Velykų stalo atributai, dekoracijos ir produktai. Morkų sėkmė kepiniuose – jau niekam ne paslaptis. Jos suteikia ir spalvos, ir… Daugiau…
Prabangi ir sodri babka – taip vadinasi mielinė pynė su daug sviesto, cukraus ir kiaušinių. Populiari visame pasaulyje, kepama su įvairiausiais priedais ir skirtingų formų…. Daugiau…
Man atrodo, kad šviežiai keptų mielinių bandelių kvapas jau pats savaime sukuria šventę namuose. Todėl velykų rytą aš tikrai kepsiu kažką mielinio, galbūt net šias… Daugiau…