8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • - Kapotos tešlos lakštams reikės:
  • 450–500 g miltų
  • 1 kupinoko šaukštelio smulkios druskos
  • 300 g sviesto
  • 1 kiaušinio trynio
  • .....

Tortas Napoleonas

(1)

„Napoleonas“ yra didis tortas, ir jei jį iškepi, tai pasitikėjimas savimi pakyla iki televizijos bokšto aukščio. Iš tiesų „Napoleono“ norėjote jūs, mano mielieji, – apklausoje jį įvardijote kaip labiausiai trokštamą šventinį tortą. Palengvintą „Napoleono“ receptą esu užrašiusi „Kepinių knygoje“, jį nusižiūrėjau nuo savo krikšto mamos. Čia pateikiamas receptas yra gilesnio tyrinėjimo ir senų knygų bei… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Sprandinės vyniotinis su svarainiais ir abrikosais

(0)

Sprandinė – labai gera mėsa. Joje užtektinai riebaliuko, tad iškepusi bus minkšta ir sultinga. Šis receptas labai paprastas, nes nereikia nei rišti, nei pančioti. Sprandinę… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 2,20 iš 5)
Loading...

Morkos su sviestu,apelsinais ir imbieru

(0)

Čia reikės gero puodo su dangčiu, arba keptuvės su dangčiu, nes morkas troškinsim. Morkos bus saldžios ir labai skanios. Eiga: Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Briuselio kopūstai su šonine ir kmynais

(0)

Eiga: Briuselio kopūstus nuplauname. Nupjauname kotelius ir nuimame nelabai gražius išorinius lapelius. Perpjauname kopūstelius per pusę. Šoninę (gali būti riebesnė) supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Mėsos padažas – Gravy

(0)

Na mano šeima, tai pripratinka angliškos tradicijos, iš karto kelia maištą jei aš net savaitgalio keptą vištą pateikiu, bet mėsos padažo, taip vadinamo greivi, jo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Kepta žąsis su kadagių uogomis

(0)

Žąsis šiek tiek panaši į laukinius paukščius – kuo vyresnis paukštis, tuo ilgiau reikės kepti. Tai ilgiausiai trunkančios draugystės su orkaite reikalaujantis paukštis iš visų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Aguonų pyragas su karūna

(0)

Aguonų per Kūčias ir Kalėdas turi būti daug. Čia yra dar viena pyrago su aguonomis variacija. Skanus bus ir be karūnos, jei bijote termiškai neapdoroto… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Mieliniai kūčiukai su kanapėmis

(4)

Fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapių sėklomis, kurios labai smagiai traška valgant. Miltus sumaišome su aguonomis ir žiupsniu druskos. Šiltą vandenį sumaišome su… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Greitai paruošiami kūčiukai be mielių

(3)

Labai gardūs kūčiukai be mielių, kupini aguonų ir medaus aromatų. Puikus receptas skubantiems, kai nėra ūpo laukti, kol pakils mielinė tešla. Gaminame: Dubenyje sumaišome miltus… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...

Žiedinių kopūstų apkepėlė su sūriais

(0)

Kaip atskirti gerą patiekalą nuo fantastiško? Pastarajame darniai groja kelios skirtingos tekstūros, jis yra gilaus, turtingo skonio ir lėkštėje niekas nedainuoja ne į toną. Galima… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...

Silkių, salierų ir obuolių salotos

(0)

Šioms salotoms su silke netrūksta gaivumo ir pikantiškumo. Salierai ir obuoliai suteiks traškumo ir rūgštelės, svogūnai ir kaparėliai – pikantiškumo, o viską į gardžią visumą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...

Burokėlių sultyse marinuota silkė

(7)

Silkės kerai yra vieni stipriausių, nes be jos nei Kūčių stalo, nei kasdienos. Dar viena nauja idėja silkei, nes ir pati ant stalo visuomet dedu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Bulvių ir silkės kąsneliai

(7)

NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,43 iš 5)
Loading...

Meduolinių sausainių rūmai

(5)

Taukšt ir meduolinis namelis, tiksliau visi rūmai! Žinau žinau, atrodo kaip metų projektas. Bet ir kaip stebuklas – tokio jaukumo, spalvotais ledinukų langeliais ir dūmais… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,79 iš 5)
Loading...

Meduoliniai keksiukai su cinamoninio kremo kepurėmis

(6)

Koks gi žiemos švenčių laukimas be namus užliejančio imbierinių sausainių ar meduolinių kepinių aromato? Tad kviečiame nors kartą į kepinius įmaišyti specialiai Kalėdoms SANTA MARIA… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Florentinai

(4)

Florentinai – tai pusiau sausainiai, pusiau – griliažiniai saldainiai. Būkite atsargūs – jų norėsite dar ir dar, jie traškūs, saldūs ir apšlakstyti juoduoju šokoladu, pilni… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 2,92 iš 5)
Loading...

Meduolinio namelio šventė prasideda!

(0)

Kokios Kalėdos be meduolinio namelio kepimo, statymo ir dekoravimo?! Lietuvoje tikrai gyvena šeimų, kurios yra ištobulinusios meduolinės tešlos receptūras, išsisaugojusios geriausius namelių brėžinius ir viską… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Kuršėnų vyniotinis su aguonomis

(0)

Labai patenkinta šiuo kepiniu esu! Nors ir vėl man tik iš antro karto pasisekė – pirmą kartą biskvitas su aguonomis nepavyko – pasirodo, aguonos tokio… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Desertų puošimo idėjos: kad kepiniai virstų šventiniais šedevrais

(0)

Lai šiemet šventiniai kepiniai mėgaujasi nauju statusu – tampa meno kūriniais arba stalo šedevrais! Nesigąsdinkite, tikrai neturėsite iki švenčių įgyti konditerijos bakalauro laipsnio… Reikės tik… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4,07 iš 5)
Loading...

Kalėdų patiekalai: kepti paukščiai ir garnyrai

(0)

Kalėdos skirtos skaniausiems paukščiams: antims, žąsims ir kalakutams. Jei niekada dar jų nekepėte, tikrai pamėginkite, nieko sudėtingo čia nėra, pamatysit. Tik nepamirškite ir gero garnyro:… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...

Medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė

(40)

Medaus tortas man niekada neatsibosta. Na gal tik kartais pasigendu jame daugiau drėgmės ir kremo. Todėl ir sugalvojau tokį receptą, kuriame apelsinų kremo daugiau nei… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (46 balsai, vidurkis: 3,85 iš 5)
Loading...

Ruošiame Kūčias: skaniausi silkės receptai ir gardžios salotos

(0)

Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda – visokios salotos, pamatysit,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,90 iš 5)
Loading...

Perlinėmis kruopomis įdaryta antis su glazūruotais burokėliais

(2)

Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O jau glazūruotais burokėliais jei antį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir skrudintomis sėklomis

(1)

Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,38 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.