Spausdinti

Silkė su morkomis ir džiovintais vaisiais

1
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

Alyvuogių aliejaus
1 poras
2–3 morkos
1 sauja razinų
1 sauja džiovintų abrikosų
Čiobrelių
Druskos
Pusė stiklinės vandens
Žiupsnelis cinamono
Silkės filė
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkiai supjaustytą porą. Kai poras suminkštėja, į keptuvę siunčiame šiaudeliais sutarkuotas morkas, išmaišome ir toliau kepame ant vidutinės kaitros, kol šios ims suminkštėti.

2

Kol daržovės kepa, peiliu susmulkiname abrikosus. Juos kartu su razinomis beriame į morkas, dar šalia pridedame čiobrelio šakelę, pagardiname druska ir įpylę šlakelį vandens pamaišome, kad viskas išsitroškintų ir greičiau suminkštėtų. Dar, jei norisi daugiau šventiškumo, galima į daržoves įberti mažutėlį žiupsnelį malto cinamono.

3

Ištroškusias morkas su porais bei džiovintais vaisiais pilnai atvėsinameme, o Kūčių vakarą šį pagardą patiekiame su mėgstamiausia silkute.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą