Lietingu oru gerą nuotaiką palaikykime kepdami pyragus! Prieš jūsų akis nesudėtingas, bet labai skanus obuolių ir varškės apkepas su trupiniais kaip tik sekmadienio susitikimui su artimaisiais ar kaimynais. Obuolius supjaustome skiltelėmis, išimame sėklalizdžius ir su visa odele (jei obuoliai iš savo ar kaimyno sodo) sudedam į puodą. Į obuolius beriame porą šaukštų rudojo cukraus, šaukštą… Daugiau…
Švelnios ir lengvos varškės sūriu ir grūstomis bulvėmis įdarytos cukinijos. Tikras džiaugsmas lietuviškų skonių bet lengvesnio maisto mėgėjams. Paragaukite, ir receptą garantuotai įtrauksite į bemėsių… Daugiau…
Nuostabiai skanus, šiek tiek lazanija apsimetantis lietinių blynų apkepas, įdarytas daržovėmis ir pievagrybiais. Jis toks skanus, kad negalėsite atsivalgyti! Pirmiausia gaminame lietinių tešlą. Dideliame dubenyje… Daugiau…
Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą ir jaukumo pilną apkepą. Šįkart… Daugiau…
Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai jie tampa lyg stikliniai, beriame… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto,… Daugiau…
Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir… Daugiau…
Turbūt kiekviena tauta turi tokį vienos skardos patiekalą, kuriuo gali pamaitinti minią. Italams tas patiekalas yra lazanija, mums – kugelis, o štai graikai gali didžiuotis… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…
Kai jau paragavau keptos košės, tai nėra kelio atgal – atradau legalų būdą pusryčiams valgyti pyragą. Juk čia košė! Dubenyje šakute sutriname bananus ir sumaišome… Daugiau…
Nuostabus jordanietiškas mėsiškas patiekalas, kuris laisvai pamaitins visą šeimą! Pilnas daržovių ir aromatingų prieskonių, žodžiu, visokio gardumo. Šiam patiekalui galite naudoti ne vien jautieną, bet… Daugiau…
#BePadažo – ši grotažymė nėra tiktai pasiūlymas, kaip valgyti tobulą varškės apkepą. Tai ir pavadinimas verslo, kurį sukūrė vilniečių Druktenių šeima: vyras tikras virtuvės šefas… Daugiau…
Kaip atskirti gerą patiekalą nuo fantastiško? Pastarajame darniai groja kelios skirtingos tekstūros, jis yra gilaus, turtingo skonio ir lėkštėje niekas nedainuoja ne į toną. Galima… Daugiau…
Kaip marinuojat vištą, aa? Ar tik su prieskoniais ištrinat, ar panardinat į kokį kvapnų aliejinį spa? O gal tik česnakai, kmynai, druska, pusvalandukas ir iškart… Daugiau…
Nuostabus patiekalas su mano mylimomis cukinijomis, man jis buvo tikras atradimas. Šį receptą radau Amerikos kulinarijos legendos Julia Child knygoje. Būtinai kepkite šį gratiną, jei… Daugiau…
Kažkada užsiminėme, kad kartą šefė Rūta Paulauskienė mums studijoje iškepė puikų kugelį, kuris visą komandą privertė aikčioti ir kone alpulį įvarė – toks gardus buvo!… Daugiau…
Šis vištienos pyragas tai toks pagerintas troškinys. Kodėl pagerintas? Nes su labai skania traškia tešlos kepure, po kuria sultinyje labai gradžiai išsitroškina vištiena ir daržovės.
Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet… Daugiau…
Gaminimo eiga: Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti… Daugiau…
Namų virtuvės hitas bemėsiui pirmadieniui! Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu bus atradimas visai šeimai.
Greitas makaronų apkepas su vištiena yra išsigelbėjimas, kai laiko suktis virtuvėje nėra. Šis patiekalas su sultiniu, kuris už jus ir nudirbs visus darbus.
Už šiuos keksiukus sau rašau pagyrimą nesikuklindama, nes išėjo labai skanūs ir tiesiog šventiški – maistingi ir sotūs. Iš savo mokytojos už šį receptą taip… Daugiau…
Pasakiškai jaukus rudeniškas patiekalas. Užtruksite šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko „Beatos virtuvės“ virtiniams su bulvėmis ir keptais pievagrybiais išvirti, bet tokiu apkepu nebus gėda… Daugiau…