8241
Beatos virtuvė

Baklažanų suktinukai su varške ir sūriu

(6)
Reikės:
  • 3 baklažanų
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Svogūno
  • 2 česnakų skiltelių
  • 800 ml trintų pomidorų
  • Raudonėlio šakelės
  • Juodųjų pipirų
  • Žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių
  • 100 ml vandens
  • Mocarelos rutuliuko
  • 200 g varškės
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Česnako skiltelės
  • Kiaušinio
  • 200 g špinatų
  • Saujos tarkuoto kietojo sūrio viršui pabarstyti

Baklažanai – mano meilės – naujame amplua! Šįkart įkvėpimo semtasi iš Itališkos virtuvės, nes čia ir pomidorai, ir kietasis sūris darniai groja, bet, kad patiekalas nebūtu visai visas „importinis“, nutariau įdarui naudoti lietuvišką varškę vietoj pusseserės rikotos. Ir suskambėjo viskas nuostabiai! Labai kviečiu išbandyti.

Baklažanus supjaustome išilgai apie 5 mm storio riekėmis ir išdėliojame vienu sluoksniu ant dviejų kepimo popieriumi ištiestų skardų. Pabarstome druska, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 15 minučių, kad šie imtų kepti ir spėtų suminkštėti, tapti lankstūs.

Gaminame pomidorų padažą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkintus svogūnus bei česnako skilteles kol suminkštės ir ims gardžiai kvepėti. Pilame trintus pomidorus ir išmaišome. Pagardiname druska, pipirais, raudonėliais ir aitriosiomis paprikomis, jei mėgstate, įpilame šlakelį vandens ir ramiai verdame uždengę dangčiu apie 10-15 minučių.

Gaminame įdarą. Erdviame dubenyje sumaišome varškę su stambiai tarkuota mocarela ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Įdedame smulkintą ęesnako skiltelę, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome. Galiausiai įmaišome blanširuotus nuspaustus špinatus (juos prieš tai galima kiek pasmulkinti peiliu).

Į orkaitei pritaikytą kepimo indą supilame išvirusį pomidorų padažą. Sumažiname orkaitės kaitrą iki 160 laipsnių.

Gaminame suktinukus. Į kiekvieną baklažano juostelę įdedame po šaukštą įdaro ir susukame volelį, jį patupdome į pomidorų padažą. Suktinukais pripildome visą kepimo indą. Galų gale viršų apibarstome likusia saujele tarkuoto kietojo sūrio. Kepame apie 40 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 2,27 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Urtė parašė:

    Išbandžiau, viskas pavyko ir buvo labai skanu! Tik pridėjau dvigubai daugiau česnako ir į įdarą dar įdėjau muskato.

  2. Jogė parašė:

    Labai skanu, pasigaminau pati, tik nedėjau česnakų, nes labai jų nemėgstu.

  3. Regina parašė:

    Sveiki,ar nebus kartūs baklažanai prieš tai nepadruskinus?

  4. Kristina parašė:

    Kokius naudojate trintus pomidorus? Nes tuos kur nusipirkau rūgštoki, o gal ir turi būti šis patiekalas rūgštokas?

    • Beata Nicholson parašė:

      na patiekaluose su konservuotais pomidorais visuomet bus daugiau ar mažiau rūgštelės. Siūlyčiau kitąkart į padažą, jei jau labai rūgštūs pomidorai, įberti šaukštelį cukraus – tikrai reikalų nepagadins.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.