Spausdinti

Baklažanai – mano meilės – naujame amplua! Šįkart įkvėpimo semtasi iš Itališkos virtuvės, nes čia ir pomidorai, ir kietasis sūris darniai groja, bet, kad patiekalas nebūtu visai visas „importinis”, nutariau įdarui naudoti lietuvišką varškę vietoj pusseserės rikotos. Ir suskambėjo viskas nuostabiai! Labai kviečiu išbandyti.

Baklažanų suktinukai su varške ir sūriu

5
komentarai
7
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
55 min.

Reikės:

3 baklažanų
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Svogūno
2 česnakų skiltelių
800 ml trintų pomidorų
Raudonėlio šakelės
Juodųjų pipirų
Žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių
100 ml vandens
Mocarelos rutuliuko
200 g varškės
100 g tarkuoto kietojo sūrio
Česnako skiltelės
Kiaušinio
200 g špinatų
Saujos tarkuoto kietojo sūrio viršui pabarstyti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Baklažanus supjaustome išilgai apie 5 mm storio riekėmis ir išdėliojame vienu sluoksniu ant dviejų kepimo popieriumi ištiestų skardų. Pabarstome druska, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 15 minučių, kad šie imtų kepti ir spėtų suminkštėti, tapti lankstūs.

2

Gaminame pomidorų padažą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkintus svogūnus bei česnako skilteles kol suminkštės ir ims gardžiai kvepėti. Pilame trintus pomidorus ir išmaišome. Pagardiname druska, pipirais, raudonėliais ir aitriosiomis paprikomis, jei mėgstate, įpilame šlakelį vandens ir ramiai verdame uždengę dangčiu apie 10-15 minučių.

3

Gaminame įdarą. Erdviame dubenyje sumaišome varškę su stambiai tarkuota mocarela ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Įdedame smulkintą ęesnako skiltelę, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome. Galiausiai įmaišome blanširuotus nuspaustus špinatus (juos prieš tai galima kiek pasmulkinti peiliu).

Reklama
41011
4

Į orkaitei pritaikytą kepimo indą supilame išvirusį pomidorų padažą. Sumažiname orkaitės kaitrą iki 160 laipsnių.

5

Gaminame suktinukus. Į kiekvieną baklažano juostelę įdedame po šaukštą įdaro ir susukame volelį, jį patupdome į pomidorų padažą. Suktinukais pripildome visą kepimo indą. Galų gale viršų apibarstome likusia saujele tarkuoto kietojo sūrio. Kepame apie 40 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Išbandžiau, viskas pavyko ir buvo labai skanu! Tik pridėjau dvigubai daugiau česnako ir į įdarą dar įdėjau muskato.

  2. Kokius naudojate trintus pomidorus? Nes tuos kur nusipirkau rūgštoki, o gal ir turi būti šis patiekalas rūgštokas?

Rašyti komentarą