8241
Beatos virtuvė

Daržovėmis įdaryti apkepti lietiniai blyneliai

(0)
Reikės:
  • 250 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 500 ml vandens
  • 3 šaukštai sviesto
  • Įdaras:
  • 1 poras
  • 1 morka
  • Ketvirtis gūžinio kopūsto
  • 1 česnako skiltelė
  • Ketvirtis šviežiai smulkinto muskato riešuto
  • Druskos
  • 250 g pievagrybių
  • Padažas:
  • 100 g grietinės
  • 100 g sūrio
  • Druskos
  • 1 kiaušinis
  • Krapų

Nuostabiai skanus, šiek tiek lazanija apsimetantis lietinių blynų apkepas, įdarytas daržovėmis ir pievagrybiais. Jis toks skanus, kad negalėsite atsivalgyti!

Pirmiausia gaminame lietinių tešlą. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su druska. Įpilame lydyto sviesto,trečdalį nurodyto kiekio vandens, suberiame VISUS miltu ir užmaišome tirštą tešlą. Maišome, kol nelieka nė vieno gumulėlio. Pabaigoje supilame likusį vandenį ir gerai išmaišome. Paliekame tešlą pabrinkti apie 20 minučių.

Gaminame lietinių įdarą. Gerai įkaitntoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkiai supjaustytus porus, burokine tarka sutarkuotas morkas, smulkintus pievagrybius ir kopūstus, kol daržovės suminkštės ir truputį paskrus. Daržoves pagardiname druska, kmynais ir smulkiai sutarkuotu česnaku bei muskato riešutu. Daržovės pabaiogoje neturi tapti koše – tegu daržovės išlaiko šiek tiek tvirtumo ir kramtymo džiaugsmo.

Laikas kepti lietinius. Išbrinkusi tešla turi priminti riebios grietinėlės konsistenciją. Jei reikia, galima praskiesti trupučiu vandens. Gerai įkaitintą keptuvę patepame trupučiu sviesto ir kepame lietinius ant abiejų pusių. Turėtų išeiti apie 12-13 lietinių blynų.

Įkaitiname orkatę iki 180 laipsnių. Į kiekvieną iškeptą lietinį blyną dedame po 1-2 kupinus šaukštus daržovių įdaro ir susukame. Susuktus lietinius klojame į kepimui orkaitėje atsparų indą vieną šalia kito.

Gaminame padažą. Išplakame kiaušinį su grietine ir trupučiu druskos, saujele smulkiai tarkuoto sūrio ir dosniu žiupsniu smulkintų krapų. Gautą padažą užpilame ant susuktų lietinių blynelių. Ant viršaus beriame dar truputį tarkuoto sūrio ir kepame apie 20-30 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 2,50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.