Lietingu oru gerą nuotaiką palaikykime kepdami pyragus! Prieš jūsų akis nesudėtingas, bet labai skanus obuolių ir varškės apkepas su trupiniais kaip tik sekmadienio susitikimui su artimaisiais ar kaimynais.
Keptų obuolių ir varškės apkepas
Apkepui:
Trupiniams:
Gaminimas
Obuolius supjaustome skiltelėmis, išimame sėklalizdžius ir su visa odele (jei obuoliai iš savo ar kaimyno sodo) sudedam į puodą. Į obuolius beriame porą šaukštų rudojo cukraus, šaukštą cinamono, sudedame 20 g sviesto ir užkaičiame. Uždengę dangtį, vis pamaišydami leidžiame trumpai pasitroškinti, kol išsiskirs sultys ir obuoliai suminkštės.
Gaminame trupinius. Į dubenį beriame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, beriame druskos ir 2-3 šaukštus cukraus, abiejų rūšių miltus ir avižinius dribsnius. Viską pirštais sumaigome, kad susidarytų drėgni riebūs trupiniai.
Gaminame varškės sluoksnį. Varškę ištriname elektriniu trintuvu kartu su cukrumi, grietine, lydytu sviestu, vanile ir kiaušinių tryniais. Baltymus išsaugome ir supilame į kitą dubenį – juos elektriniu plaktuvu išplaksime iki standumo ir mentele lengvai įmaišysime į varškės masę.
Imame stačiakampę kepimo formą ir į ją supilame visus troškintus obuolius. Ant viršaus paskirstome varškės masę ir tolygiai barstome paruoštus trupinius.
Kepame apie 30 minuičų 190 laipsnių orkaitėje. Skanaujame dar karštą arba jau atvėsusį.
Kuom galima pakeisti migdolų miltus? 🙂