8241
Beatos virtuvė

Ruošiamės šventėms namuose: valgomų dovanų gidas

(0)

Grietininiai irisai, jogų arbata, sausainiai stiklainyje, šokoladinis riešutų kremas, abrikosų ir garstyčių pagardas, sausainiai su „M&M's“ ir dukah prieskonių mišinys. Tokias kalėdinių dovanų idėjas norime pasiūlyti šiais metais!

Reikės:
  • RASITE TOKIUS RECEPTUS
  • naminis šokoladinis riešutų kremas
  • grietininiai irisai
  • jogų arbata
  • šokoladiniai sausainiai stiklainyje
  • abrikosų ir garstyčių pagardas
  • dukah prieskonių mišinys
  • sausainiai su „M&M's“

Šiais metais kaip niekada trūksta artumo, tad padovanokime kažką nuoširdaus, pagaminto savomis rankomis. Nelėkime kaip pamišę į parduotuvę, kad tik nupirktume bet kokį daiktą ar saldainių dėžę.

Kartais suruošti širdžiai mielą dovaną tikrai neužtrunka. Pasidairykite po mūsų sudarytą valgomų dovanų gidą, gal ką išsirinksite ir pagaminsite šį savaitgalį.

Manau, bet kas apsidžiaugtų gavęs naminės Nutellos ar skanių sausainių arba irisų. O tie, kurie nėra saldžiamėgiai, tikrai įvertins naują kvapnų prieskonių mišinį, džiovintų abrikosų ir garstyčių pagardą arba jogų arbatą, kuri jaukiai sušildys ir prikvepins visus namus.

 

naminė nutella

Naminis šokoladinis riešutų kremas (a la Nutella)

Šokoladinis riešutų kremas yra ne kas kita kaip naminė Nutella. Tai nuostabus žaliavalgiškas užtepas be pridėtinio cukraus ir pieno produktų. Valgyti vieną su šaukštu be gailesčio – tikrai. Tinka tepti ant skrebučio, dėti į košes, desertus.

Apie šį kremą mūsų fotografė Dovilė sako: „Meškų laimė ir Kalėdos! Kas jau kas, o aš turiu „saldžius dantis“. Jausmas, kai šokoladiškiausias šokoladas apkabina gomurį, mane visuomet nušokdina į laimingas akimirkas. Turiu prisipažinti, kad pradėjusi dirbti „Beatos virtuvėje“ mokėjau pagaminti tik keletą patiekalų, o po ketverių maisto fotografavimo metų vis dažniau neišeinu iš virtuvės.

Artėjant Kalėdoms daugelis pradedame jausti ypač pastiprėjusią magiją būti dėkingiems ir dosniems. Po kasmečių svarstymų, ką padovanoti tėvams, draugams, kaimynams ir kolegėms, supratau, kad nėra nieko geriau, nei pagaminti valgomų dovanų ir parašyti nuoširdų laišką. Skaniausi linkėjimai ir laimingų šokoladinių dantų per šventes būnant kartu!“

NAMINĖS NUTELOS RECEPTAS ČIA

 

Grietininiai irisai su žemės riešutais

Irisų receptas iš prieškario „Šeimininkės“ žurnalo, bet tuomet tik irisinius saldinius virė, o dabar labai populiaru sūdyta karamelė. Dar gardžiau su žemės riešutais.

IRISŲ RECEPTAS ŠTAI ČIA

 

 

Jogų arbata Masala chai

Dovanų iš virtuvės gaminti nebūtina, tai yra neprivalote kepti ar virti. Kaip kokie alchemikai galite sumaišyti arbatą  ir supilstyti į gražius stiklainiukus.

Atrodo, kad juodoji arbata su prieskoniais ir pienu yra sukurta specialiai šaltoms žiemoms. Įvairių jos rūšių galima įsigyti parduotuvėse, bet paruošti tokią arbatą savarankiškai – vieni juokai, tereikia paieškoti prieskonių ir savo virtuvės stalą paversti mažu arbatos pakavimo cechu.

JOGŲ ARBATOS RECEPTAS

 

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutiniu įdaru 

Kolegė Anna apie šiuos sausainius sako: „Dovanoti tinkamų sausainių idėja nėra nauja, todėl prieš kelis metus jai sugalvojau „updeitą“ – šiuos sausainius būtinai turime suvalgyti kartu su tais, kuriems juos įteikiu. Iš anksto supakuoju dovanas ir tiems draugams, su kuriais matomės itin retai.

Jei Kalėdos gali mus susodinti prie vieno stalo, kodėl gi ne? Beje, šie šokoladiniai sausainiai mane labai nustebino – tokio sodraus, gilaus šokoladiškumo jų puselės, o riešutinis kremas viską glotniai sujungia ir sukuria truputį pyragaitiško džiaugsmo. Stiklainį puoškite blizgučiais arba etikete su palinkėjimu.“

Išeis maždaug 25 sausainiai, o jų RECEPTAS ŠTAI ČIA

Abrikosų ir garstyčių pagardas

Yra toks klasikinis itališkas pagardas mostarda di fruta, tiesioginis vertimas yra vaisių garstyčios. Jie brangūs ir jų būna itališkų delikatesų parduotuvėse, šis receptas yra iš šios operos.

Man labai patinka taip paruošti abrikosai, nes jie ryškūs, rugštūs ir labai puikiai tinka prie mėsos ir sūrio. Ir dar geriausia yra tai, kad juos pagaminti nesudėtinga ir nereikia ilgai laukti. Tai nebrangus pagardas.

Rekomenduoju jį pakuoti į nedidelius indelius, nes pagardas tikrai labai stipraus skonio. Man patinka šis rūgšumas, bet jei jūs norite švelniau, dėkite mažiau acto.

Pagardo išeis 4 indeliai po 200 ml, o RECEPTAS ČIA. 

Dukkah prieskonių mišinys

Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių aliejuje ir tada pavilgote prieskoniuose, tiks ant salotų, sriubos, lapinių kopūstų traškučių…fantazija nesibaigia. Ir žinoma, puiki dovana gurmanui.

Prieskonių mišinio RECEPTĄ GALITE RASTI ČIA

 

Sausainiai su „M&M’s“

Drąsiai dovanokite vaikams. Atrodo žaismingai ir nuostabiai. Be to, šią dovaną vaikai labai mėgsta ruošti patys. Mišinio pakaks nemažai skardai skanių spalvingų sausainių.

Paverskite stiklainį mielu žvėreliu. Akriliniais dažais nudažykite dangtelį. Kai jis išdžius, priklijuokite iš popieriaus iškirptas ausis. Nupieškite snukutį, iškirpkite ir priklijuokite ant stiklainio. Blizgių ir smagių detalių nebus per daug.

SAUSAINIŲ STIKLAINYJE RECEPTAS ČIA

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.