8241
Beatos virtuvė

Jogų arbata Masala chai

(0)

Jogų arbata (masala chai) yra tikra prieskonių puokštė. Padovanokite draugui ir visą žiemą jus minės geruoju.

Reikės:
  • Arbatos mišiniui reikės:
  • 1 žvaigždinio anyžiaus
  • 8 gvazdikėlių
  • 8 žaliųjų kardamonų ankščių
  • 1 cinamono lazdelės
  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
  • 0,5 šaukštelio pankolių sėklų
  • 3 šaukštelių juodosios arbatos
  • Gėrimui paruošti reikės:
  • 0,5 l vandens
  • 2 šaukštelių cukraus arba pagal skonį
  • 1 cm ilgio imbiero šaknies arba 1 šaukštelio malto imbiero
  • 0,5 l pieno

Dovanų iš virtuvės gaminti nebūtina, tai yra neprivalote kepti ar virti. Kaip kokie alchemikai galite sumaišyti arbatą  ir supilstyti į gražius stiklainiukus.

Atrodo, kad juodoji arbata su prieskoniais ir pienu yra sukurta specialiai šaltoms žiemoms. Įvairių jos rūšių galima įsigyti parduotuvėse, bet paruošti tokią arbatą savarankiškai – vieni juokai, tereikia paieškoti prieskonių ir savo virtuvės stalą paversti mažu arbatos pakavimo cechu.

  1. Arbatos mišiniui paruošti sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
  2. Arbatai paruošti grūstuvėje stambiai pasmulkinkite prieskonius ir kartu su arbata suberkite į puodelį su vandeniu.
  3. Įtarkuokite nuluptą imbiero šaknį arba suberkite maltą imbierą, pasaldinkite ir užvirkite vandenį su prieskoniais.
  4. Supilkite pieną, išmaišykite ir dar kartą užvirkite. Prieš patiekdami paragaukite, ar nereikia daugiau cukraus.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.