Spausdinti

Irisų receptas iš prieškario „Šeimininkės“ žurnalo, bet tuomet tik irisinius saldinius virė, o dabar labai populiaru sūdyta karamelė. Dar gardžiau su žemės riešutais.

Irisus galite pakuoti į dėžutę arba į skaidrų stiklo indą. Jam labai tiko nėrinys su žiemos žvilgesiu ir auksinis paukštukas, atskridęs iš kalėdinių dekoracijų skrynios. Sutikite, kad taip supakuoti irisai tiesiog dainuoja šventę.

 

 

Grietininiai irisai su žemės riešutais ir jūros druska

0
komentarai
1

Reikės:

220 ml 35 proc. grietinėlės
220 ml pieno
250 g cukraus
0,5 vanilės ankšties arba 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
50 g sūdytų žemės riešutų
nepilno šaukštelio druskos
šlakelio rapsų aliejaus
žiupsnelio jūros druskos kristalų (rasite specializuotose parduotuvėse) arba saujelės sūdytų žemės riešutų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į nedidelę skardelę įklojame vos vos aliejumi pateptą kepimo popierių – ant jo supilsime irisų masę atvėsti. Peiliu pasmulkiname riešutus.

2

Į nedidelį puodą supilame grietinėlę, pieną, suberiame cukrų, vanilės ankšties sėklytes. Pasūdome ir maišydami užverdame ant vidutinės ugnies. Verdame nuolat maišydami, kol masė pradės tirštėti ir švelniai ruduoti – užtruksite apie 30 minučių. Kai masė, užlašinta ant vėsios lėkštutės, pradeda stingti – irisai paruošti.

3

Suberiame žemės riešutus ir gerai išmaišome.

Reklama
41011
4

Irisų ir riešutų masę supilame į paruoštą skardelę. Geriausia, jei pavyks supilti iki 1 cm storio sluoksnį.

5

Irisų paviršių pabarstome pasirinktinai druskos kristalais ar smulkintais žemės riešutais. Paliekame masę atvėsti ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ačiū, viskas puikiai pavyko! Virėm ilgai ant 5/9 (indukcinė viryklė) bijodami sudegint ar perkaitint, bet po pusvalandžio buvo vos patirštėję ir vos gelsva. Tada padidinom iki 6/9 ir, pamakalavus intensyviai dar 30 min, gavosi puikiai (testas su lėkštute užskaitytas). Beje, irisus palaikius šaldytuve jie lengviau susipjausto (mažiau prie visko limpa ir laiko formą).

Rašyti komentarą