Irisų receptas iš prieškario „Šeimininkės“ žurnalo, bet tuomet tik irisinius saldinius virė, o dabar labai populiaru sūdyta karamelė. Dar gardžiau su žemės riešutais.
Irisus galite pakuoti į dėžutę arba į skaidrų stiklo indą. Jam labai tiko nėrinys su žiemos žvilgesiu ir auksinis paukštukas, atskridęs iš kalėdinių dekoracijų skrynios. Sutikite, kad taip supakuoti irisai tiesiog dainuoja šventę.
Gaminame
Vakar ir aš išbandžiau šį receptą. Tiesa matyt per trumpai pakaitinau, bijodama, kad nesudegtų (jau taip intensyviai burbuliavo man viskas, galvoaju tuoj ims svilti). Spalva gavosi šviesi ir patys irisai tąsūs. Na kitą kartą žinosiu :).
Turiu kitą klausimą. Kaip įpakuoti irisiukus, kad jie nesuliptų vienas su kitu?
Ačiū, viskas puikiai pavyko! Virėm ilgai ant 5/9 (indukcinė viryklė) bijodami sudegint ar perkaitint, bet po pusvalandžio buvo vos patirštėję ir vos gelsva. Tada padidinom iki 6/9 ir, pamakalavus intensyviai dar 30 min, gavosi puikiai (testas su lėkštute užskaitytas). Beje, irisus palaikius šaldytuve jie lengviau susipjausto (mažiau prie visko limpa ir laiko formą).