8241
Beatos virtuvė

Abrikosų ir garstyčių pagardas

(1)

Man labai patinka taip paruošti abrikosai, nes jie ryškūs, rugštūs ir šis pagardas su garstyčiomis labai puikiai tinka prie mėsos ir sūrio.

Reikės:
  • 400 ml obuolių acto
  • 300 g cukraus uogienėms
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 3 kardamonai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 600g džiovintų abrikosų
  • 100ml karšto vandens
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1 šaukštelis angliškų aštrių garstyčių (arba visas galite vienodas naudoti)

Yra toks klasikinis itališkas pagardas mostarda di fruta, tiesioginis vertimas yra vaisių garstyčios. Jie brangūs ir jų būna itališkų delikatesų parduotuvėse, šis receptas yra iš šios operos.

Ir dar geriausia yra tai, kad šiuos abrikosus pagaminti nesudėtinga ir nereikia ilgai laukti. Tai nebrangus pagardas.

Rekomenduoju jį pakuoti į nedidelius indelius, nes pagardas tikrai labai stipraus skonio. Man patinka šis rūgšumas, bet jei jūs norite švelniau, dėkite mažiau acto. 

 

Gaminame:

  1. Abrikosus nuplaukite po karštu vandeniu. Užpilkite 100 ml karšo vandens, galite ir šiek tiek daugiau ir leiskite išbrinkti, geriausiai per naktį.
  2. Sudėkite abrikosus į puodą, užpilkite actu, sudėkite prieskonius, druską ir garstyčias ir pastatykite virti, bet ant lėtos ramios ugnies. Virkite apie 30 minučių.
  3. Viskas sutirštės, tada išimkite prieskonius ir supilkite cukrų. Dar pavirkite viską apie 20 minučių.
  4. Supilstykite į indelius. Jei indeliai nedideli, po 200 ml, išeis 4 indeliai.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Šis pagardas labiau tinka paukštienai?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.