8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis riešutų kremas (a la Nutella)

(7)

Šokoladinis riešutų kremas yra ne kas kita kaip naminė Nutella. Tai nuostabus žaliavalgiškas užtepas be pridėtinio cukraus ir pieno produktų. Valgyti vieną su šaukštu be gailesčio – tikrai. Tinka tepti ant skrebučio, dėti į košes, desertus.

Reikės:
  • 150 g lazdynų riešutų
  • 200 g datulių
  • 150–200 ml vandens
  • 3 šaukštų „Beatos virtuvės“ kakavos
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • poros žiupsnių druskos

Apie šį kremą mūsų fotografė Dovilė sako: „Meškų laimė ir Kalėdos! Kas jau kas, o aš turiu „saldžius dantis“. Jausmas, kai šokoladiškiausias šokoladas apkabina gomurį, mane visuomet nušokdina į laimingas akimirkas. Turiu prisipažinti, kad pradėjusi dirbti „Beatos virtuvėje“ mokėjau pagaminti tik keletą patiekalų, o po ketverių maisto fotografavimo metų vis dažniau neišeinu iš virtuvės.

Artėjant Kalėdoms daugelis pradedame jausti ypač pastiprėjusią magiją būti dėkingiems ir dosniems. Po kasmečių svarstymų, ką padovanoti tėvams, draugams, kaimynams ir kolegėms, supratau, kad nėra nieko geriau, nei pagaminti valgomų dovanų ir parašyti nuoširdų laišką. Skaniausi linkėjimai ir laimingų šokoladinių dantų per šventes būnant kartu!“

  1. Riešutus paskrudiname 190 °C orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės, paliekame kelias minutes atvėsti ir nulupame luobeles.
  2. Įmaisto kombainą suberiame riešutus ir juos malame, kol pradės skirtis aliejus. Tai užtruks apie 5–7 minutes. Jei kombainui sunkiai sekasi, dedame šaukštą kokosų aliejaus ir toliau triname, kol išeis tyrelė. Riešutų masę išpilame į indelį.
  3. Maisto kombaine datules su šiltu vandeniu ir druska susmulkiname iki tyrelės konsistencijos.
  4. Datulių masei tapus kreminei, supilame lazdynų riešutų tyrę, suberiame kakavą ir žiupsnį druskos. Sutriname, kad viskas susimaišytų į kremą. Galima įpilti vandens, jei kremas per tirštas (vandens kiekį pareguliuojame pagal norimą masės konsistenciją). Supilame į švarų stiklainį ir laikome šaldytuve.

 

naminė nutella

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Viktorija parašė:

    Kaip suprantu, čia naudojamos šviežios datulės. O ar pavyktų su džiovintomis? Jei taip, kaip jas paruošti?

  2. Rūta parašė:

    Sveiki, kokį kombainą naudojate? Vis nesiseka atrasti puikiai susidorojančiu su tokiais ingridientais..ačiū 🙂

  3. Ingrida parašė:

    Sveiki,
    Kiek laiko galima laikyti saldytuve kad nesugestu?

  4. Kristina parašė:

    Sveiki, ar tiktų kiti riešutai? Šiems alergiška. Ačiū.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.