8241
Beatos virtuvė

Dukkah prieskonių mišinys

(0)
Reikės:
  • 30 g lazdyno riešutų
  • 30 g pistacijų riešutų
  • 4 šaukštų sezamo sėklų
  • 2 šaukštų kalendros žirnelių
  • 2 šaukštų kumino sėklų
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio pankolio sėklų
  • 2 šaukštelių džiovinto čiobrelio
  • 1 šaukštelio druskos

Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių aliejuje ir tada pavilgote prieskoniuose, tiks ant salotų, sriubos, lapinių kopūstų traškučių…fantazija nesibaigia. Ir žinoma, puiki dovana gurmanui.

Gaminame:

  1. Pakepiname riešutus keptuvėje, kol odelė suskilinėja ir atidedame.Sumaišome kartu sėklas ir pakepiname keptuvėje apie dvi minutes, nuolat maišome. Atidame atvėsti.
  2. Virtuviniu kombainu sutriname riešutus ir prieskonius kartu su druska iki smėlio konsistencijos. Supilame į nedidelius stiklainius.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.