Spausdinti

Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių aliejuje ir tada pavilgote prieskoniuose, tiks ant salotų, sriubos, lapinių kopūstų traškučių…fantazija nesibaigia. Ir žinoma, puiki dovana gurmanui.

Dukkah prieskonių mišinys

0
komentarai
0

Reikės:

30 g lazdyno riešutų
30 g pistacijų riešutų
4 šaukštų sezamo sėklų
2 šaukštų kalendros žirnelių
2 šaukštų kumino sėklų
1 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelio pankolio sėklų
2 šaukštelių džiovinto čiobrelio
1 šaukštelio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pakepiname riešutus keptuvėje, kol odelė suskilinėja ir atidedame.Sumaišome kartu sėklas ir pakepiname keptuvėje apie dvi minutes, nuolat maišome. Atidame atvėsti.

2

Virtuviniu kombainu sutriname riešutus ir prieskonius kartu su druska iki smėlio konsistencijos. Supilame į nedidelius stiklainius.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą