8241
Beatos virtuvė

Šokoladiniai sausainiai su riešutiniu įdaru 

(2)

Šokoladiniai sausainiai su riešutų kremu labai sodrų ir sunkūs. Jei sudėsite juos į stiklainį, tokia valgoma dovana atrodys nuostabiai.

Reikės:
  • 250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
  • 140 g rudojo cukraus
  • 140 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 450 g kvietinių miltų
  • 60 g kakavos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio malto kardamono arba cinamono
  • Įdarui:
  • 150 g juodojo šokolado
  • 180 g grietinės
  • 1 puodelio (apie 150 g) skrudintų lazdynų riešutų

Kolegė Anna apie šiuos sausainius sako: Dovanoti tinkamų sausainių idėja nėra nauja, todėl prieš metus jai sugalvojau „updeitą“ – šiuos sausainius būtinai turime suvalgyti kartu su tais, kuriems juos įteikiu. Iš anksto supakuoju dovanas ir tiems draugams, su kuriais matomės itin retai.

Jei Kalėdos gali mus susodinti prie vieno stalo, kodėl gi ne? Beje, šie šokoladiniai sausainiai mane labai nustebino – tokio sodraus, gilaus šokoladiškumo jų puselės, o riešutinis kremas viską glotniai sujungia ir sukuria truputį pyragaitiško džiaugsmo. Stiklainį puoškite blizgučiais arba etikete su palinkėjimu.“

Gaminame:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 150 °C. Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius ir vis plakame.
  2. Miltus kartu su kakava ir kepimo milteliais persijojame per sietelį. Suberiame į sviesto masę. Pasūdome, pagardiname kardamonu arba cinamonu ir išmaišome.
  3. Formuojame rutuliukus, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekame tarp jų tarpus. Rutuliukus delnu paspaudžiame.
  4. Kepame apie 15 minučių arba kol švelniai paruduos. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
  5. Gaminame įdarą: šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, nukeliame nuo ugnies, paliekame šiek tiek pravėsti ir supilame grietinę. Išmaišome.
  6. Nulupame skrudintų riešutų luobeles, riešutus pasmulkiname. Ant vieno sausainio dedame šaukštelį kremo, pabarstome riešutais ir uždengiame kitu sausainiu. Šonus taip pat aplipiname riešutais.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ugne parašė:

    sveiki, ar skonis vistiek bus geras jei lazdynu riešutus pakeisiu anakardžio riešutais?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ugne, lazdyno riešutai turi daugiau skonio ir traškumo suteikia labiau, bet skanu bus ir su anakardžiais.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.