Sugrįžtu pas jus į namus su mielinėmis picų bandelėmis – tikras savaitgalio hitas! Kol lauko darbai dar pilnu tempu neužsikūrė – griebiam ir kepam. Gaminame picos tešlą. Į elektrinio maišytuvo dubenį (arba tiesiog erdvų dubenį, jei tešlą gaminsime rankomis) suberiame miltus, sausas mieles ir pamaišome, kad pasiskirstytų ir mielės nesusitiktų su druska. Beriame druską. Pilame drungną… Daugiau…
Šį savaitgalį siūlau mėgautis orkaitėje gamintu maistu, nes net ir košę savaitgalio pusryčiams galima pasigaminti orkaitėje! Ar bandėt kada? Tiems, kurie rytais mėgsta pavalgyti sočiau ir… Daugiau…
Inga Valinskienė mano laidoje iškepė nuostabių pyragėlių su troškintais kopūstais, grybais ir mėsyte. Tokių, kurie tiesiog tobulai tiktų ir ant šventinio stalo, ir į žygį… Daugiau…
Dar vienas būdas kaip skaniai suvalgyti visų mūsų mėgstamus burokėlius. Būtinai BŪTINAI išsikepkit šį nesudėtingą, bet neįtikėtinai skanų atvirą burokėlių pyragą. Nusižiūrėjau šį receptą nuo… Daugiau…
Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba… Daugiau…
Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir sūrus, bet lengvai nurungtų tradicinį… Daugiau…
Šiuo receptu su mumis pasidalino smidrų augintojai „Šparagų kalnelio“ šeimininkai Inga ir Vytautas Kirliai. Inga tikina, kad jei smidrai visai švieži, nieko jiems daryti nereikia;… Daugiau…
Ko jau ko, bet čeburekų receptų tai jau tikrai mums nebus per daug! Lietuvos gaspadinės Danguolės Truncienės šeimoje šių čeburekų receptas keliavo iš kartos į… Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu, grietine ir kiaušiniais. Ji trapi… Daugiau…
Švelnus ožkų pieno sūris labai dera su jaunutėmis saldžiomis cukinijomis (recepte naudojami „moteriški“ cukinijų žiedai, iš kurių ir užauga derlius). Universalus visų pamėgtas kepinys –… Daugiau…
Triaukšti duonos lazdeles yra tikras smagumas: visi žinome, kad sustoti suvalgius vieną ar dvi yra sunku, net neįmanoma! Ši traški valgoma dovana paruošta su naujuoju… Daugiau…
Naminis chačapuris su ypatinga sviestine tašla, ji itin gardi ir koookia minštutė!!! Kaip koks debesėlis, pirmą kartą tokią liečiau – fantastika ir meditacija.
Spalvingas ir kupinas skonių atviras pyragas – tarta, su rūkytu varškės sūriu, kumpeliu ir šilauogėmis. Puikus kepinys ir nacionalinei šventei, ir piknikui gryname ore.
Šio prancūziško pyrago receptą mums atskleidė Prancūzijoje gyvenanti Rūta Duval. Jos greitas quiche lorraine yra su šaldyta sviestine arba sluoksniuota tešla – labai palengvina gyvenimą.
Beigelis, arba bandelė su skyle. Visiškai aišku: kiekvienas beigelis turi viduryje skylę, tačiau ne kiekviena bandelė su skyle gali būti vadinama beigeliu, sako Laurina Todesaitė,… Daugiau…
Taip, čia yra tas Eglės pyragas, apie kurį ji pasakojo šventinėje kalėdinėje TV laidoje. Labai skanus ir paprastai pagaminamas.
Visada labai džiaugiuos, kai pavyksta ką nors skanaus atrasti. Tai, kai draugė davė maišelį meškinio česnako (tokia žolė auganti miške pilna vitaminų ir skanumo –… Daugiau…
Lengvas, žalias ir sotus velykinis pyragas, kilęs iš Ligūrijos, dažnai kepamas šiuo periodu, tačiau jis toks skanus, kad juo galima mėgautis tikrai dažniau. Ši pyrago… Daugiau…
Kai rūgštynėms pabosta svečiuotis tik sriuboje, pakvieskite jas į sotųjį kišą. Suteikite daugiau atsakomybės ir svarbos šiam tradiciniam, lietuviškam žalumynui. Rūgštynės puikiai sutars su varške,… Daugiau…
Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios daržovės tinka ne tik sriuboms… Daugiau…
Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien sukursite naują skonį. Net jei… Daugiau…