8241
Beatos virtuvė

Varškinės tešlos pyragas su smidrais

(0)
Reikės:
  • Tešlai:
  • 2 kiaušinių
  • 4–5 šaukštų kefyro
  • 60 ml alyvuogiu aliejaus
  • 200 g varškės
  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • druskos
  • Įdarui:
  • 300 g smidrų
  • 200 g šaltai rūkytos šoninės juostelių
  • 1 kiaušinis
  • krapų, svogūnų laiškų
  • 150 g varškės
  • 200 g grietinės
  • 1 česnako skiltelės
  • druskos

Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba kišą, bet greičiau ir paprasčiau pagaminamas) su smidrais. Smidrai apsukti rūkyta šonine skaniai sau sugula į purų varškės patalą – nu neapsakytai skanu, o svarbiausiai nesudėtingai pagaminama.

Gaminame tešlą. Į miltus beriame šaukštelį kepimo miltelių, gerą žiupsnį druskos, sudedame varškę, supilame 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, įmušame du kiaušinius ir viską sumaišome pirmiau šakute, o paskui – rankomis, kad visi miltai sudrėktų. Į tešlą pilame 4-5 šaukštus kefyro ir toliau ranka minkome, kol susijungs į vieną tešlos kamuolį. Tešlą atidedame į šoną pailsėti kol paruošime smidrus.

Dalį smidrų apsukame plonai pjaustytomis šoninės juostelėmis. Imame didelio skersmens (apie 28-30 cm) kepimo formą ir į ją įklojame iškočiotą tešlą ir dailiai suformuojame aukštesnį kraštelį.

Gaminame įdarą. Varškę sumaišome su grietine, kiaušiniu. Dar vidun įpjaustome žalumynų – svogūnų laiškų ir krapų, pagardiname smulkinta česnako skiltele. Įdarą pagardiname žiupsniu druskos, darkart gerai išmaišome ir sukrečiame į pyrago pagrindą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus tvarkingai išdėliojame smidrus – kuo jų daugiau, tuo bus skaniau.

Šauname kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę (geriausia, jei bus kaitinimas iš apačios). Orkaitėje pyragą dedame į žemesnę lentyną – svarbu, kad pagrindas gerai iškeptų, o viršus neapdegtų. Kepame apie 30-35 minutes. Skanaujame karštą arba jau atvėsusį. Jei norėsite šį pyragą pašildyti kitą dieną, dėkite jį į keptuvę ir pakepkite sausoje keptuvėje kokias 5 minutes – taip pagrindas taps sausas ir traškus. Tada su visa keptuve perkeliame į įkaitintą orkaitę ir pašildome dar keletą minučių, kol pilnai perkais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.