Spausdinti

Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba kišą, bet greičiau ir paprasčiau pagaminamas) su smidrais. Smidrai apsukti rūkyta šonine skaniai sau sugula į purų varškės patalą – nu neapsakytai skanu, o svarbiausiai nesudėtingai pagaminama.

Varškinės tešlos pyragas su smidrais

1
komentarai
1
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Tešlai:

2 kiaušinių
4–5 šaukštų kefyro
60 ml alyvuogiu aliejaus
200 g varškės
300 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
druskos

Įdarui:

300 g smidrų
200 g šaltai rūkytos šoninės juostelių
1 kiaušinis
krapų, svogūnų laiškų
150 g varškės
200 g grietinės
1 česnako skiltelės
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gaminame tešlą. Į miltus beriame šaukštelį kepimo miltelių, gerą žiupsnį druskos, sudedame varškę, supilame 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, įmušame du kiaušinius ir viską sumaišome pirmiau šakute, o paskui – rankomis, kad visi miltai sudrėktų. Į tešlą pilame 4-5 šaukštus kefyro ir toliau ranka minkome, kol susijungs į vieną tešlos kamuolį. Tešlą atidedame į šoną pailsėti kol paruošime smidrus.

2

Dalį smidrų apsukame plonai pjaustytomis šoninės juostelėmis. Imame didelio skersmens (apie 28-30 cm) kepimo formą ir į ją įklojame iškočiotą tešlą ir dailiai suformuojame aukštesnį kraštelį.

3

Gaminame įdarą. Varškę sumaišome su grietine, kiaušiniu. Dar vidun įpjaustome žalumynų – svogūnų laiškų ir krapų, pagardiname smulkinta česnako skiltele. Įdarą pagardiname žiupsniu druskos, darkart gerai išmaišome ir sukrečiame į pyrago pagrindą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus tvarkingai išdėliojame smidrus – kuo jų daugiau, tuo bus skaniau.

4

Šauname kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę (geriausia, jei bus kaitinimas iš apačios). Orkaitėje pyragą dedame į žemesnę lentyną – svarbu, kad pagrindas gerai iškeptų, o viršus neapdegtų. Kepame apie 30-35 minutes. Skanaujame karštą arba jau atvėsusį. Jei norėsite šį pyragą pašildyti kitą dieną, dėkite jį į keptuvę ir pakepkite sausoje keptuvėje kokias 5 minutes – taip pagrindas taps sausas ir traškus. Tada su visa keptuve perkeliame į įkaitintą orkaitę ir pašildome dar keletą minučių, kol pilnai perkais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą