Spausdinti

Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir sūrus, bet lengvai nurungtų tradicinį saldų tortą, nes ir gražus pažiūrėti, o jau koks skanus valgyti!!! Tai kodėl gi neiškepus jo Mamos dienos proga?

Kepiau jį su pirktine filo tešla, tai lieka namuose tik pasigaminti įdarą ir pašovus orkaitėn kantriai sulaukti traškaus pyrago, kvepiančio vasara ir atostogomis. Nu baisiai skanus, kepiau iškart po filmavimų dar vieną tokį namie…

 

Spanakopita – špintatų ir varškės sūrio pyragas

0
komentarai
2
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

500 g špinatų
Pundelio svogūnų laiškų
Alyvuogių aliejaus
Krapų, mėtų
Druskos
3 česnakų skiltelių
150 g fetos
250 g varškės sūrio
2 kiaušinių
120 g sviesto
400 g filo tešlos
Sezamų sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname supjaustytus svogūnų laiškus. Sudedame keptuvėn pjaustytus špinatus (su visais kietesniais koteliais- juos galima pasmulkinti dar kruopščiau), pagardiname druska, dedame smulkintus česnakus ir dar maišydami pakepame minutėlę, kol keptuvės turinio tūris gerokai sumažės ir lapai sukris.

2

Keptus žalumynus perdedame į erdvų dubenį. Jei atsirado labai daug palaido vandens, jį galime nusunkti, tik pernelyg nepersistengiame – drėgmės įdare taip pat turi likti. Į dubenį mušame kiaušinius, sutrupiname abiejų rūšių sūrius, beriame sukapotas prieskonines žoleles ir viską sumaišome.

3

Nedideliame prikaistuyje išlydome sviestą. Išvyniojame filo tešlą – kol su ja dirbsime, tegu būna ji pridengta drėgnu švariu rankšluostėliu, kad neapdžiūtų ir nesutrupėtų.

Reklama
41011
4

Atsegamą kepimo formą (aš naudojau 25 cm skersmens, bet jūsiškė gali būti ir didesnė ar mažesnė) ištepame sviestu. Klojame į ją filo tešlos lakštus, kad uždengtų visą dugną ir šonus. Kiekvieną tešlos lakštą patepame lydytu sviestu – nepamirštame kraštelių, jie taip pat turi išlikti drėgni ir nenutrupėti. Taip sudedame 8-9 tešlos lapus. Tada į vidų sudedame visą špinatų ir sūrio įdarą ir užlankstome į vidų likusios tešlos kraštelius. Ant viršaus dedame dar 1-2 filo tešlos lakštus, darkart paptepame lydytu sviestu ir pabarstome sezamų sėklomis. Šakute praduriame keletą skylučių tešloje, kad kepdamas įdaras turėtų kaip išleisti savo garus ir šauname kepti į įkaitintą orkaitę (apatinėje orkaitės lentynoje, kad dugnas tikrai gautų daug karščio ir gerai iškeptų) temperatūra 180 laipsnių apie 30 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą