Spausdinti

Šiame pyrage susitinka varškė ir itališkas sūris maskarponė. Maskarponė yra tokia grietinėlė, kuri galvoja, kad yra… sūris. Nes iš tiesų tai yra 50 procentų ir didesnio riebumo grietinėlė. O kai ją suporuoji su varške, išeina tobulai švelnus šilkinis pyragas.

Ir tikrai drąsiai galiu pasakyti: varškės pyragai neatsibosta. Šis – su karamelizuotų avižų plutele ir gausiu kreminiu sluoksniu. Varškės pyragas visiems patinka, ypač lietuviams. Tad jei ieškosite deserto Vasario 16-ajai ar Kovo 11-ajai – tikrai lietuvybės ir laisvės derinys.

Šilkinis varškės ir maskarponės pyragas

4
komentarai
1
Porcijos
8 asm.

Pagrindui:

150 g avižinių dribsnių
50 g migdolų miltų (arba smulkintų riešutų arba kvietinių miltų)
100 g sviesto
2 valgomieji šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos

Varškės įdarui:

400 g varškės (9 proc. riebumo)
100 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)
250 g maskarponės
4 kiaušiniai
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 citrinos žievelė ir sultys
1,5 šaukšto bulvių ar kukurūzų krakmolo
Uogų papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame pagrindą:

1

Ištirpiname sviestą ir pakepiname, kad jis pradėtų burbuliuoti ir ruduoti. Sviestas turi įgauti sausainių skonį, o jo spalva pasikeis į rusvą.

2

Avižinius dribsnius pasmulkiname iki rupių miltų maisto kombainu ir sumaišome su migdolų miltais, beriame cukraus ir druskos.

3

Parudavusį sviestą su visomis dalelėmis pilame ant avižinio mišinio ir gerai išmaišau. Turėtų skaniai pakvipti sausainiais, o masė pasidatyti žvyro konsistencijos.

Reklama
41011
4

Kepimo popieriumi išklojame atsegamą kepimo formą ir suberiame trupinius. Suspaudžiame šaukštu ar pirštais pagrindą. Kepame 180–190 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Gaminame kremą:

1

Varškę elektriniu plakikliu maišome su grietinėle, kad pasidarytų glotnesnė. Dedame maskarponės ir išmaišome.

2

Atskirai su cukrumi ir vanilės esencija išplakame kiaušinius iki akivaizdžiai matomų burbuliukų ir švelnios gelsvos spalvos.

3

Pilame kiaušinių plakinį į varškę nuolatos, bet iš lėto maišydami. Masė suskystės.

Reklama
41011
4

Nutarkuojame citrinos žievelę ir įmaišome į kremą.

Galiausiai, vienos citrinos sultis sumaišome su šaukštu bulvių ar kukurūzų krakmolo ir taip pat įmaišome į kremą.

5

Paruoštą kremą pilame ant apkepusio pagrindo ir kepame apie 1 val. 15min.

Ingredientai
Patarimas

Iškepus galima jį palikti išjungus orkaitę, kad atvėstų. O atvėsusį dėkite į šaldytuvą, jei norite vežtis, kad būtų tvirtas.

 

Šį receptą gaminau savo laidoje, kurios įrašą PASIŽIŪRĖTI LRT MEDIATEKOJE

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą