Spausdinti

Sausainiai, kurie tikrai yra truputį nelegalūs, ir aš, kaip mamytė, sakyčiau, kad tikrai reikėtų jų nepadauginti, bet čia jau daug metų Izabele kepa ir net knygoje yra receptas jau nugludintas. Recepto esmė: karamelizuoti sviestą ir jo daug, aišku, kaip ir cukraus daug, ir druskos reikia, ir dar kavos tirpios arba maltos, jei mėgstat. Man su kava labai patinka…

Ir sodos… kažkokia ten cheminė reakcija įvyksta. Iš šio kiekio išeina LABAI daug tų sausainių ir galite kept milžiniškus delno dydžio arba mažiukus – man labiau patinka mažiukai. Nes, oi, lengva padauginti jų tikrai….

Ir beje į vidų galima dėt šokoladą ar dar riešutus ar kokius saldainius tai čia jau improvizuojam, kaip norim. Klasikinis dalykas yra juodas šokoladas. 

Izabelės sausainiai su šokolado gabaliukais

9
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

200 g sviesto
100 g rudojo cukraus
100 g baltojo cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 didelio kiaušinio
1 šaukštelio tirpios espreso kavos (nebūtina)
½ šaukštelio druskos
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
150 g miltų
100–150 g stambiai kapotų juodojo šokolado gabaliukų
Stambių druskos kristalų (arba dribsnių) pabarstyti prieš kepant
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Išverdame rudąjį sviestą. Supjaustome sviestą kubeliais, dedame į storadugnį puodą ir kaitiname ant mažos ugnies, nuolat maišydami. Sviestas ištirpsta ir po truputį pradeda burbuliuoti – maišome toliau, kol pradeda keisti spalvą (apie 5–7 min).

2

Kai sviestas įgauna rusvą atspalvį ir pasklinda malonus riešutų kvapas, nukeliame puodą nuo ugnies. Svarbu neperkaitinti! Jei atrodo, kad sviestas pradeda degti – galima trumpai įdėti puodą į šaltą vandenį, kad sustabdytumėt procesą. Paliekame sviestą šiek tiek atvėsti.

3

Dideliame dubenyje sumaišome: atvėsusį sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų, vanilės ekstraktą, kiaušinį ir (jei naudojate) tirpią kavą. Išmaišome iki vientisos, kremiškos masės.

Reklama
41011
4

Atskirai sumaišome sausus produktus: miltus, sodą  ir druską. Tada šiuos sausuosius ingredientus suberiame į sviesto ir cukraus mišinį. Galiausiai įmaišome šokolado gabaliukus. Tešla turėtų būti vientisa. Dėkite į šaldytuvą bent 2 val., geriausia – pernakt.

5

Kai ruošiatės kepti, įkaitinkite orkaitę iki 210 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

6

Iš tešlos formuokite golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus, dėkite ant skardos, palikdami tarpelius. Kiekvieną rutuliuką lengvai paspauskite nykščiu per vidurį ir pabarstykite druskos kristalais.

7

Kepkite 10–11 minučių. Išėmę iš orkaitės, palikite atvėsti 5 minutėms – tada sausainiai sutvirtės.

Ingredientai
Patarimas

Tegul Beata eina motinystės atostogų – mano  naują produktą kepimo popierių, prie kurio niekas neprilimpa ir jis yra draugiškas gamtai ir galima naudoji ne vieną kartą, išbando mano dukra Izabelė. Puikiai yra išmokusi šiuos sausainius kepti, ir kepa dažnai, na bet mama neleidžia per dažnai, nes čia saldumynas, ir ne bet koks o tas kuris nepalieka abejingų.

Iš tokio kiekio jums išeis apie 16 didelių sausainių.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą