Nedideliame dubenėlyje sumaišome smulkiai tarkuotas česnakų skilteles su aliejumi, smulkintais bazilikų lapeliais, džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu ištriname vištos krūtinėles. Vištieną kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol iškeps, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio. Plonais apskiritmais supjaustome ridikėlius, kubeliais susmulkiname agurkus, vieną avokadą, supjaustome svogūnų laiškus. Viską beriame į dubenį… Daugiau…
Kuskusas su jautiena ir daržovėmis yra lėtas, jaukus ir savaitgaliui ypač tinkantis patiekalas. Jį gaminti mus išmokė Laurina Todesaitė: pagamino laidoje ir visokiausių istorijų apie… Daugiau…
Šis vištienos pyragas tai toks pagerintas troškinys. Kodėl pagerintas? Nes su labai skania traškia tešlos kepure, po kuria sultinyje labai gradžiai išsitroškina vištiena ir daržovės.
Ne be reikalo vištieną taip mėgsta sportininkai. Vištiena (kaip ir kalakutienos krūtinėlė) ypač tinka vakarienei, nes nėra riebi, lengvai paruošiama ir tikrai be konkurencijos gali… Daugiau…
Mums labai patinka improvizuojant gimstantys patiekalai. O improvizuoti tenka tada, kai reikia sunaudoti šaldytuvo likučius ir tenka susilaikyti nuo dažno bėgiojimo į parduotuvę. Šis makaronų… Daugiau…
Taip, čia yra tas Eglės pyragas, apie kurį ji pasakojo šventinėje kalėdinėje TV laidoje. Labai skanus ir paprastai pagaminamas.
Kalėdos skirtos skaniausiems paukščiams: antims, žąsims ir kalakutams. Jei niekada dar jų nekepėte, tikrai pamėginkite, nieko sudėtingo čia nėra, pamatysit. Tik nepamirškite ir gero garnyro:… Daugiau…
Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O jau glazūruotais burokėliais jei antį… Daugiau…
Kuriant šventinę nuotaiką šis patiekalas – kepta įdaryta žąsis – vaidina pagrindinį vaidmenį, nes daugiau nieko ir nebūna, juokiasi Edita Mildažytė.
Gaminimo eiga: Susmulkiname svogūną ir pakepiname su trupučiu sviesto. Į jautieną įmaišome kalendrą, kmynus, druską, pipirus, įmušame kiaušinį ir viską išminkome. Pakepintus svogūnus įdedame… Daugiau…
Kas sugalvojo į kugelį mėsos įkepti – neapsiriko, tikrai geras derinys. Galite naudoti kokią patinka mėsą, tik svarbu pirma ją paskrudinti keptuvėje, džiaugsitės ryškesniu skoniu…. Daugiau…
Pasigaminame tešlą: 1. Miltus išmaišome su druska ir trupučiu cukraus. Į juos įpilame paplaktą kiaušinį su vandeniu. Išminkome elastingą tešlą – ją reikia paminkyti apie… Daugiau…
Čia tiks pati įvairiausia jautiena, nes jai sultingumo suteiks baklažanai, pomidorai ir ilgas ramus troškinimas ekologiškame „Maggi“ jautienos sultinyje. Jei prieš troškindami nepatingėsite apkepti jautienos… Daugiau…
Čanachai yra rudens klasika: ypač tie, kuriuose vištiena skaniai išsitroškina su daržovėmis, obuoliais ir kmynais. Pati skaniausia dalis – aromato pilna sriuba, kuri pati sau… Daugiau…
Puikiausia vienos skardos rudeninė vakarienė. Vištų blauzdelės su keptomis vynuogėmis ir saldžiu moliūgu nuostabiai dera.
Šių mėsainių su keptais ananasais receptą įkvėpė Meksikos skoniai ir spalvos. O tas gardus salsvas ananasas… mmm!
Šis daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu – greitai paruošiamas bei labai gardus. Kvapnus ir drėgnas, jame išbrinkę ryžiai labai skanūs, o avinžirniai suteikia papildomos… Daugiau…
Rytietiška kopūstų sriuba su kukuliukais, kurią tikrai pamilsite. Gaivi, soti ir dar labai įdomaus skonio. Skirta ir meškai sutramdyti, ir gomuriui pamaloninti.
Karamelizuota šoninė ir gaivios kopūstų salotos. Tobulas derinys grilio vakarėliui, kuris pavyks be didelių pastangų.
Greitas makaronų apkepas su vištiena yra išsigelbėjimas, kai laiko suktis virtuvėje nėra. Šis patiekalas su sultiniu, kuris už jus ir nudirbs visus darbus.
Vištienos šašlykas tiems, kurie nori kurti grilių čia ir dabar. Tereikia sumauti viską ant iešmelių, o baigiant kepti užtepti kepsnių padažo glazūrą.
Vištiena marinuota kefyre – ir paprasta, ir labai skanu. Minkštutėliai vištos krūtinėlės kepsniai tiesiog tirpsta burnoje. Tikras namų virtuvės hitas.
Ir grožio salonus, ir vaikų darželius, ir kirpyklas, ir mokyklas – viską atidarėm namuose, tai aš dabar galvoju, o kodėl neatidarius ir šašlykinės??? Atidarom! Juk… Daugiau…