8241
Beatos virtuvė

Vištiena „Piccata“

(0)
Reikės:
  • 2 vištienos krūtinėlių (500 g)
  • druskos, pipirų
  • 2 šaukštų miltų
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Padažui:
  • 40 g sviesto
  • saujelės kaparėlių
  • 100 ml vištienos sultinio
  • 1 citrinos
  • ryšelio šviežių petražolių
  • druskos, pipirų

Kai pritrūksta idėjų, kaip ruošti mėgstamą paukštieną, atsiverčiu kulinarijos knygas. Vištiena „Piccata“ – tradicinis italų patiekalas su pikantišku kaparėlių ir citrinų padažu – nustebins skonių įvairove. Pabandykite.

 

 Gaminame:

  1. Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai pusiau ir šiek tiek pamušame, paploniname. Pabarstome druska, pipirais ir pavoliojame miltuose.
  2. Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių po 4 minutes kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Iškeptą vištieną atidedame.
  3. Kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname kaparėlius.
  4. Supilame vištienos sultinį ir pakaitiname, kol lengvai nugaruos. Supilame pusės citrinos sultis, kitą citrinos puselę supjaustome griežinėliais ir sudedame į keptuvę. Pagardiname druska ir pipirais.
  5. Į keptuvę su paruoštu padažu sudedame keptus vištienos gabalėlius ir troškiname 10 minučių. Mėsą vis pavartome.
  6. Pagardiname smulkintomis petražolėmis.

 

Padažas išeis rūgščiai sūrus, o vištiena – labai minkšta.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 1,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.