Spausdinti

Nereikia jokių apklausų ir nuomonių, nes akivaizdu ir aišku – „Tinginys“ yra mėgstamiausias Lietuvos desertas. Kodėl? Atsakymas slypi pavadinime – viens, du ir nuostabiausias gardumas pagamintas! Žinau, kad visi turite mėgstamiausią „Tinginio“ receptą ir mokate pasigaminti klasikinį – su riešutais ar sausainiais. O šis: turtingas, baltas „Tinginys“ su šakočiu, avietėmis ir aguonomis yra mano improvizacija tinginio tema.

Beje, šakotį – kitą lietuviškų saldumynų žvaigždę – į Lietuvą atvežė vienuoliai. Pamenu, viename Marijampolės muziejuje buvau aptikusi ranka rašytą „baumkucheno“ receptą. Geras šakotis yra pagamintas iš daug sviesto, daug cukraus, daug kiaušinių. Aš stengiuosi šakotį laikyti ypatingoms šventėms, nes kai pradedu jį valgyti, negaliu sustoti.

Bet jei visgi šakočio liko – tai va, žinosite, kaip skaniai panaudoti arba galima, aišku, ir specialiai nusipirkti šakočio šiam „Tinginiui“ pagaminti. O jeigu šakočio jūsų gyvenime šiandien nėra – puikiai prasisuksite ir su sviestiniais sausainiais.

Baltas tinginys su šakočiu ir avietėmis

10
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

300 g šakočio (tinka ir sviestiniai sausainiai)
100 g vaflių
100 g sūdytų migdolų
Saujos liofilizuotų aviečių
2 šaukštų aguonų
400 g saldinto sutirštinto pieno
200 g sviesto
200 g sviesto
žiupsnio druskos
mėtų lapelių ir aviečių papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Imame didžiausią dubenį, į jį trupiname šakotį. 100 g sūdytų migdolų susumulkiname peiliu, dedame į dubenį.

2

Kad nebūtų per saldus, nes „Tinginiai“ turi tendenciją būti be galo saldūs, įdėsime vaflių. Jie be skonio, suteikia traškumo, lengvumo ir masės. Susmulkiname į tą patį dubenį 100 g vaflių. Kiek Beriame porą šaukštų aguonų. Liofilizuotas avietes (ar braškes) kiek patrupiname. Neliofilizuotos čia netinka, nes dėl drėgmės viskas išbėgtų ir „Tinginys“ nebūtų toks stamantrus. Peiliu susmulkiname mėtas, viską gerai sumaišome.

3

Sviestą tirpiname nedideliame puode ant vidutinės kaitros, jam beveik ištirpus, šluotele įmaišome indelį saldinto sutirštinto pieno. Darsyk pamaišome ir užpilame dubenyje esančią masę. Nesibaiminkite, kad nėra labai šlapia, viskas susiklijuos ir sutvirtės.

Reklama
41011
4

Imame pailgą formą (šiaip, tinka bet kokia), dedame masę, paspaudžiame, kad gražiai užpildytų formą. Laikome per naktį šaldytuve, nors ir po trijų valandų šaldytuve (galima iš pradžių įdėti ir į šaldiklį) greitai atvėstų ir sustingtų. Bus užtikrinta, jei paliksite per naktį.

5

Kai sustings, apverčiame formą ir išimame gražuolį tinginį – galite dar papuošti avietėmis ar mėtų lapeliais. Jei nemėgstate aguonų – puikiai tinka kanapės ar saulėgrąžos. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą