Kiekviena šalis turi kažkokį patiekalą koldūniuką. Ar didesnį, ar mažesnį, su vienu ar kitokiu įdaru. Bet iš tiesų tai mes, žmonės, visoje planetoje esame panašūs ir sugalvojame panašius dalykus. Tik skirtingai nuo, tarkim, lietuviškų ar lenkiškų koldūnų, kuriuos būtinai valgome su šonine ar su grietine, tai azijietiški koldūnai yra valgomi su būtent tų kraštų būdingais… Daugiau…
Kaip gimė kugelio traškučiai? Iš nesėkmės. Kartą sumaniau pabandyti iškepti kugelį torto formoje – ne visai pavyko, nes buvo gana skystas ir išbėgo per kraštus…. Daugiau…
Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos palyda – visokios salotos, pamatysit,… Daugiau…
Keptuvėje išlydome kelis šaukštus sviesto ir jame apkepame smulkintus svogūnus ir česnaką, kol pagels. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame bulves ir saliero gumbą. Į tarkius beriame… Daugiau…
Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.
Bulvės nuostabiausios… Tai kaip gi be jų mūsų geriausių draugių. Aš tikra bulvių gerbėja, esu tikrai nemažai jums pasiūlymų su bulvėmis paruošus. Ir štai prašau… Daugiau…
Raugintus burokėlius dažnas yra primiršęs ar net niekada jų neragavęs. Visą šakniavaisį užraugti sudėtinga, o rauginiams reikalinga vėsi patalpa. Už tai raugintos burokėlių juostos yra tikras… Daugiau…
Klasikiniai lietuviški ingredientai, kurių, galbūt, dar niekada nebuvote bandę susodinti kartu. Ši silkė su pupelėm ir grybais ir gardi, ir soti.
Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska, kol suputos. Įdedame ištirpintą sviestą ir šiek tiek tarkuoto muskato riešuto, išmaišome. Įdedame smulkiai tarkuotas morkas ir… Daugiau…
Gaivios salotos su raugintais kopūstais gali keliauti ir ant kasdienio, ir ant Kūčių stalo. Paskaninkite jas gardžiais priedais ir gaiviu padažu.
Patiekalas įvairių daržovių mėgėjams. Šis kugelis bus truputį skystesnis, bet nuostabiai minkštas, gardus, daržovingas ir lengvas. Variacijų, kaip papildyti kugelį daržovėmis, yra visokiausių.
Per vieną „Jurgio ir drakono“ darbuotojų vakarėlį iškepėme kugelį su nduja – buvo taip skanu, kad ojojojoj. Įdėkite ir čoriso – jei mėgstate mėsą, drąsiai… Daugiau…
Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu man yra atradimas. Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu.
Skaniausias mano gyvenime ragautas kugelis – stora traškia pluta, minkštas, kvapus. Zervynų kugelio išskirtinumas – manų kruopos. Dėl jų tarkių nereikia labai nuspausti, drėgmę sugers… Daugiau…
Moliūgų ir pomidorų sriuboje susitinka rūgštelė ir saldumas. Pradedu tokią gaminti rudens pradžioje, kai yra ir pirmųjų moliūgų, ir dar nesibaigė pomidorai.
Šilkinė košė yra kuo tikriausias rudeninis namų virtuvės hitas. Moliūgas ištirpsta sultinyje, o sultinyje išbrinkusios perlinės kruopos būna švelnios ir dovanoja jaukų sotumo jausmą. Šią… Daugiau…
Švelni ir vasariška voveraičių sriuba, kurioje dainuoja gardūs ingredientai – šviežios bulvės, morkos ir žirneliai. Ši pieniška sriuba – tikras vasaros virtuvės hitas.
Šalta vasaros sriuba tiems, kurie negali gyventi be avokadų ir nori valgyti lengvai ir sveikai. Su pasukomis paruošta šaltsriubė bus lengva, o avokadai suteiks glotnumo.
Tai tikrai fantastiškos Karibų salotos su bananais, ananasais ir labai neįprastu, bet skaniu padažu. Šį receptą kažkada rodėme mano laidoje ir tikrai ne vieną iš… Daugiau…
Tai dabar apie gerą žuvienę… Aišku, jūs galite išsivirti ir su bet kokia kita žuvimi, bet jei virsite iš laukinės lašišos Kuprės kaulų skirtumą iškart… Daugiau…