Jei jau reikia pamaitinti minią, tai be duonos neapsieisi, ir tada kas? Viena ar dvi užtepėlės ir gardi duona ar lazdelės, krekeriai ir kalnas daržovių – visi sotūs ir laimingi. Šabalbonų užtepėlė Šabalbonų užtepėlė smagiai ryškios spalvos ir tvirto stoto, kažkiek net primena humusą, mat abi pagamintos iš ankštinių. Išaižytas pupas išverdame gausiai pasūdytame vandenyje,… Daugiau…
Prasidėjus pomidorų sezonui ir šiltiems liepos, rugpjūčio vakarams, tikrai nesigailėsite šį receptą turėdami po ranka. Galima ruošti visai paprastai, o… Daugiau…
Puikūs ir gaivūs – tiks ir patiks net mažiausiems valgytojams, nes cukraus kiekį juose pasirinksite patys. Nenustebkite – keli druskos… Daugiau…
Ar tai pyragas iškeptas keptuvėje? O gal blynas, apsimetantis pyragu? Kad ir kaip būtų, šis kepinys yra tikra svajonė –… Daugiau…
Jaukumo, paprastumo ir skanumo viršūnė. Kreminis ožkų sūris meiliai apsiveja bulvytes, o žalieji žirneliai suteikia sultingumo ir saldumo. Dar puiku,… Daugiau…
Šis tortas, tikras milžinas, įkvėptas žymiojo angliško „Victoria sponge“ ,tik su dar daugiau įvairių uogų – serbentų, aviečių, šilauogių, braškių… Daugiau…
Interneto žvaigždė: orkaitėje keptas fetos sūris su pomidoriukais ir alyvuogėmis. Gardu su duonele užkandžiui ar kaip makaronų padažas lengvai vakarienei…. Daugiau…
Šiek tiek panašu į naują graikiškų salotų interpretaciją, šiek tiek ir į lietuvišką klasiką – pomidorus su grietine ir svogūnais…. Daugiau…
Kai pirmą kartą interneto platybėse išvydau keptos duoną tortą, negalėjau patikėti: kas čia – pokštas ar nesusipratimas? Bet juokiasi tas,… Daugiau…
Visiems reikia bent vieno gero vasariško torto su braškėmis recepto – ir štai jis! Jogurtinis, lengvas ir gaivus ir dar… Daugiau…
Šis klasikinis kakavinis tinginys paskanintas sūriais krekeriais ir riešutais, kad nebūtų per saldus. O ar kada nors pagalvojote, kad toks… Daugiau…
Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau… Daugiau…
Burata – toks šviežias itališkas sūris, kuris iš išorės labai primena mums puikiai pažįstamą mocarelą, bet yra itin kremiškas ir… Daugiau…
Įsisiūbavus braškių sezonui man vis norisi šias uogas derinti su nesaldžiais patiekalais. Šiame recepte tą ir padariau: pamarinuotas braškes suporavau… Daugiau…
Šios salotos šaukte šaukia „vasara“! Labai lengvos ir spalvingos – turi visa, ką taip mėgstame: truputį saldumo, malonaus salotų ir… Daugiau…
Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį… Daugiau…
Savaitgalis be naminio deserto – ne savaitgalis! Uogų pyragas su riešutinių trupinių kepure laukia jūsų laidoje, šiam receptui labai labai… Daugiau…
Nuostabiai skanus salotų suktinukas su keptu sūriu – halumiu. Šis sūris labai tvirtas, tad nesubyra, net kepamas griliuje. Greitai marinuotos… Daugiau…
Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą…. Daugiau…
Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais… Daugiau…
Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir… Daugiau…
Pavasarį, kai vitaminai auga ant kiekvieno kampo (ir krūmo), kviečiu drąsiai naudotis gamtos teikiamomis dovanomis ir žoles kaip kiaulpienės, dilgėlės… Daugiau…
Gardžioms salotoms pagaminti prireiks tik saujelės ingredientų, o kartūs kiaulpienių lapai puikiai tiks prie riebios žuvies ar mėsos patiekalų. Kartumą… Daugiau…
Purus ir lengvas it pienės pūkas, saikingai pasaldintas medumi ir padabintas švelnia kefyro rūgštele. O tam, kad būtų dar įdomiau,… Daugiau…