8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • - Varškės masei reikės:
  • 1 kg riebios varškės
  • 4 naminių kiaušinių trynių
  • 1 pakelio minkšto (250 g) sviesto
  • 1,5 stiklinės miltelinio cukraus
  • - Priedams:
  • vanilės ankšties
  • 9 šaukštų rudojo cukraus
  • .....

Pascha – nekeptas velykinis varškės desertas

(9)

Ši varškinė Pascha – tradicinis Velykinis desertas rašytojo Vytauto V. Landsbergio šeimoje. Rašėme žurnale, o vėliau atkeliavo ir į laidą, nes kai paragavau, tai ooooooohh, kokio skanumo…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,78 iš 5)
Loading...

Mano meilė šaltiena arba kaip ją išvirti tobulai

(1)

Kaip aš mėgstu šaltieną! Man tai yra mano vaikystės maistas, nes mano namuose, kai aš augau, visada buvo verdama šaltiena, ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Majonezo pagardai Velykoms: su krienais ir agurkėliais bei su džiovintais baravykais

(2)

Velykinis kiaušinis ir šaukštelis majonezo yra tvirta ir neišardoma sąjunga. O majonezo padažai puikiai papildo daugybę Velykų stalo patiekalų.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...

Gyozos – azijietiški koldūnai su daržovėmis arba kiauliena

(3)

Kiekviena šalis turi kažkokį patiekalą koldūniuką. Ar didesnį, ar mažesnį, su vienu ar kitokiu įdaru. Bet iš tiesų tai mes,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...

Sviestinė mielinė pynė

(1)

Sviestinė mielinė pynė tinka ir Velykų pusryčių stalui, ir savaitgaliui. Brioche tešla yra skalsesnė, glotnesnė, nes joje daugiau sviesto. Bet… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...

Laimingas šokoladinis tortas arba Hariuko gimtadienio tortas 

(28)

Kokia laimė yra kepti tuos gimtadienio tortus… ech. Šokoladinis Hariuko gimtadienio tortas buvo tikrai laimingas, nes ruošėm visi kartu. Man… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,36 iš 5)
Loading...

Tailando įkvėpta sriuba su lašiša

(0)

Tailando įkvėpti patiekalai visuomet sušildo ir pakelia ūpą. Ši sriuba su lašiša nėra išimtis. Tai bus vakarienė, kurios tikrai verta… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...

Laurinos kuskusas su jautiena ir daržovėmis

(1)

Kuskusas su jautiena ir daržovėmis yra lėtas, jaukus ir savaitgaliui ypač tinkantis patiekalas. Jį gaminti mus išmokė Laurina Todesaitė: pagamino… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,71 iš 5)
Loading...

Greitas prancūziškas pyragas quiche lorraine

(0)

Šio prancūziško pyrago receptą mums atskleidė Prancūzijoje gyvenanti Rūta Duval. Jos greitas quiche lorraine yra su šaldyta sviestine arba sluoksniuota… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,60 iš 5)
Loading...

Tradiciniai žydiški beigeliai

(4)

Beigelis, arba bandelė su skyle. Visiškai aišku: kiekvienas beigelis turi viduryje skylę, tačiau ne kiekviena bandelė su skyle gali būti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,11 iš 5)
Loading...

Skaniausias klasikinis kugelis pagal Rūtą

(8)

Kažkada užsiminėme, kad kartą šefė Rūta Paulauskienė mums studijoje iškepė puikų kugelį, kuris visą komandą privertė aikčioti ir kone alpulį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 3,81 iš 5)
Loading...

Tautinių spalvų želė desertas

(8)

Šis tautinių spalvų želė desertas atrodo retro stiliaus, bet labai traukia akį, o jo skonis patiko ir mums, ir mūsų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,89 iš 5)
Loading...

Tiršta vištienos sriuba

(0)

Kai ragavome šią sriubą, prisiminėme vaikystę. Ji pasirodė tokia švelni ir jauki, kaip kokios šilta antklodė, po kuria norisi šmurkštelėti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,07 iš 5)
Loading...

Mielinės bandelės su varške

(25)

Turiu pripažinti, kad pavyktų skaniausios pasaulyje bandelės su varške, turėjau jas kepti ne vieną kartą…. Nes norėjau, kad bandelėje būtų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (29 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...

Krevečių ir mangų karis

(1)

Žaibiškas patiekalas, kuriam pagaminti sugaišite vos 15–20 min. „Santa Maria“ raudonojo kario prieskonių mišinys yra tikras skonio užtaisas, pasirengęs susprogti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...

Vištienos pyragas su tešlos kepure

(0)

Šis vištienos pyragas tai toks pagerintas troškinys. Kodėl pagerintas? Nes su labai skania traškia tešlos kepure, po kuria sultinyje labai… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3,83 iš 5)
Loading...

Kugelio traškučiai

(2)

Kaip gimė kugelio traškučiai? Iš nesėkmės. Kartą sumaniau pabandyti iškepti kugelį torto formoje – ne visai pavyko, nes buvo gana… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,11 iš 5)
Loading...

Desertų puošimo idėjos: kad kepiniai virstų šventiniais šedevrais

(0)

Lai šiemet šventiniai kepiniai mėgaujasi nauju statusu – tampa meno kūriniais arba stalo šedevrais! Nesigąsdinkite, tikrai neturėsite iki švenčių įgyti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,82 iš 5)
Loading...

Vištiena įdarytos kriauklės daržovių padaže

(7)

Mums labai patinka improvizuojant gimstantys patiekalai. O improvizuoti tenka tada, kai reikia sunaudoti šaldytuvo likučius ir tenka susilaikyti nuo dažno… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Eglės Bučelytės pyragas su vištiena

(4)

Taip, čia yra tas Eglės pyragas, apie kurį ji pasakojo šventinėje kalėdinėje TV laidoje. Labai skanus ir paprastai pagaminamas.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Kalėdų patiekalai: kepti paukščiai ir garnyrai

(0)

Kalėdos skirtos skaniausiems paukščiams: antims, žąsims ir kalakutams. Jei niekada dar jų nekepėte, tikrai pamėginkite, nieko sudėtingo čia nėra, pamatysit…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...

Medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė

(37)

Medaus tortas man niekada neatsibosta. Na gal tik kartais pasigendu jame daugiau drėgmės ir kremo. Todėl ir sugalvojau tokį receptą,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (45 balsai, vidurkis: 3,84 iš 5)
Loading...

Ruošiame Kūčias: skaniausi silkės receptai ir gardžios salotos

(0)

Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...

Perlinėmis kruopomis įdaryta antis su glazūruotais burokėliais

(0)

Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-1.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.