Čičinsko kepsnys – prisipažinkite, kas esat ragavę? Pakelkit rankas, kas žinote, iš ko jis gaminamas?? Aš tai iki šios laidos buvau nei valgius, nei gaminus, tik daugiau girdėjus. O štai mūsų operatorius Tomas iš Panevėžio pasakojo, kad savo vaikystės meniu neįsivaizdavo be Čičinsko kepsnio ir ne tik, kad valgė jį mamos gamintą, bet ir kas… Daugiau…
Paprastas, maistingas ir ypač gardus įdarytų bulvių receptas – puiki idėja sotiems pietums. Beje,taip įdarytos bulvės puikiausiai susipakuoja ir į… Daugiau…
Skaldytus grūdus suberiame į kiaurasamtį ir perplauname karštu tekančiu vandeniu. Atidedame trumpam į šalį. Į storadugnį puodą pilame šlakelį aliejaus… Daugiau…
Man įdomu, ar dar yra žmonių Lietuvoje, kurie nėra nei karto išsikepę bananų duonos?? Klimatas šiltėja, vasaros sausėja, gal greitai… Daugiau…
Jūs tikrai net neįsivaizduojate, kaip man patinka „Lietuvos gaspadinių“ rubrika mano laidoje! Kiekvieną šeštadienį čia laukia vis kitas, puikus receptas,… Daugiau…
Ko jau ko, bet čeburekų receptų tai jau tikrai mums nebus per daug! Lietuvos gaspadinės Danguolės Truncienės šeimoje šių čeburekų… Daugiau…
Nuostabiai skanus, šiek tiek lazanija apsimetantis lietinių blynų apkepas, įdarytas daržovėmis ir pievagrybiais. Jis toks skanus, kad negalėsite atsivalgyti! Pirmiausia… Daugiau…
Kartais verta leisti organizmui pailsėti nuo mėsos. Jei artimiausią mėnesį nesiekiate užsiauginę raumenų kalną laimėti „Geležinio žmogaus“ varžybas, tai tinkamai… Daugiau…
Praėjusio šeštadienio „Beatos virtuvės“ laidos hitas – neabejotinai bus pats tikriausias lietuviškos ruginės duonos receptas. Duona iškepta pagal šį receptą… Daugiau…
Jauki, soti, ekonomiška ir be galo skani žirnių sriuba, kokią virti mane išmokė mano draugė švedė. Paskaninta rimtu mėsos šmoteliu… Daugiau…
Tai patiekalas, kuriam tikrai turėtų atsirasti vietos ant jūsų šventinio stalo, ypač jei artimųjų rate yra nemėgstančių mėsos. Purus bulvių… Daugiau…
Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus… Daugiau…
Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą… Daugiau…
Ilgagrūdžiai ryžiai tinkamiausi tiems patiekalams, kuriuose reikia, kad ryžiai liktų birūs, purūs ir nekibtų vienas prie kito. Mes turbūt bene… Daugiau…
Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai… Daugiau…
Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau… Daugiau…
Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro…. Daugiau…
Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata. Verdame sriubą: Morkas ir saliero… Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu,… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į… Daugiau…
Ar esate pastebėję, kad maistas, paruoštas nesilaikant tikslių receptų, panaudojant tai, ką jau turite savo šaldytuvų ar spintelių lentynose, būna… Daugiau…
Kodėl skaniausi? O todėl, kad jų sudėtyje vien tik jūsų mėgstama žuvis. Žinoma, išskyrus plonytį traškų džiūvėsėlių sluoksnį, kuris toks… Daugiau…
Niekur neparašyta, kad tortu gali vadintis tik tie desertai, kuriuos gali raikyti peiliu. Prieš jūsų akis tortas, kuris smagiai sau… Daugiau…