8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 60 g razinų
  • 2 šaukštų arbatos ar vandens
  • 90 g kvietinių miltų
  • 90 g visų grūdo dalių kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio valgomosios sodos
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • .....

Saldi persimonų duona

(3)

Dar šilta ji akimirksniu dingsta nuo stalo. Atvėsusi ilgai išlaiko drėgnumą, atrodo it šokoladinė. Tai pati minkščiausia, šilumos suteikianti persimonų duona, arba pyragas. Kepame: orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklojame stačiakampę kepimo formą. Razinas užpilame karšta arbata ar vandeniu ir paliekame išbrinkti bent 20 minučių. Dubenyje sumaišome miltus, valgomąją sodą, druską ir cinamoną…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3.85 iš 5)
Loading...

Lęšių humusas su daržovių lazdelėmis

(0)

Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas.  Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.75 iš 5)
Loading...

Kepta antiena su raugintais kopūstais pagal Ingridą Šimonytę

(8)

O buvo taip – viename mūsų žurnalo numeryje rubrikoje „Žvaigždė lėkštėje“ svečiavosi Ingrida Šimonytė. Jos interviu man akis iškart užkliuvo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3.44 iš 5)
Loading...

Vaikiški sušiai

(0)

Nėra padėties be išeities, ir jei jūsų vaikas griežtai atsisako valgyti naminį maistą ir už rankos tempia į kiekvieną rytietiško… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Veršiena milanietiškai

(0)

Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3.43 iš 5)
Loading...

Obuoliniai monstrai Helovynui

(0)

Mano vaikai labai mėgsta Helovyną ir labiausiai prisimena, kaip tą šventę šventė Anglijoje, nes ten dalyvavo ištisas miestelis persirengėlių, ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3.33 iš 5)
Loading...

Morkų ir moliūgų salotos su sėklomis ir razinomis

(7)

Idealios salotos neštis į darbą, traškios ir suteiksiančios sotumo. Moliūgai ir morkos puikiai sutaria ne tik sriubose, tačiau ir salotose. … Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (22 balsai, vidurkis: 3.36 iš 5)
Loading...

Sotus pyragas su daržovėmis ir sūriais

(12)

Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4.33 iš 5)
Loading...

Įdarytos saldžios bulvės

(0)

Receptas iš 2018 m. kovo „Beatos virtuvės“ laidos, „Lengvai ir sveikai“ rubrikos. Rudeniškas ir lengvas, maistingas ir naudingas patiekalas tiek… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 3.05 iš 5)
Loading...

Obuolių pyragas su stipriu meduolių prieskoniu

(7)

Obuolių pyragai. Jų nebūna per daug. Aš labai didžiuojuos savim ir Hariuku, kad sugebėjau šį iškepti kartu su juo. Tad… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 3.71 iš 5)
Loading...

Moliūgų ir abrikosų čatnis

(2)

2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3.54 iš 5)
Loading...

Desertas su rugine duona ir keptais obuoliais

(2)

„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.13 iš 5)
Loading...

Žirnelių, kumpio ir fetos fritatos

(5)

Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3.56 iš 5)
Loading...

Džiovintų vaisių ir sėklų rutuliukai

(2)

Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 4.06 iš 5)
Loading...

Makaronų ir moliūgų apkepas

(5)

Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (34 balsai, vidurkis: 3.59 iš 5)
Loading...

Vištų šlaunelių kepsniai

(0)

Žinoma, Portugalija pirmiausia stebina pasakiška jūrų gėrybių gausa, bet dar portugalai yra dideli bulvių mėgėjai ir tikri vištienos kepimo meistrai…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3.29 iš 5)
Loading...

Rudeniniai keksiukai su kriaušėmis ir avietėmis

(2)

Šie keksiukai labai nuostabūs – greitai pagaminami, sodrūs, rudeniniai, pilni kriaušių ir smagios aviečių rūgštelės..ir dar migdolų skiedrelių traškumas. Juos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (36 balsai, vidurkis: 4.17 iš 5)
Loading...

Marinuoti burokėliai su žiediniais kopūstais

(4)

Man labai patinka marinuotos daržovės, ta maloni rūgštelė ir jų traškumas.. O čia kaip tik viskas po vienu stogu. Obuolinė… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...

Vištienos filė su mocarela popieriniame voke

(0)

Dar vienas klasikinis derinys – greitai pagaminamas ir maloniai kvepiantis patiekalas. Jis kepamas vokelyje, tad išlieka sultingas ir aromatingas. Gaminame:… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3.25 iš 5)
Loading...

Slyvų ir pomidorų salotos su ožkų pieno sūriu ir traškiais pagardais

(1)

Viena iš privalomų tikrai skanių salotų sudedamųjų dalių – traškūs pagardai iš sėklų ir riešutų. Rodos, smulkmena, bet esminė. Visada… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Lašišos iešmeliai

(2)

Nors Karibų jūros salose gyvena puikūs mėsos kepimo meistrai, aš vis prisimenu ant grilio keptą skaniausią žuvį. Gal kad ją… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.25 iš 5)
Loading...

Cukinijų vafliai su tzadziki

(8)

Liutauras Čeprackas, virtuvės šefas, restoranų savininkas (receptas iš Beatos Virtuvė žurnalo, vasara 2016)  Namuose mėgstu išbandyti visokiausius produktus, todėl cukinijos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (25 balsai, vidurkis: 3.92 iš 5)
Loading...

Rūkytos žuvies ir kario majonezo dip’as

(0)

Universalus panardas (pavadinimas kilęs nuo žodžio „nardinti“, „merkti“) sumuštiniams, salotoms ar valgyti su daržovėmis, karštomis bulvėmis. Vasaros atradimas. Eiga: susmulkiname… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.88 iš 5)
Loading...

Šerbetiniai šaltibarščiai

(2)

Tai itin gaivūs ir šalti it ledas šaltibarščiai. Ypač tiks visiems, kurie rūpinasi kūno linijomis ar tiesiog mėgsta lengvesnius patiekalus…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3.80 iš 5)
Loading...


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.