Spausdinti

Visų mėgstamų virtinukų Gnocchi (tarti – njoki) arba mūsų švilpikų „pusbroliai” – Gnudi yra lengvesni, puresni, nes jie pagaminti iš sūrio, truputėlio miltų ir švelniosios rikotos, suteikiančios gero, pieniško skonio. Ir labai ryškus, gražus veikėjas, šitoje itališkoje romantinėje dramoje yra špinatai, kuriuos tikrai galite keisti ar papildyti rūgštynėmis, jei norisi truputį rūgštelės. Rikotos ir špinatų duetas yra labai sėkmingas ir gerai žinomas raviolių mėgėjams, o šie virtinukai – tai tarsi daug skanaus įdaro ir jokios tešlos!

Rikotos virtinukai Gnudi su žalumynais ir smidrais

2
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Reikės:

200 g apvirtų nusunktų špinatų
500 g rikotos
2 trynių
100 g kietojo sūrio
100–120 g miltų
muskato
druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

smidrų
sviesto
kietojo sūrio
česnako skiltelė
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Špinatus nuplikome karštu vandeniu ir gerai išspaudžiame rankomis, kad neliktų vandens. Nenustebkite, kad iš didelio dubens liks gerokai mažesnis gniužulėlis.

2

Didesniame dubenyje sumaišome rikotą su špinatais. Atskiriame kiaušinio trynius ir dedame juos į rikotą. Ten pat beriame 100 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio, išmaišome. Įtarkuojame kvapniojo muskato riešuto ir beriame 100-120 g miltų. Darsyk gerai maišome, kad masė būtų vientisesnė.

3

Formuojame pailgus virtinukus, man patogiausia tai daryti šaukštu – pasemiu pilną, o tada formuoju rankomis, kaip mažus cepelinukus. Jei labai limpa prie rankų – padės žiupsnis miltų. Formuodami truputį suspaudžiame virtinukus, nes jie tikrai gana minkšti.

Reklama
41011
4

Smidrus nuplauname ir supjaustome stiebus maždaug centimetro ilgio gabaliukais (viršūnėlių nepjaustau, palieku ilgesnes) – juos trumpai apvirsime tame pačiame vandenyje, kuriame virs Gnudi. Beriame supjaustytus smidrus į pasūdytą vandenį, viršūnėles dedu minute ar dviem vėliau, nei kotus, ir leidžiame vandeniui užvirti.

5

Keptuvėje ištirpiname sviestą, įdedame susmulkinto česnako skiltelę ir dedame lengvai apvirusius smidrus. Kol smidrai skaniai sau čirška, dedame virtinukus į verdančio vandens puodą. Svarbu nepervirti, nes tuomet jie gali subyrėti, 2-3 minučių tikrai pakanka.

6

Dedame į lėkštę virtinukus, gardiname keliais šaukštais svieste kepintų smidrų ir palaistome karštu sviestu. Kad būtų dar skaniau – užtarkuojame kelias skiedreles sūrio. Kol surašiau receptą – jau užsimaniau šitų virtinukų, nes fantastika, kokio jie skanumo, minkštumo ir kvepia tikru pavasariu! Skanaus!

7
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą