Spausdinti

Jau neabejojama, kad subproduktai yra tikras supermaistas, labai naudingas mūsų sveikatai, tad šį savaitgalį siūlau pasigaminti obuolių sultimis pagardintą jaučio kepenų paštetą.

Jaučio kepenų paštetas

7
komentarai
0

Reikės:

1 kg jaučio kepenų
3 šaukštų ghi sviesto
Alyvuogių aliejaus
Svogūno
Morkos
3 česnako skiltelių
Saujelės šviežių čiobrelių
Druskos
2 šaukštų brendžio arba konjako (nebūtina)
Šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Juodųjų pipirų
150 ml obuolių sulčių
50 g lydyto sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Jame apkepame smulkintą svogūną ir sutarkuotą morką. Kepame uždengę dangčiu, kol daržovės suminkštės, išsitroškins jas pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Daržovėms suminkštėjus įtarkuojame česnakų skilteles, įdedame čiobrelių šakeles ir dar pakaitiname, kol gardžiai pakvips. Iškepusias daržovės atidedame trumpam į dubenėlį

2

Supjaustome kepenis smulkesniais gabalėliais. Į tą pačią keptuvę įpilame dar šlakelį aliejaus, jame apkepame kepenų gabaliukus – tik ne visus iškart, kad neperkrautume keptuvės ir jos nepradėtų troškintis. Kepame pavartydami ant abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Apkepusius gabalėlius taip pat išimame į atskirą lėkštę ir dedame kepti kitus.

3

Kai kepenėlės apskrunda, grąžiname jas visas į keptuvę. Pilame stipraus alkoholinio gėrimo ir pakaitiname, kol nugaruos alkoholis. Įtarkuojame muskato riešuto, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir užpilame obuolių sultimis. Keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname dar apie 7-10 minučių, kad sultys susikoncentruotų, o kepenėlės spėtų pilnai suminkštėti.

Reklama
41011
4

Paskutinis žingsnis – viską sutrinti elektriniu trintuvu. Į jo indą sudedame kepenėles (su visu skysčiu), troškintas daržoves, įpilame lydyto sviesto, beriame juodųjų pipirų. Viską sutriname iki tyrės konsistencijos. Paragaujame, ar netrūksta druskos. Paštetą perpilame į serviravimo indą ar kelis indelius ir atvėsiname.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą