Klasikinės varškinės spurgos, mėgstamos visų, o šį kartą, kiek sūresnės ir susidraugavusios su alyvuogėmis, čiobreliais, raudonėliais, beveik kaip pusseserė iš Italijos. Arba kosmopolitė, nes ir feta iš Graikijos atkeliavo, ir dar kietas sūris, šalių draugystė, o rezultatas labai puikus. Draugų vakarėliui ar pasilepinimui penktadienį. Varškę gerai ištriname su žiupsniu druskos ir cukraus. Suberiame prieskonines žoleles… Daugiau…
„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien iš ruginių miltų kepamą ir… Daugiau…
Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie arbatos ar kavos. Gaminome iš… Daugiau…
Universalus panardas (pavadinimas kilęs nuo žodžio „nardinti“, „merkti“) sumuštiniams, salotoms ar valgyti su daržovėmis, karštomis bulvėmis. Vasaros atradimas. Eiga: susmulkiname laiškinius svogūnus ir kelias minutes… Daugiau…
Azijos skoniai vis dažniau atkeliauja ir ant mūsų stalų. Labai gaivus, lengvas užkandis. Galite gaminti ir su krevetėmis ar tik daržovėmis. Morkas nuskutame ir sutarkuojame… Daugiau…
Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…
Smagi ir skani iš Meksikos importuota idėja draugų vakarėliui ar šeimos savaitgaliui. Daug spalvų ir kūrybos, o darbo virtuvėje visai nedaug. Svarbiausia čia įsigykite reikiamus… Daugiau…
Gydytojas Darius, farmacininkė Karolina ir trys jų dukterys: Filomena, Liudvika bei Liucija – nuostabi šeima, su kuria susipažinau rašydama „Mamų knygą“. Jau ketverius metus jie… Daugiau…
Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta. Vasaros iškylų užkandžiai, kai norisi užkrimst.. Daržovių lazdelės su sūreliais Eiga: Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome… Daugiau…
Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir… Daugiau…
Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame… Daugiau…
Jei jau imiesi kepti naminę duoną, tai žinoma, jos turi pakakti visiems, todėl rinkitės tinkamo dydžio kepimo formą. Namuose šviežiai iškeptos duonos laukia ir valgo… Daugiau…
Tai dar vienas artėjančio savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus. Orkaitę įkaitiname… Daugiau…
Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar… Daugiau…
Baltieji grikiai yra tos pačios kruopos, tiksliau – sėklos, tik neskrudintos. Jų galite nusipirkti ekologiškų prekių parduotuvėse ar rasti didesnių parduotuvių sveikų produktų skyriuose. Buvau… Daugiau…
Justina ir Rimantė (apie kurias rašau naujame Žiemos žurnale) gan dažnai gamina quesadilijas, bet jos ir nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis… Daugiau…
Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…
Šis patiekalas neturi vieno konkretaus recepto – kiekvienas galime sukurti savo tobulą variantą. Tai tiesiog būdas gražiai ir efektingai patiekti sūrius, papuošti stalą ir gal… Daugiau…
Kas prieš dešimtmetį pas mus buvo girdėjęs itališką žodį panini (lietuviškai „bandelės“)? Niekas? Dabar tokį paskrudintą itališkos duonos sumuštinį savo virtuvėje gali pasigaminti kiekvienas. Šis… Daugiau…
Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie… Daugiau…
Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent tokią sumuštinių duoną neseniai pradėjo… Daugiau…
Tai puikus užkandis vakarėliui draugų ar gimtadieniui, o gal net ir lengvi pietūs? Labai skanūs, išraiškingo skonio. Rūgštus ir kvapnus grietinės padažas labai labai dera… Daugiau…
Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini… Daugiau…