Pradėsiu nuo to, kad sugadinti lašišos tartaro neįmanoma“, – patikina Haroldas. Dar priduria, kad, jo įsitikinimu, lašišos negalima nei virti, nei kepti, nei kaip nors garinti, tik sūdyti ir valgyti. Šiam nuo draugės prieš gerą dešimtmetį nuskaitytam receptui būtų idealu žuvį sužvejoti pačiam, bet grįžkime į realybę ir tiesiog prekybos centre išsirinkime kuo riebesnę filė…. Daugiau…
Tradicinis lietuviškas kūčių ir Kalėdų patiekalas, kuris buvo aprašytas nuostabioje Juozo Kudirkos knygoje „Lietuviškos kūčios ir Kalėdos“. Aš nuo savęs šiam receptui dar pridėjau truputį… Daugiau…
Dar vienas būdas kaip skaniai suvalgyti visų mūsų mėgstamus burokėlius. Būtinai BŪTINAI išsikepkit šį nesudėtingą, bet neįtikėtinai skanų atvirą burokėlių pyragą. Nusižiūrėjau šį receptą nuo… Daugiau…
Fantastiniai cukinijų vafliai, kuriuose sūrio ir daržovių yra daugiau nei miltų! Skamba gerai? Patikėkit, jie tikrai verti atsidurti jūsų pusryčių (o gal ir pietų ar… Daugiau…
Kas sieja apelsinus ir ryžių spurgas? Sicilija! Ir dar pavadinimas: italai apelsinus vadina arancia, arancini – mažybinė šio žodžio forma, nes šios apvalios auksinės spalvos… Daugiau…
Švelnios ir lengvos varškės sūriu ir grūstomis bulvėmis įdarytos cukinijos. Tikras džiaugsmas lietuviškų skonių bet lengvesnio maisto mėgėjams. Paragaukite, ir receptą garantuotai įtrauksite į bemėsių… Daugiau…
Jei jau reikia pamaitinti minią, tai be duonos neapsieisi, ir tada kas? Viena ar dvi užtepėlės ir gardi duona ar lazdelės, krekeriai ir kalnas daržovių… Daugiau…
Prasidėjus pomidorų sezonui ir šiltiems liepos, rugpjūčio vakarams, tikrai nesigailėsite šį receptą turėdami po ranka. Galima ruošti visai paprastai, o galima prašmatniai – su burata…. Daugiau…
Ar tai pyragas iškeptas keptuvėje? O gal blynas, apsimetantis pyragu? Kad ir kaip būtų, šis kepinys yra tikra svajonė – minkštutėlis, purus kaip debesis, ryškiom… Daugiau…
Interneto žvaigždė: orkaitėje keptas fetos sūris su pomidoriukais ir alyvuogėmis. Gardu su duonele užkandžiui ar kaip makaronų padažas lengvai vakarienei. Įkaitiname orkaitę iki 200 ℃,… Daugiau…
Kai pirmą kartą interneto platybėse išvydau keptos duoną tortą, negalėjau patikėti: kas čia – pokštas ar nesusipratimas? Bet juokiasi tas, kas tokio torto neragavo… Pirmąkart… Daugiau…
Burata – toks šviežias itališkas sūris, kuris iš išorės labai primena mums puikiai pažįstamą mocarelą, bet yra itin kremiškas ir švelnus. Šio sūrio burbulo viduryje… Daugiau…
Šios salotos šaukte šaukia „vasara“! Labai lengvos ir spalvingos – turi visa, ką taip mėgstame: truputį saldumo, malonaus salotų ir pankolių gurgždėjimo burnoje bei sotumą… Daugiau…
Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą. Šį kepinį patogu į iškylą… Daugiau…
Purus ir lengvas it pienės pūkas, saikingai pasaldintas medumi ir padabintas švelnia kefyro rūgštele. O tam, kad būtų dar įdomiau, nepamirškite užberti žiupsnio stambių druskos… Daugiau…
Ką daryti, jei prisivirėtė per daug margučių arba jie virdami nesėkmingai skilo!?? Ramiai komandiruokite jas į nuostabiai skanią ir pavasariškai gaivią kiaušinių mišrainę! Dar klausimas,… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus,… Daugiau…
Tęsiant kokosinę temą ir gimė šių lengvai pagaminamų, natūraliai saldžių ir sodrių, kardamono pilnų šventinių kąsnelių idėja. Misas suteikia sodrumo, lengvo sūrumo ir itin tinka… Daugiau…
Lengvos, vasariškos, spalvingos ir aromatingos – tarsi iš atostogų Tailande sugrįžusios salotos. O pagaminti jas vienas juokas, mat pagrindinis produktas – „Santa Maria“ ryžių makaronai… Daugiau…
Švelnus ožkų pieno sūris labai dera su jaunutėmis saldžiomis cukinijomis (recepte naudojami „moteriški“ cukinijų žiedai, iš kurių ir užauga derlius). Universalus visų pamėgtas kepinys –… Daugiau…
Jei dar neragavote įdarytų cukinijų žiedų, dabar puikiausias laikas pasiryžti ir pagaliau išbandyti šį patiekalą. Lengvutę traškią tešlą užmaišysite akimirksniu, o jei skinsite tik „vyriškus“… Daugiau…
Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona… Daugiau…
Jei esate kiaušinių mėgėjai, šis patiekalas, kažkuo primenantis prancūziškus Croque madame ar Benedikto kiaušinius, būtinai turi atsirasti ir jūsų pusryčių repertuare. Karališki pusryčiai! Kambario temperatūros… Daugiau…