Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į kompaniją pakviesti garstyčias ir krapus, tokiame padaže ją marinuoti ar maišyti salotas. O jei prijungsime traškiuosius IKEA marinuotus agurkėlius bei mažulyčius ir ypač gardžius IKEA tešlos šulinėlius, gausime labai gardų ir elegantišką užkandį, kuriuo drąsiai… Daugiau…
Lengvos, vasariškos, spalvingos ir aromatingos – tarsi iš atostogų Tailande sugrįžusios salotos. O pagaminti jas vienas juokas, mat pagrindinis produktas – „Santa Maria“ ryžių makaronai… Daugiau…
Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą… Daugiau…
Švelniai salstelėjusius, lipnius, minkštus baklažano gabalėlius gardu ir vienus valgyti, ir į tortiliją sukti. Kartu su feta jie puikiausiai atstos mėsą.
Ar turit tokių kepinių receptų juodai dienai, kai labai jau norisi deserto, #meškalaisvėje ima urgzti, belstis į visas spinteles, darinėti stalčius, o nieko nėra?? Mokat… Daugiau…
Spalvingas ir kupinas skonių atviras pyragas – tarta, su rūkytu varškės sūriu, kumpeliu ir šilauogėmis. Puikus kepinys ir nacionalinei šventei, ir piknikui gryname ore.
Šį receptą mano laidoje parodė puikūs kulinarai ir profesionalūs virtuvės šefai „Virtuvės broliai“. Įdarytos paprikos nėra jokia naujien, bet ar bandėt jas paruošti su troškintais… Daugiau…
Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius. Keptuvėje ant gabalėlio sviesto pakepiname smulkintą chorizo dešrą, kol paleis riebaliukus ir truputį apskrus. Į tą pačia… Daugiau…
Šio prancūziško pyrago receptą mums atskleidė Prancūzijoje gyvenanti Rūta Duval. Jos greitas quiche lorraine yra su šaldyta sviestine arba sluoksniuota tešla – labai palengvina gyvenimą.
Kaip gimė kugelio traškučiai? Iš nesėkmės. Kartą sumaniau pabandyti iškepti kugelį torto formoje – ne visai pavyko, nes buvo gana skystas ir išbėgo per kraštus…. Daugiau…
Gaminimo eiga: Susmulkiname svogūną ir pakepiname su trupučiu sviesto. Į jautieną įmaišome kalendrą, kmynus, druską, pipirus, įmušame kiaušinį ir viską išminkome. Pakepintus svogūnus įdedame… Daugiau…
Visada labai džiaugiuos, kai pavyksta ką nors skanaus atrasti. Tai, kai draugė davė maišelį meškinio česnako (tokia žolė auganti miške pilna vitaminų ir skanumo –… Daugiau…
Tortilijų suktinukus galima sukti su kuo tik panorėjus. Šįkart siūlau panaudoti produktus, kurių liko ruošiant kitus patiekalus. Minkštą švelnų sūrį atsveria išraiškingo, stipraus saldžiarūgščio skonio… Daugiau…
Jei Kalėdos – daugiau namiškių šventė, tai dienos aplink Naujuosius metus gausios draugų, kaimynų ir kolegų susibėgimų. Smagu pasivaišinti, bet mišrainės ir kepti paukščiai jau… Daugiau…
Šią naminę traškią tešlą greitai pagaminti gali net virtuvės naujokas, o jos panaudojimas beribis! Siūlau pabandyti su šia tešla pasigaminti kibinų, išsikepti pyragą ir sausainių…. Daugiau…
Šis karališkas sumuštinis ir labai gražių spalvų, ir prabangaus, ypatingo skonio. Sumuštinis labai lengvai gali virsti brusketa, jei duoną prieš tai paskrudinsite. O padažas puikiai… Daugiau…
O dievai kaip čia skanu – traški plona tortilija, saldi kriaušė ir pikantiškas viską apjungiantis bri sūris. Kai norisi kažko saldaus ir šilto, o spintelėje… Daugiau…
Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, o be to ir labai maistingi. Tikrai ilgai netruksite šias salotas pasigaminti, o valgyti bus vienas malonumas… Daugiau…
Kai trūksta idėjų vakarėliui ar netikėtiems svečiams, tereikia kitaip supjaustyti duoną, ją apkepti ir patiekti su šiltu, išsilydžiusiu sūriu. O jei dar rasite uogienės ar… Daugiau…
Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis… Daugiau…