Kiekviena Lietuvos šeimininkė turi mokėti pasigaminti kastinį! Nemokat??? Aš irgi nemokėjau!!!! Bet Lietuvos Gaspadinės rubrika tam ir sugalvota, kad visos tobulėtume – mieloji Loreta Svidrienė iš Klaipėdos krašto yra tikra kastinio meistrė!!! Štai jums receptas, pamatysit, – ir mokėsim visos, ir skanumas neišpasakytas – aš kai pasidariau laidoje, tai valgiau mėnesį su viskuo: ir ant… Daugiau…
Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų… Daugiau…
Mano laidos viešnia, kulinarė ir maisto tinklaraštininkė Laura Galkinaitė parodė, kaip išsikepti nerealaus skonio kugelį su virtais kiaulių liežuviais. Aš pati dar nebuvau ragavusi tokio… Daugiau…
Štai koks puikus savaitgalio projektas prieš jūsų akis! Pripažinkim, tikrai nedažnai namuose gaminame naminius žemaičių blynus, o visai be reikalo. Šie blyneliai fantastinio gerumo –… Daugiau…
Žalias, sotus, jaukus ir vegetariškas patiekalas. Jei šaldytuve jau pradėjo liūdėti įvairios prieskoninės žolelės ir dažovės – kvieskit jas šen! Tiks ir brokoliai, ir cukinijos… Daugiau…
Ar kada pagalvojote, kad koldūnas yra makrono giminaitis?? Štai, net ir Italijoje visi ravioliai ir torteliniai priskiriami tai pačiai „pastos“ šeimai. Tad tokių pamąstymų vedina… Daugiau…
Lengvas, žaismingas ir tiesiog neatsivalgomas vasaros desertas, kuris puikiausiai atstos ir gimtadienio tortą. Desertas, kurio net puošti nereikės – jis iš esmės jau gražus. O… Daugiau…
TORTAS JONUI, bet mielai valgys ir Petras, ir Adelė, ir visi kiti. Pagrindas panašus į tinginį, tik dar geresnis, nes daugiau karamelės. Viens du, pasidarot… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…
Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir… Daugiau…
Šis medaus tortas turi viską, ką tradiciškai mėgstame labiausiai – minkštutį biskvitą, maloniai šildantį prieskonių aromatą, ir, žinoma, dosnų kremo sluoksnį. Šiek tiek kitoks, bet… Daugiau…
#BePadažo – ši grotažymė nėra tiktai pasiūlymas, kaip valgyti tobulą varškės apkepą. Tai ir pavadinimas verslo, kurį sukūrė vilniečių Druktenių šeima: vyras tikras virtuvės šefas… Daugiau…
Kanapinė druska su linų sėmenimis yra tikrų tikriausias atradimas ir geriausia sumuštinių draugė. Man ši kombinacija tokia skani, kad vien tik ja pagardinta kokybiška duona… Daugiau…
Putlučiai, ypač gardūs ir minkšti, nes pagaminti ir su virtomis, ir šviežiomis tarkuotomis bulvėmis. Gal kiek primena mums puikiai pažįstamus žemaičių blynus, tik yra be… Daugiau…
Mėgstamiausias lietuvių patiekalas – cepelinai. Šįkart: trispalviai, su moliūgų įdaru, su varške ir su kepenėlėmis. Nulupame virtų bulvių lupenas (bulvės būtinai turi būti visiškai atvėsusios,… Daugiau…
Jeigu rengtume mėgstamiausių lietuviškų tortų konkursą, neturiu abejonių, kad medaus tortas užimtų pirmąją vietą ir neužleistų jos jokiam „Napoleonui“. Medaus tortas, ir taškas. Jei jūs… Daugiau…
Fantastiški tradiciniai mieliniai kūčiukai su aguonomis ir kanapių sėklomis, kurios labai smagiai traška valgant. Miltus sumaišome su aguonomis ir žiupsniu druskos. Šiltą vandenį sumaišome su… Daugiau…
Labai gardūs kūčiukai be mielių, kupini aguonų ir medaus aromatų. Puikus receptas skubantiems, kai nėra ūpo laukti, kol pakils mielinė tešla. Gaminame: Dubenyje sumaišome miltus… Daugiau…
Nė viena didesnė šventė ar šeimos susibūrimas mūsų maisto redaktorės Ugnės namuose neapsieina be jos tėčio gaminto pašteto su slyvomis. Tai laiko patikrintas, išpuoselėtas ir… Daugiau…
NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą… Daugiau…
Dariaus ir Karolinos šeima dalinasi augalingos, ypač aromatingos ir sušildančios kopūstienės receptu, kuriame nė nepsigesite mėsos!
Kaip aš mėgstu šaltieną! Man tai yra mano vaikystės maistas, nes mano namuose, kai aš augau, visada buvo verdama šaltiena, ir jos būdavo šaldytuve dažnai, ne… Daugiau…
Kažkada užsiminėme, kad kartą šefė Rūta Paulauskienė mums studijoje iškepė puikų kugelį, kuris visą komandą privertė aikčioti ir kone alpulį įvarė – toks gardus buvo!… Daugiau…