Šį šeštadienį mano laidoje „Lietuvos gaspadinės“ rubrikoje – Edita, trijų vaikų mama. Ji pasidalino savo močiutės įkvėptų auselių su grybais receptu. Tiesa, Editos močiutė kepdavo juos krosnyje, tad Edita paveldėjusi šį receptą turėjo veikti lyg kokia maisto detektyvė, kad išgautų krosnies teikiamą apskrudimo efektą. Ir jai pavyko! Gaminame plikytą tešlą. Į miltus pilame aliejų, žiupsnį… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
Nei miltų, nei cukraus, nei pieno, nei sviesto – kas? Ogi minkšti, aromatingi, saldūs ir išraiškingo skonio sausainiai. Tikri „lėtųjų“ angliavandenių rezervuarai ir didžiausios talpyklos…. Daugiau…
Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, o be to ir labai maistingi. Tikrai ilgai netruksite šias salotas pasigaminti, o valgyti bus vienas malonumas… Daugiau…
Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra… Daugiau…
Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska… Daugiau…
Pirmą kartą šią grikių duoną iškepusi Vaiva Lukošienė… apsiverkė: „Kartais labai gerai turėti kokį nors gyvenimo duotą vargelį. Tada didžiulę laimę suteikia maži dalykai. Štai… Daugiau…
Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie arbatos ar kavos. Gaminome iš… Daugiau…
Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį… Daugiau…
Tikras baltymų ir skaidulų užtaisas gerai dienos pradžiai ar jėgų atstatymui po treniruotės. Gausus gerųjų riebalų, ne itin saldus, tačiau maistingas ir veganiškas, nes naudojamas… Daugiau…
Kuskusas vis stipriau įsitvirtina lietuvių virtuvėse ir lėkštėse, na bent jau manojoje vietą jis rado senokai. Šis kuskusas su vištiena paruošiamas per 15 minučių, o… Daugiau…
Dar viena variacija sveikuoliškų rutuliukų – kvadratėlių tematika. Jie tai tikriausi super maisto atstovai – migdolai, ispaninis šalavijas, peruvinės pipirinės šaknies (maca) milteliai, linų sėmenys,… Daugiau…
Oi, kaip sveika ir skanu, gaivu net. Rytietiški aromatai ir skoniai man labai patinka. Valgiau pietums ir ilgai dar valgyti nesinorėjo, nes tofu maistingas, pilnas… Daugiau…
Tofu – baltymiausių baltymų šaltinis. Parduotuvėse jau beveik visose yra, tačiau koks džiaugsmas ir namuose jo pasigaminti! Nėra sunku, pati išbandžiau. Procesas tikrai toks pats, kaip… Daugiau…