8241
Beatos virtuvė

Naminiai arbūzų ir kivių ledai ant pagaliuko

(0)
Reikės:
  • Arbūzų sluoksniui:
  • 700 g arbūzo minkštimo
  • 1–2 šaukštų skysto saldiklio (cukraus ar klevų sirupo, medaus)
  • 1 žaliosios citrinos žievelės ir sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • Kivių sluoksniui:
  • 4 kivių
  • 1–2 šaukštų skysto saldiklio (cukraus ar klevų sirupo, medaus)
  • 10 mėtų lapelių

Puikūs ir gaivūs – tiks ir patiks net mažiausiems valgytojams, nes cukraus kiekį juose pasirinksite patys. Nenustebkite – keli druskos krisleliai arbūzo tyrėje jo saldumą tik paryškins ir suteiks papildomų spalvų.

  1. Trintuvėje arbūzo minkštimą sutriname į tyrę. Sumaišome su smulkiai tarkuota žaliosios citrinos žievele, sultimis ir saldikliu bei žiupsneliu druskos. Išpilstome į ledų formeles (užpildome jas ne iki pat viršaus, maždaug du trečdalius), įstatome pagaliukus ir dedame į šaldiklį valandai, kad paviršius spėtų sutvirtėti, sustingti.
  2. Kivius sutriname su saldikliu ir mėtų lapeliais. Tyrę pilame į formeles ant arbūzinio sluoksnio ir siunčiame atgal į šaldiklį galutinai sustingti, apie 2–3 valandoms.
  3. Sustingusius ledus iš formelių lengvai išlaisviname šias pirmiau pašildę tarp delnų. Skanaujame nedelsdami.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.