1–2 šaukštų skysto saldiklio (cukraus ar klevų sirupo, medaus)
1 žaliosios citrinos žievelės ir sulčių
žiupsnelio druskos
Kivių sluoksniui:
4 kivių
1–2 šaukštų skysto saldiklio (cukraus ar klevų sirupo, medaus)
10 mėtų lapelių
Puikūs ir gaivūs – tiks ir patiks net mažiausiems valgytojams, nes cukraus kiekį juose pasirinksite patys. Nenustebkite – keli druskos krisleliai arbūzo tyrėje jo saldumą tik paryškins ir suteiks papildomų spalvų.
Trintuvėje arbūzo minkštimą sutriname į tyrę. Sumaišome su smulkiai tarkuota žaliosios citrinos žievele, sultimis ir saldikliu bei žiupsneliu druskos. Išpilstome į ledų formeles (užpildome jas ne iki pat viršaus, maždaug du trečdalius), įstatome pagaliukus ir dedame į šaldiklį valandai, kad paviršius spėtų sutvirtėti, sustingti.
Kivius sutriname su saldikliu ir mėtų lapeliais. Tyrę pilame į formeles ant arbūzinio sluoksnio ir siunčiame atgal į šaldiklį galutinai sustingti, apie 2–3 valandoms.
Sustingusius ledus iš formelių lengvai išlaisviname šias pirmiau pašildę tarp delnų. Skanaujame nedelsdami.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia