8241
Beatos virtuvė

Veganiška braškių tarta su anakardžių kremu

(0)
Reikės:
  • Pagrindui reikės:
  • 200 g skrudintų lazdynų riešutų
  • 150 g datulių
  • 1 šaukštų kokosų aliejaus
  • 2 šaukštų kakavos
  • Kremui:
  • 200 g anakardžių
  • 5 šaukštų vandens
  • 2 šaukštų klevų arba agavų sirupo
  • 1 šaukštelio kokosų aliejaus
  • žiupsnio druskos
  • Karūnavimui:
  • apie 300 g šviežių braškių

Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau lengvai susitrina į baltą tirštą kremą. Šiame veganiškame deserte jis nuostabiai dera su gaivia braškių rūgštele.

  1. Anakardžius pasiruošiame iš anksto: užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 12–14 valandų.
  2. Gaminame pagrindą. Į maisto smulkintuvo ar kombaino indą sudedame visus tartos pagrindui skirtus ingredientus. Jei medus ir kokosų aliejus sukietėję – pašildome puodelyje. Viską sutriname – išeis rupi lipni masė.
  3. Paspausdami delnu ar stiklinės dugnu klojame trupinius į skardą ir suformuojame pyrago pagrindą. Dedame į šaldytuvą Galime tartos pagrindą pasiruošti iš vakaro.
  4. Tuomet gaminame kremą. Pirmiausia nuo anakardžių nupilame drumzliną vandenį ir suberiame juos į kombaino indą. Ten pat supilame 5 šaukštus šalto vandens, klevų sirupą ir kokosų aliejų, įberiame žiupsnį druskos. Triname, kol viskas virsta švelniu baltu kremu.
  5. Supilame kremą ant paruošto pyrago pagrindo, ant viršaus tupdome supjaustytas braškes ir dedame į šaldytuvą 1–2 val., kad pyragas sustingtų ir būtų galima lengvai atpjauti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.