Praėjusio šeštadienio „Beatos virtuvės“ laidos hitas – neabejotinai bus pats tikriausias lietuviškos ruginės duonos receptas. Duona iškepta pagal šį receptą bus tvirta, drėgna ir visiškai nerūgšti, nors į tešlą nededame JOKIO CUKRAUS. Kadangi kepama su raugu, tai ji natūraliai vos salstelėjusi, be to ir kur kas lenviau virškinama bei visapusiškai naudingesnė mūsų sveikatai. Raugą, tiesa,… Daugiau…
Jauki, soti, ekonomiška ir be galo skani žirnių sriuba, kokią virti mane išmokė mano draugė švedė. Paskaninta rimtu mėsos šmoteliu… Daugiau…
Tai patiekalas, kuriam tikrai turėtų atsirasti vietos ant jūsų šventinio stalo, ypač jei artimųjų rate yra nemėgstančių mėsos. Purus bulvių… Daugiau…
Erdviame dubenyje ištriname varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu ir vienu baltymu, žiupsneliu druskos. Suberiame miltus… Daugiau…
Tam tadadaaam! Visiems varškės apekpų fanams ir kugelių bei bulvių plokštainių mylėtojams pristatau nerealų patiekalą – dar vieną sotų, maistingą… Daugiau…
Ilgagrūdžiai ryžiai tinkamiausi tiems patiekalams, kuriuose reikia, kad ryžiai liktų birūs, purūs ir nekibtų vienas prie kito. Mes turbūt bene… Daugiau…
Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai… Daugiau…
Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau… Daugiau…
Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro…. Daugiau…
Ši sriuba kaip klasikinė minestronė – gardi, maistinga ir suteikianti jėgų. Tiesiog sriuba – sveikata. Verdame sriubą: Morkas ir saliero… Daugiau…
Veganiški kibinai, kurie patiks ir mėgstantiems mėsiškus valgius. Svarbiausia, kad šių kibinų tešla nė kiek nenusileidžia mūsų įprastai su sviestu,… Daugiau…
Kaip ir mūsų žiemos švenčių, švedų Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be vieno ar kelių silkių patiekalų. Ten labai populiaru silkei į… Daugiau…
Ar esate pastebėję, kad maistas, paruoštas nesilaikant tikslių receptų, panaudojant tai, ką jau turite savo šaldytuvų ar spintelių lentynose, būna… Daugiau…
Kodėl skaniausi? O todėl, kad jų sudėtyje vien tik jūsų mėgstama žuvis. Žinoma, išskyrus plonytį traškų džiūvėsėlių sluoksnį, kuris toks… Daugiau…
Niekur neparašyta, kad tortu gali vadintis tik tie desertai, kuriuos gali raikyti peiliu. Prieš jūsų akis tortas, kuris smagiai sau… Daugiau…
Va čia tai žaibiškas būdas paruošti puikius šventinius pietus ar vakarienę. Jei norisi, kad lašiša sužibėtų kitomis spalvomis nei per… Daugiau…
Tiems, kurie mėgsta raugintais kopūstais įdarytą žąsį ar antį, tikrai patiks ir šis patiekalas. Skirtumas tarp kepto paukščio ir karkos… Daugiau…
Pabandykite šį receptą ir kepsite juos visas Kalėdas iš eilės. Neįtikėtinai skanūs meduoliai: su mažyčiais apelsinų cukatų gabaliukais, kupini šildančių… Daugiau…
Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj! Sužinosite,… Daugiau…
Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir… Daugiau…
Sąžiningai pasninkavusiesiems per adventą šis įvairios mėsos rinkinys, pagardintas džiovintomis spanguolėmis ir riešutais, gali pasirodyti tikras dievų maistas. Ypatingai tiks,… Daugiau…