Glajus – tai ne tik grožis akims ir malonumas gomuriui, bet ir pagrindinė kalėdinių skanumynų statybinė medžiaga. Tinkamai pagamintu glajumi sulipdytas imbierinis namelis stovės visus metus, o spalvotu glajumi dekoruoti sausainiai gali ne vienas Kalėdas tarnauti kaip originali namų puošmena. Cukraus miltelių glajus su kiaušinio baltymu Svarbiausia, kad glajus būtų tirštas. Jei atrodys, kad jis… Daugiau…
Žodžiu, praėjusį savaitgalį su krikšto dukrom ir mano vaikais kepėm meduolius. Sakau, tai gal užteks išsikepti, ar tikrai norit dekoruot?… Daugiau…
Beždžionėlių duona ji vadinama visai ne dėl to, kad gaminama iš bananų, o todėl, kad plėšoma ir valgoma pirštais, nereikia… Daugiau…
Štai taip sunkokai serviruojamas visų mūsų pamėgtas desertas „Tinginys“ gali virsti stalo puošmena. O ir valgyti tokius „Tinginio“ rutuliukus smagiau… Daugiau…
Dideli vaikai vis tiek kažkuriuo metu pasako fuiiii. Vieną dieną fui žuvis, kitą dieną atsikėliau su naujiena – mama, nuo… Daugiau…
Silkę su granatais pamėgsta ne tie, kurie iki šiol net negalėjo pažiūrėti į jokią žuvį! Ne veltui sakoma, kad tobulumas… Daugiau…
Silkės ir burokėlio draugystė gyvuoja nuo neatmenamų, dar „silkės pataluose“ laikų. Ir iš tiesų, jie tokie skirtingi, bet taip puikiai… Daugiau…
Ant šventinio Kūčių stalo – batatų ir silkės duetas. Vos keli ingredientai ir džiaugsitės naujais skoniais, kurie dar labiau pakels… Daugiau…
Aš mėgstu silkę. Man patinka jos riebumas ir sūrumas. Prie jos tinka įvairiausi priedai: burokėliai, bulvės, razinos, grietinė, avokadai. Kur… Daugiau…
Ta pati panelė, tik kita suknelė, arba paskutinės minutės pasiūlymas – nereikia nieko rauginti, brandinti ar kildinti. Tik kanapių sėklomis… Daugiau…
Šis pyragas – tiek jo išvaizda, tiek skonis – greit sukvies artimuosius prie stalo. Tikras smagumas yra laužti traškią tešlos… Daugiau…
Šią naminę traškią tešlą greitai pagaminti gali net virtuvės naujokas, o jos panaudojimas beribis! Siūlau pabandyti su šia tešla pasigaminti… Daugiau…
Šis karališkas sumuštinis ir labai gražių spalvų, ir prabangaus, ypatingo skonio. Sumuštinis labai lengvai gali virsti brusketa, jei duoną prieš… Daugiau…
Sodri, išraiškingo skonio sriuba, kuri įtiks net ir mėsiškų barščių mėgėjams. Bulves čia labai sėkmingai pavaduoja juodieji lęšiai, o gamybos… Daugiau…
Obuolienę verdu dažnai, nes tai viena pigiausių, skaniausių ir universaliausių uogienių! Labai skanu su karštu skrebučiu ryte ar kąsneliu varškės… Daugiau…
Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura… Daugiau…
Šiaip tai džiaugiuosi, kad jautiena tikrai jau ne deficitinė ir šios mėsos pasirinkimas tik auga ir didėja. Nors pastebiu, kad… Daugiau…
Pasakiškai jaukus rudeniškas patiekalas. Užtruksite šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko „Beatos virtuvės“ virtiniams su bulvėmis ir keptais pievagrybiais išvirti,… Daugiau…
Štai toks paprastas pavadinimas, o ir trumputis ingredientų sąrašas atrodo labai jau kukliai, bet žinokite, koks nepaprastas yra šio patiekalo… Daugiau…
Lietuvoje kiekviename šaldytuve rasi nors lašelį majonezo. Šis universalus produktas keliauja ne tik ant virto kiaušinio ar į šviežias kopūstų… Daugiau…
O dievai kaip čia skanu – traški plona tortilija, saldi kriaušė ir pikantiškas viską apjungiantis bri sūris. Kai norisi kažko… Daugiau…
Jau pats laikas prisiminti per vasarą primirštus šakniavaisius. Aš pati pulsiu į burokėlius. Burokėlis, kaip ne kartą esu sakiusi, man… Daugiau…
Bolivinių balandų ir avokado sąjunga tokia stipri, kad sotumui užtikrinti nereikia nei mėsos, nei žuvies, bet man taip patinka rūkyta… Daugiau…
Jei norisi ypatingai skanios sriubos, nepatingėkite sriubos ingredientų prieš tai apkepti orkaitėje. Skirtumas milžiniškas, visi, kas ragaus, klausinės, iš kur… Daugiau…