Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba kišą, bet greičiau ir paprasčiau pagaminamas) su smidrais. Smidrai apsukti rūkyta šonine skaniai sau sugula į purų varškės patalą – nu neapsakytai skanu, o svarbiausiai nesudėtingai pagaminama. Gaminame tešlą. Į… Daugiau…
Savaitgalis be naminio deserto – ne savaitgalis! Uogų pyragas su riešutinių trupinių kepure laukia jūsų laidoje, šiam receptui labai labai… Daugiau…
Nuostabiai skanus salotų suktinukas su keptu sūriu – halumiu. Šis sūris labai tvirtas, tad nesubyra, net kepamas griliuje. Greitai marinuotos… Daugiau…
Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą…. Daugiau…
Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais… Daugiau…
Grakiškas špinatų ir varškės sūrio pyragas Spanakopita – kas buvot Graikijoje tikrai ragavote ir atsivalgyti negalėjot. Šis pyragas nors ir… Daugiau…
Pavasarį, kai vitaminai auga ant kiekvieno kampo (ir krūmo), kviečiu drąsiai naudotis gamtos teikiamomis dovanomis ir žoles kaip kiaulpienės, dilgėlės… Daugiau…
Gardžioms salotoms pagaminti prireiks tik saujelės ingredientų, o kartūs kiaulpienių lapai puikiai tiks prie riebios žuvies ar mėsos patiekalų. Kartumą… Daugiau…
Purus ir lengvas it pienės pūkas, saikingai pasaldintas medumi ir padabintas švelnia kefyro rūgštele. O tam, kad būtų dar įdomiau,… Daugiau…
Pienių vainiku pasidabinęs purutis ir labai aromatingas keksas, kuris savyje talpina gerą saują pienių žiedlapėlių. Gal dėl to ir yra… Daugiau…
Jei kepam blynus iš bulvių, kodėl nekepam iš kopūstų?!! Tai žinokit pusė mano TV laidos komandos LABAI skeptiškai vertino kopūstų… Daugiau…
Dar vienas smidrų triumfas. Kai jų yra, įtraukime juos į kuo platesnį dienos meniu repertuarą: ir pusryčiams šalia kiaušinio, ir… Daugiau…
Makronai kefyro padaže? Netikėtas ir puikus atradimas. Kefyro rūgštelė sviesto ir sūrio padažui suteikia lengvumo, todėl pavalgę nesijausite apsunkę. O… Daugiau…
Šiuo receptu su mumis pasidalino smidrų augintojai „Šparagų kalnelio“ šeimininkai Inga ir Vytautas Kirliai. Inga tikina, kad jei smidrai visai… Daugiau…
Štai prieš jūsų akis – populiariausios pasaulyje – Cezario salotos. Jei dar nebandėt tokių pasigaminti namie, tebūnie jums ženklas, kad… Daugiau…
Žinia apie šiuos Niujorke įsikūrusios kepyklėlės „Levain“ sausainius pasklido labai greitai ir plačiai. Kitaip ir būti negalėjo, mat dabar visame… Daugiau…
Ką daryti, jei prisivirėtė per daug margučių arba jie virdami nesėkmingai skilo!?? Ramiai komandiruokite jas į nuostabiai skanią ir pavasariškai… Daugiau…
Štai dar vienas pasiūlymas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiniam Velykų stalui – švelnus jaukus Prancūzijos įkvėptas… Daugiau…
Mielos, purios, minkštos ir gardžios Velykų zuikio vaišės vaikams. Šių tešla – brijošė, arba sviestinė mielinė tešla. Ji sodri, riebi,… Daugiau…
Kiaušiniai, zuikiai ir, žinoma, morkos yra Velykų stalo atributai, dekoracijos ir produktai. Morkų sėkmė kepiniuose – jau niekam ne paslaptis…. Daugiau…
Prabangi ir sodri babka – taip vadinasi mielinė pynė su daug sviesto, cukraus ir kiaušinių. Populiari visame pasaulyje, kepama su… Daugiau…
Man atrodo, kad šviežiai keptų mielinių bandelių kvapas jau pats savaime sukuria šventę namuose. Todėl velykų rytą aš tikrai kepsiu… Daugiau…
Mano laidoje vilnietė kepyklėlės „Laimės skonis“ įkūrėja Inga Iakovleva pravedė be galo įdomią zefyrų gaminimo pamoką. Po jos viskas iškart… Daugiau…
Baltymų, sotumo ir skonio pilniems pusryčiams siūlau pasigaminti turkiškus kiaušinius – Çılbır. Su graikišku jogurtu, lydytu prieskoniuotu sviestu, žalumynais bei… Daugiau…