Šis vištienos pyragas tai toks pagerintas troškinys. Kodėl pagerintas? Nes su labai skania traškia tešlos kepure, po kuria sultinyje labai gradžiai išsitroškina vištiena ir daržovės.
Kaip gimė kugelio traškučiai? Iš nesėkmės. Kartą sumaniau pabandyti iškepti kugelį torto formoje – ne visai pavyko, nes buvo gana… Daugiau…
Lai šiemet šventiniai kepiniai mėgaujasi nauju statusu – tampa meno kūriniais arba stalo šedevrais! Nesigąsdinkite, tikrai neturėsite iki švenčių įgyti… Daugiau…
Mums labai patinka improvizuojant gimstantys patiekalai. O improvizuoti tenka tada, kai reikia sunaudoti šaldytuvo likučius ir tenka susilaikyti nuo dažno… Daugiau…
Taip, čia yra tas Eglės pyragas, apie kurį ji pasakojo šventinėje kalėdinėje TV laidoje. Labai skanus ir paprastai pagaminamas.
Kalėdos skirtos skaniausiems paukščiams: antims, žąsims ir kalakutams. Jei niekada dar jų nekepėte, tikrai pamėginkite, nieko sudėtingo čia nėra, pamatysit…. Daugiau…
Medaus tortas man niekada neatsibosta. Na gal tik kartais pasigendu jame daugiau drėgmės ir kremo. Todėl ir sugalvojau tokį receptą,… Daugiau…
Jūs jau turbūt žinote apie mano meilę silkei. Tai sudėjom naujų ir dar nebandytų receptų silkei karalienei, o ir jos… Daugiau…
Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O… Daugiau…
Kepti burokėliai labai gardžiai dera su saldžiomis kriaušėmis, o jei viską apibarstysite sėklomis, bus ir minkštumo, ir traškumo.
Kuriant šventinę nuotaiką šis patiekalas – kepta įdaryta žąsis – vaidina pagrindinį vaidmenį, nes daugiau nieko ir nebūna, juokiasi Edita Mildažytė.
Šventinio kalakuto receptas vadinasi: „Galiu aš – gali visi!” O prie jo dar ir skanūs garnyrai: kepti obuoliai įdaryti burokėliais,… Daugiau…
Bulvių gratinas su džiovintais baravykais gali būti ir Kalėdų garnyras, ir žiemos vakarienės patiekalas. Toks kremiškas, gardus ir kvepia baravykais…
Bulvės nuostabiausios… Tai kaip gi be jų mūsų geriausių draugių. Aš tikra bulvių gerbėja, esu tikrai nemažai jums pasiūlymų su… Daugiau…
Raugintus burokėlius dažnas yra primiršęs ar net niekada jų neragavęs. Visą šakniavaisį užraugti sudėtinga, o rauginiams reikalinga vėsi patalpa. Už tai… Daugiau…
Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais man buvo atradimas, kurį parodė šefė Rūta Paulauskienė. Tikrai gardus senovinis ir kiek poniškas… Daugiau…
Silkės suktinukai, kuriuos kažkas dar ir silkės rolmopsais vadina. Labai paprastas receptas su garstyčiomis, bet vis naujai sužibės ant Kūčių… Daugiau…
Klasikiniai lietuviški ingredientai, kurių, galbūt, dar niekada nebuvote bandę susodinti kartu. Ši silkė su pupelėm ir grybais ir gardi, ir… Daugiau…
Grietininiai irisai, jogų arbata, sausainiai stiklainyje, šokoladinis riešutų kremas, abrikosų ir garstyčių pagardas, sausainiai su „M&M’s“ ir dukah prieskonių mišinys…. Daugiau…
Silkės filė su raudonaisiais svogūnais ir razinomis tokia paprasta, bet labai gardi, su daug sluoksnių ir skonio.
Gaivios salotos su raugintais kopūstais gali keliauti ir ant kasdienio, ir ant Kūčių stalo. Paskaninkite jas gardžiais priedais ir gaiviu… Daugiau…
Kas sugalvojo į kugelį mėsos įkepti – neapsiriko, tikrai geras derinys. Galite naudoti kokią patinka mėsą, tik svarbu pirma ją… Daugiau…
Patiekalas įvairių daržovių mėgėjams. Šis kugelis bus truputį skystesnis, bet nuostabiai minkštas, gardus, daržovingas ir lengvas. Variacijų, kaip papildyti kugelį… Daugiau…
Per vieną „Jurgio ir drakono“ darbuotojų vakarėlį iškepėme kugelį su nduja – buvo taip skanu, kad ojojojoj. Įdėkite ir čoriso… Daugiau…