8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 4 skardoms meduolių reikės:
  • 580 g miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių sodos arba kepimo miltelių
  • 2 šaukštų kakavos
  • 250 g medaus
  • 100 g rudojo cukraus
  • .....

Kalėdomis kvepiantys meduoliai

(1)

Kažkur skaičiau, kad žmonės, kurie iš anksto pradeda ruoštis Kalėdoms, jų laukti, puošti namus, yra laimingesni. Dar prie pilnos Kalėdų laukimo laimės pridėčiau kalėdinius kvapus, kurie man pirmiausia asocijuojasi su cinamonu, kardamonu, imbieru, gvazdikėliais, ir atkeliauja jie dažniausiai iš orkaitės! Nė neabejoju, kad tikri Kalėdų gerbėjai kvapių kalėdinių sausainių išsikepa ne skardą ir ne dvi…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4.40 iš 5)
Loading...

Bolivinių balandų salotos su avokadais ir lapiniais kopūstais

(1)

Itin maistingos ir skanios bolivinių balandų salotos, pilnos baltymų ir angliavandenių. Tik nepatingėkite, paskrudinkite lazdynų riešutų – jie čia būtini!… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.25 iš 5)
Loading...

Saldi persimonų duona

(3)

Dar šilta ji akimirksniu dingsta nuo stalo. Atvėsusi ilgai išlaiko drėgnumą, atrodo it šokoladinė. Tai pati minkščiausia, šilumos suteikianti persimonų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...

Lęšių humusas su daržovių lazdelėmis

(0)

Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas.  Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Kepta antiena su raugintais kopūstais pagal Ingridą Šimonytę

(8)

O buvo taip – viename mūsų žurnalo numeryje rubrikoje „Žvaigždė lėkštėje“ svečiavosi Ingrida Šimonytė. Jos interviu man akis iškart užkliuvo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.27 iš 5)
Loading...

Vaikiški sušiai

(0)

Nėra padėties be išeities, ir jei jūsų vaikas griežtai atsisako valgyti naminį maistą ir už rankos tempia į kiekvieną rytietiško… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4.11 iš 5)
Loading...

Veršiena milanietiškai

(0)

Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...

Obuoliniai monstrai Helovynui

(0)

Mano vaikai labai mėgsta Helovyną ir labiausiai prisimena, kaip tą šventę šventė Anglijoje, nes ten dalyvavo ištisas miestelis persirengėlių, ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.55 iš 5)
Loading...

Morkų ir moliūgų salotos su sėklomis ir razinomis

(7)

Idealios salotos neštis į darbą, traškios ir suteiksiančios sotumo. Moliūgai ir morkos puikiai sutaria ne tik sriubose, tačiau ir salotose. … Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3.13 iš 5)
Loading...

Sotus pyragas su daržovėmis ir sūriais

(12)

Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4.36 iš 5)
Loading...

Įdarytos saldžios bulvės

(0)

Receptas iš 2018 m. kovo „Beatos virtuvės“ laidos, „Lengvai ir sveikai“ rubrikos. Rudeniškas ir lengvas, maistingas ir naudingas patiekalas tiek… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3.13 iš 5)
Loading...

Obuolių pyragas su stipriu meduolių prieskoniu

(6)

Obuolių pyragai. Jų nebūna per daug. Aš labai didžiuojuos savim ir Hariuku, kad sugebėjau šį iškepti kartu su juo. Tad… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 3.63 iš 5)
Loading...

Moliūgų ir abrikosų čatnis

(2)

2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3.42 iš 5)
Loading...

Desertas su rugine duona ir keptais obuoliais

(2)

„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3.14 iš 5)
Loading...

Žirnelių, kumpio ir fetos fritatos

(5)

Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3.47 iš 5)
Loading...

Džiovintų vaisių ir sėklų rutuliukai

(2)

Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Makaronų ir moliūgų apkepas

(5)

Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (27 balsai, vidurkis: 3.56 iš 5)
Loading...

Vištų šlaunelių kepsniai

(0)

Žinoma, Portugalija pirmiausia stebina pasakiška jūrų gėrybių gausa, bet dar portugalai yra dideli bulvių mėgėjai ir tikri vištienos kepimo meistrai…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3.20 iš 5)
Loading...

Rudeniniai keksiukai su kriaušėmis ir avietėmis

(2)

Šie keksiukai labai nuostabūs – greitai pagaminami, sodrūs, rudeniniai, pilni kriaušių ir smagios aviečių rūgštelės..ir dar migdolų skiedrelių traškumas. Juos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (28 balsai, vidurkis: 4.11 iš 5)
Loading...

Marinuoti burokėliai su žiediniais kopūstais

(4)

Man labai patinka marinuotos daržovės, ta maloni rūgštelė ir jų traškumas.. O čia kaip tik viskas po vienu stogu. Obuolinė… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.75 iš 5)
Loading...

Vištienos filė su mocarela popieriniame voke

(0)

Dar vienas klasikinis derinys – greitai pagaminamas ir maloniai kvepiantis patiekalas. Jis kepamas vokelyje, tad išlieka sultingas ir aromatingas. Gaminame:… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3.25 iš 5)
Loading...

Slyvų ir pomidorų salotos su ožkų pieno sūriu ir traškiais pagardais

(1)

Viena iš privalomų tikrai skanių salotų sudedamųjų dalių – traškūs pagardai iš sėklų ir riešutų. Rodos, smulkmena, bet esminė. Visada… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3.87 iš 5)
Loading...

Lašišos iešmeliai

(2)

Nors Karibų jūros salose gyvena puikūs mėsos kepimo meistrai, aš vis prisimenu ant grilio keptą skaniausią žuvį. Gal kad ją… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.25 iš 5)
Loading...

Cukinijų vafliai su tzadziki

(8)

Liutauras Čeprackas, virtuvės šefas, restoranų savininkas (receptas iš Beatos Virtuvė žurnalo, vasara 2016)  Namuose mėgstu išbandyti visokiausius produktus, todėl cukinijos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (22 balsai, vidurkis: 3.95 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-brita-skaidrus-300x250px-.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.