Apie šitą karį galiu pasakyt tiek: skanu taip, kad galima nualpti… Mane ekrane matote gaminančią vieną, bet tikrai yra būrys žmonių, kurie stengiasi, kad laida būtų gražesnė ir „skanesnė“. Aišku, visiems atrodo, kad nieko daugiau neveikiame, tik valgome… hahaha. Bet nors laidai gaminu maistą, dar visuomet kartu su komanda valgome ir pusryčius, ir pietus. Juos mums skaniai gamina Rūta – maisto redaktorė. Šis žaliojo vištienos kario receptas ir yra Rūtos.
Paragavę šio kario, nualpome, buvo taip skanu. Prašėme Rūtos recepto. Išprašėme. Rūta dalijasi su visais, o aš rekomenduoju būtinai pabandyti pasigaminti. Labai daug skonio, subalansuotas, geras patiekalas.
Žaliasis vištienos karis su kokosų pienu

Žaliajam kariui:
Nanams (paplotėliams):
Gaminimas
Gaminame kario pastą:
Į blenderio indą ar kokteilinę sudedame čili pipirus, mėtas, petražoles ir kalendras, truputį pasmulkintą svogūną, česnako skilteles, imbierą ir visus sausuosius prieskonius, druskos. Kad viskas lengviau susimaltų, įpilame 400 ml kokosų pieno. Viską sumalame į tyrę.
Jei turite laiko, pamerkite susmulkintas vištienos šlauneles į žaliąjį padažą ir šaldytuve palaikykite per naktį.
Jei ne, gaminkite iš karto: supjaustytą šlaunelių mėsą sumaišykite su trečdaliu kario padažo.
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą. Kai mėsa apkepa, į puodą pilame pusę likusios žaliosios kario pastos, sudedame šaldytas daržoves, išmaišome, supilame likusią kario pastą. Uždengiame, leidžiame pasitroškinti apie 15-20min.
Jei matote, kad skysčio per mažai, įpilkite truputį vandens.
Gaminame nanus:
Padarome jogurtinę tešlą: miltus ir kepimo miltelius ir druską sumaišome su natūraliu jogurtu. Išeis minkoma tešla, kurią padaliname į 7-8 gabaliukus ir iškočiojame pailgus blynelius.
Įkaitiname sausą keptuvę ir iškepame kiekvieną duonelę.

Gaminame aliejų aptepimui: į puodelį įpilame alyvuogių aliejaus, įtarkuojame česnako ir lengvai pašildome, suberiame kapotas žoleles.
Šiuo mišiniu aptepame duoneles.
Į karį pabaigoje įspaudžiame citrinos sultis.

Laidą, kurioje gaminau šį receptą galite PASIŽIŪRĖTI LRT MEDIATEKOJE.