Spausdinti
Daugiau spalvų!!! TOKIAS turbo salotas pasidariau! Su raudonais apelsinais iš Sicilijos! Dar buvo cukinija ir žalios alyvuogės. Padažas: figų – garstyčių ir gero alyvuogių aliejaus. Nu taip skanu buvo!!! Kad be žodžių!
Kaip būna su įkvėpimu ir kibirkštimi virtuvėje: pamačiau draugės, kuri gyvena Niujorke, Instagramo nuotraukoje, kad ji daro apelsinų salotas ir taip užsinorėjau! Raudoni apelsinai iš Sicilijos yra nelegaliai geri ir vasaris yra puikus metas paragauti juos sezono metu!

Salotos su raudonaisiais apelsinais, cukinijomis ir figų padažu

1
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Reikės:

1 vidutinė cukinija
3–4 raudonieji apelsinai
Sauja kokybiškų žaliųjų alyvuogių
1–2 šaukštai kaparėlių
3 mini agurkėliai (arba 1 nedidelis agurkas)

Padažui:

1 šaukštelis figų ir apelsinų džemo (arba tiesiog figų džemo)
1 šaukštelis Dižono garstyčių
3–4 šaukšteliai obuolių acto
3–4 šaukštai geriausio alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai pagal skonį
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Paruošiame cukiniją – supjaustome ją plonomis riekelėmis, pabarstome druska, pašlakstome obuolių actu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.

2

Paruošiame apelsinus – nulupame, supjaustome griežinėliais arba gabaliukais.

3

Nusausiname cukiniją, kad atsikratytume išsiskyrusio skysčio.

Reklama
41011
4

Sudedame salotas – į lėkštę dedame cukinijų riekeles, apelsinų gabalėlius, alyvuoges, kaparėlius ir smulkintus agurkėlius.

5

Paruošiame padažą – sumaišome visus ingredientus, pagardiname druska ir pipirais.

6

Palaistome salotas padažu ir mėgaujamės!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą