Pasižadėjote nuo Naujųjų metų valgyti sveikiau? Ne visada sekasi? Kodėl nepabandžius salotų, kurios tikrai yra maistingumo bomba, skonio užtaisas ir ką čia besakyti – SUPERMAISTAS. Skaniai suvalgysite gausybę mūsų organizmui reikalingų baltimų ir skaidulų.
Pasidarome daugiau, pavalgome vakarienei ir tiks rytojaus pietums. Tai idėja, ką galima pasidaryti sekmadienį vakare, o pirmadienį neštis pietums į darbą. Tokiu atveju reiktų nedėti padažo, jį pasilaikyti atskirai.
Bolivinių balandų salotos su daržovėmis ir lęšiais

Salotoms:
Salotų padažui:
Gaminimas
Verdame bolivines balandas. Vandens turi būti dvigubai daugiau nei kruopų, taigi: stiklinei bolivinių balandų – dvi stiklinės vandens. Užverdame, pasūdome vandenį, sumažiname ugnį ir verdame 10–12 min. Kai visas vanduo susigeria, uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti dar 5-7 min., kad pilnai išbrinktų.
Smulkiai suojaustome paprikas ir lengvai jas pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pasūdome, įpilame baltojo vyno acto ir šaukštelį medaus, kaitrą išjungiame.
Morkas ir cukinias smulkiai sutarkuojame. Labai smulkiai suojaustau visus žalumynus – petražoles, kalendras ir mėtas.
Į dubenį dedame keptas paprikas, atvėsusias bolivines balandas, tarkuotas morkas ir cukinijas, sojų pupeles (arba žirnelius), konservuotus lęšius, žalumynus. Išmaišome.
Ruošiame padažą: medų išmaišome su citrinų sultimis, pilame aliejaus, beriame čiobrelių lapelių, tarkuotą citrinos žievelę. Užpilame ant salotų.
Galiausiai ant salotų viršaus užtrupiname fetos.
- Šios salotos universalios. Jas galite valgyti su mėsa, neštis į svečius, valgyti su orkaitėje keptomis bulvėmis. Kad būtų daugiau maistingumo ir skonio, tinka užsidėti sūrio. Feta, kurią dėjau, pilna baltymų, yra ir sūri, rūgšti. Tinka prie šių salotų.Bet tikrai brinza tiktų arba keptas rūkytas lietuviškas varškės sūris. Dėkite, ką turite.
- Salotų privalumas tas, kad paruoštos jos gali keliauti į indelius ir būti šaldytuve parą. Kai būsite pasiruošę jas valgyti, susimeistrausite padažą.