Spausdinti

Pasižadėjote nuo Naujųjų metų valgyti sveikiau? Ne visada sekasi? Kodėl nepabandžius salotų, kurios tikrai yra maistingumo bomba, skonio užtaisas ir ką čia besakyti – SUPERMAISTAS. Skaniai suvalgysite gausybę mūsų organizmui reikalingų baltimų ir skaidulų.

Pasidarome daugiau, pavalgome vakarienei ir tiks rytojaus pietums. Tai idėja, ką galima pasidaryti sekmadienį vakare, o pirmadienį neštis pietums į darbą. Tokiu atveju reiktų nedėti padažo, jį pasilaikyti atskirai.

 

Bolivinių balandų salotos su daržovėmis ir lęšiais

6
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Salotoms:

200 g bolivinių balandų mišinio
260 g konservuotų lęšių
1 morkos
1 cukinijos
100 g nesubrendusių sojų pupelių „Edamame“ (arba žaliųjų žirnelių)
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
1 šaukštelio baltojo vyno acto
0,5 šaukštelio medaus
Žiupsnelio druskos
Petražolių
Kalendrų
Mėtų
150 g sūrio (fetos arba brinzos arba kepto ar rūkyto varškės sūrio)

Salotų padažui:

Citrinos sulčių
1 šaukšto medaus
Alyvuogių aliejaus
Čiobrelių
Citrinos žievelės
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Verdame bolivines balandas. Vandens turi būti dvigubai daugiau nei kruopų, taigi: stiklinei bolivinių balandų – dvi stiklinės vandens. Užverdame, pasūdome vandenį, sumažiname ugnį ir verdame 10–12 min. Kai visas vanduo susigeria, uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti dar 5-7 min., kad pilnai išbrinktų.

2

Smulkiai suojaustome paprikas ir lengvai jas pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pasūdome, įpilame baltojo vyno acto ir šaukštelį medaus, kaitrą išjungiame.

3

Morkas ir cukinias smulkiai sutarkuojame. Labai smulkiai suojaustau visus žalumynus – petražoles, kalendras ir mėtas.

Reklama
41011
4

Į dubenį dedame keptas paprikas, atvėsusias bolivines balandas, tarkuotas morkas ir cukinijas, sojų pupeles (arba žirnelius), konservuotus lęšius, žalumynus. Išmaišome.

5

Ruošiame padažą: medų išmaišome su citrinų sultimis, pilame aliejaus, beriame čiobrelių lapelių, tarkuotą citrinos žievelę. Užpilame ant salotų.

6

Galiausiai ant salotų viršaus užtrupiname fetos.

Ingredientai
Patarimas
  • Šios salotos universalios. Jas galite valgyti su mėsa, neštis į svečius, valgyti su orkaitėje keptomis bulvėmis. Kad būtų daugiau maistingumo ir skonio, tinka užsidėti sūrio. Feta, kurią dėjau, pilna baltymų, yra ir sūri, rūgšti. Tinka prie šių salotų.Bet tikrai brinza tiktų arba keptas rūkytas lietuviškas varškės sūris. Dėkite, ką turite.
  • Salotų privalumas tas, kad paruoštos jos gali keliauti į indelius ir būti šaldytuve parą. Kai būsite pasiruošę jas valgyti, susimeistrausite padažą.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą