Jau girdit? Kalėdų giesmės skamba, tešlos meduolinės kildamos džiūgauja, bando išlipti ir apžiūrėti, ar gražiai eglės pasipuošė. O ką veikia šeimininkės? Taip, taip, dėlioja mintyse ir užrašinėse meniu ir dovanų sąrašus. Kaip viską pasiruošti, kad be streso galėtumėte Kūčių dieną padengti stalą ir liktų tik džiaugtis švente, surašiau neseniai pasirodžiusiame žiemos žurnale „Beatos virtuvė”, o dalis pasiūlymų Kūčių stalui iš čia – iš mano blogo. O vilniečių dar laukia ir staigmena – palengvinimas, apie tai tuoj dar parašysiu, bet pradžioj pristatysiu patiekalus.
Tai va, sukėliau viską į vieną vietą, kad maloniai viską rastumėt. Man pačiai patinka iš lėto ir neskubant nuspręsti, kokių naujovių bus ant mano švenčių stalo arba kaip įdomiau patieksiu tradicinius patiekalus. Neskubėkite – visas laikas yra jūsų. Pavartykite žurnalą, ten beje, yra puikių naujų receptų švenčių stalui ir kai jau bus įkvėpimas jus pagavęs, dar paganykite akis į čia surinktus patiekalus – atrinkau tuos, kuriems nebereikia repeticijų, kad prie stalo sulauktų aplodismentų.
Nebūna vasaros be jūros, nebūna kelionių be nuotykių ir nebūna Kūčių stalo be silkės (ar kitos žuvies). Tai rinkitės, kas bus ant jūsų stalo. Gal Kinilaw silkė – ji gera ir Kūčioms, ir šiaip bet kada.
Kitas puikus variantas – silkė su morkomis ir razinomis.
O kas bus stalo pažiba? Ar karpis drebučiuose iš mano žiemos žurnalo, ar marinuota skumbrė?
Jei jau visi įprasti receptai atrodo kaip iš muziejaus, siūlau paragauti perlinių kruopų blynelių su lašiša. Čia tas receptas yra jaunojo šefo Martyno, kuris mano laidoje pernai filmavosi. Labai geras receptas!
Mišrainė! Kaip gi be jos! Ši šventinė burokėlių mišrainė sukurta Kūčioms ir kitoms progoms.
Grikiai su daržovėmis – sočios salotos su keptomis morkomis, arba grikiai su klasikinėmis daržovėmis. Tinka ir užkąsti, ir pavalgyti.
Cukrinukai Rohlicky. Jau lapkričio mėnesį Čekijoje, kur beeitum, – parduotuvėje, kirpykloje, vaikų darželyje moterys pradeda kalbėti apie Kalėdinius cukrinukus (Vanocni cukrovi). Iš nurodyto produktų kiekio išsikepsite labai daug cukrinukų, kokias 3-4 skardas. Žinoma, jei nelipdysite cukrinukų gigantų. Tai jei bandote pirmą kartą, galite daryti ir iš pusės nurodytų produktų.
Jei ko nors lietuviškesnio širdis geidžia, gal pasigaminsite virtinukų su aguonomis?
Ir žinoma, kad darysitės kūčiukų!!! Šie kūčiukai – tradiciniai, iš purios mielinės tešlos. Jie gerai laikosi kelias savaites, šiek tiek padžiūvę, nesukiūžta pamerkti į aguonų pieną.
Jau įsileiskite šventines mintis, parsineškite eglutę (jei vis dar nespėjot miško į namus pasikviesti), jau laikas žiemai įtilindžiuoti į kiemus ir namus. Tegul švenčių laukimas ir planavimas būna ramus ir labai malonus. Tikiuosi, jums padės šis mano stalo pasiūlymų sąrašas ir, žinoma, žiemos žurnalas „Beatos virtuvė” taps įkvėpėju. Juolab, kad produktus visiems 12 Kūčių patiekalų (ir iš žurnalo, ir iš blogo) susipirksite labai greitai, keliais klavišų paspaudimais – „Barbora” jau viską sudėjo į didelį pirkinių krepšelį ir tik laukia ženklo, kad jau reikia jums namo visus produktus atvežti.
Beata, neatidaro Prlinių kruopu blynelių ssu lašiša nuorodos….
O aš vakar neradau pirkti Jūsų žiemos žurnalo… gaila kad ne kiekvienoje maximoje yra…
https://www.beatosvirtuve.lt/videos/beatos-virtuve-perliniu-kruopu-blyneliai-su-lasisa/
Išduokite paslaptį, kaip pažiūrėti receptus, nes paspaudus perlinių kruopų ir lašišų blynelių receptą, rašo „Neturite teisės peržiūrėti juodraščius”, nors kitus receptus atidaro ?
O as kiekviena ryta ziuriu baetos virtuve man ir labai man patiko tas tortas bet nezinau kur pirkti ta aguonu misini;))
Laba diena,
Labai noriu recepto aguoninnio torto.Negaliu ieiti į nuorodą.