Spausdinti

Jau lapkričio mėnesį Čekijoje, kur beeitum, – parduotuvėje, kirpykloje, vaikų darželyje moterys pradeda kalbėti apie Kalėdinius cukrinukus (Vanocni cukrovi). Prasideda Kalėdinių cukrinukų kepimo karštinė! Visur tik ir kalbama, kiek, kokių rūšių cukrinukų keps, kiek jau turi išsikepusios ir kur kokį įdomesnį receptą kuri aptiko. Iš nurodyto produktų kiekio išsikepsite labai daug cukrinukų, kokias 3-4 skardas. Žinoma, jei nelipdysite cukrinukų gigantų. Tai jei bandote pirmą kartą, galite daryti ir iš pusės nurodytų produktų.

Cukrinukai „Rohlicky”

0
komentarai
20
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

500 g miltų (kvietinių )
140 g cukraus pudros
400 g margarino
140 g maltų lazdyno riešutų
cukraus pudros apvoliojimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Miltus persijojame su cukraus pudra.

2

Įdedame sutarkuotą margariną ir maltus riešutus. Viską išmaišome ir išminkome.

3

Suminkytą tešlą paliekame šaldytuve mažiausiai trims valandoms.

4

Išimame ir formuojame ragelius.

5

Skardą išklojame kepimo popieriumi. Išdėliojame ragelius.

6

Kepame 150º laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Palaukiame, kol gražiai patamsės cukrinukų krašteliai. Dar šiltus apvoliojame cukraus pudroje. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kaip smagu, kad atsirado sis receptas! Esu girdejusi apie siuos skanestus ir labai norejau kada pati issikepti ir paragauti. Aciu!

  2. Mano kalėdinių sausainių receptas iš esmės panašus, tik dar dedu 20 g kakavos, 1 arbatinį šaukštelį cinamono, truputį druskos. (labai gerai sužaidžia cinamonas su kakava). Iš tešlos darau „dešras”, kurias palaikau šaldytuve, kad būtų lengva pjaustyti maždaug 0,5 cm storio griežinėliais Gaunam apvalios formos sausainukus. Laabai skanūs.

  3. PAGALBOS-padariau tesla is puses normos.bet nelabai korejo sukibti.laikau saldytuve jau puse dienos.bet ji tokia trapi.nelabai pavyksta padaryti pusmenuliukus.geriausiu atveju lazdeles iseina 🙁

  4. Superiniai sausainiai. Pasidariau vieną porciją. Pasidėjau, galvoju bus svečiui pavaišinti. Po truputį prie kavos jau baigiu ir be svečių. Kepsiu dar būtinai. O dėl trapumo – man taip pat sunkiai lipdėsi, todėl įdėjau pora šaukštų grietinės ir valio viskas gavosi šauniai.

  5. Sveiki, nieko nesuprantu. Viska dariau pagal recepta. Tik dejau Dvaro sviesta. Bet man gavosi biri mase, o ne tesla. :-((. Dabar stovi saldytuve. Manau, rytoj dar reikes ideti sviesto. Nes nezinau kaip dar gauti tesla, o ne biria kose

  6. Labai skanus sausainukai.Ragelio formos padaryt neisejo,bet skonis superinis.Prasita savaitgali vel dariau,bet dejau graikiskus riesutus,irgi labai skanus.Aciu uz receptuka:-)

  7. Nuostabus receptas, kepiau kelis kartus ir dar būtinai kepsiu 🙂 išeina ir rageliai padaryti, ir tešla vientisa išeina, neprireikia ir grietinės 🙂 tiesiog reikia neskubėti ir turėti kantrybės paminkyti tešlą, nes nuo šiltų rankų sviestas pratirpsta ir tešla gražiai sulimpa. Sėkmės gaminant! 😉

  8. Tai tradiciniai vaniliniai rageliai, kepami Kalėdų proga Čekijoje. Tikrai vieni iš mėgiamiausių. Mūsų krašte kūčių vakara 12 patiekalų ant stalo, o pas juos štai tokie gardėsiai. Į cukraus pudra reiktu įberti vanilinio cukraus, o jei tešla labai biri įpilti šaukštą pieno. Su sviestu ir migdoliniais riešutais dar švelnesnio skonio.

Rašyti komentarą