8241
Beatos virtuvė

Karališkas mano anytos kiaulienos troškinys su konjaku ir obuolių sultimis

(25)

Aš nemeluoju, tai yra vienas geresnių būdų paruošti kiaulieną. Mes valgėm su bulvių koše. O pabaigai, žinote kas? Keptuvėje karamelizuotos obuolių skiltelės su sviestu ir ruduoju cukrumi, taip taip ant mėsos… Karališka.

Reikės:
  • Apie 0,5 kg kiaulienos kumpio
  • 50 g konjako arba gero brendžio
  • 1 stiklinės obuolių sulčių
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 1 šaukštelio miltų
  • 1 svogūno galvos
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • 2 šauktų riebios grietinės

 

  1. Mėsą supjaustome gabalėliais ir gerai apskrudiname keptuvėje. Į keptuvę beriame ne viską iš karto, pasūdome, pabarstome pipirais ir greitai apskrudiname gabalėlių paviršių. Galite užberti šaukštelį miltų. Taip per kelis etapus apskrudiname visą mėsą ir verčiame ją į storą puodą, kur ji lėtai troškinsis.
  2. Į keptuvę beriame smulkiai supjaustytą svogūną, leidžiam lėtai pasikepinti ir suminkštėti kokias 7 minutes, paskui jau susmulkintą česnako skiltelę šalia dedame.
  3. Dabar – konjako eilė. Pilam 50 ml, tegul šnypščia su svogūnais ir žiemos aromatais vilioja tuos, kurie virtuvėje arba antrame aukšte.
  4. Dabar jau viską verčiam prie kiaulienos ir užpilam stikline obuolių sulčių ir puse stiklinės vandens. Leidžiam lėtai ir po truputį troškintis apie valandą. Pabaigoje – porą šaukštų geros standžios grietinės.

Recepto legenta – čia.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (25)
Komentarai
  1. mary parašė:

    kokia dar mesa galima pakeisti kiauliena?

  2. Dalia parašė:

    Aciu uz pasidalinta recepta! Butinai isbandysime!

  3. Gaby parašė:

    kaip ne itin didelei virtuvės specei norėtųsi prie recepto plačiau ir apie tas karamelizuotas obuolių skilteles.

  4. Agne parašė:

    Sveiki,
    atrodo labai gardziai, tik as taip pat norejau pasitikslinti, kaip karamelizuoti tuos obuolius?

  5. Živilė parašė:

    Laba diena. Nelabai išmanau apie paiekalus su alkoholiu, tai norėjau paklausti gal tiktų Romas?

  6. Virtuvės Gerbėja parašė:

    Sveika, Beata! 🙂
    Norėčiau pasiterauti ar bus receptų Kalėdiniams valgiams, kadangi artėjant šiai šventei jau ėmiau apie tai galvoti. Ačiū iš anksto. 🙂

  7. jurga parašė:

    jau isbandziau, patiko

  8. jurga parašė:

    as bandzius ir jusu recepta kita labai panasu su obuoliu sultimis ir berods ciobreliais, ar cia faktiskai tas pats bet su alchoholiu, man abu patiko, bet kadangi mazas vaikas namie,rinkciausi pirmaji, arba tiiesiog turbut i antraji nepilti konjako

  9. Lina parašė:

    Ar galima kumpį keisti nugarine, ar per kieta bus mėsa?

  10. Aušra parašė:

    Pasigaminom ir likom patenkinti. Ačiū!!!

  11. Danguolė parašė:

    Šis troškinys- tikrai karališkas. gaminau su užmanymu, kad dar liks vakarienei, bet valgė šeimyna tol , kol nebeliko netrupučio. Galima sakyti puodą išlaižė :):) Ačiū už puikų receptą.

  12. Deimante parašė:

    Ideja- 100% ! Aciu, Beata. Gaminau su elniena, dar dejau ivairiu grybu mix’a, bei siek tiek pakepinto bekono, ir as pyliau romo vietoj konjako. Skonis – liuks! Karamelizuoti obuoliai – geris!:)

  13. Bangis parašė:

    Ačiū, puikus receptas.
    Aš truputį nukrypau nuo recepto – pagal skonį dar čili pipiriukų įdėjau skrudindamas mėsą. Taip pat, prieš dėdamas grietinę, dar ant sviesto pakepinau šaukštą miltų ir grietinę (3 šaukštus) sudėjau i juos. Gavosi toks pseudo bešamelio padažas, ir viską supyliau į puodą. Rezultate gavosi tirštesnis troškinio padažas.

  14. edita parašė:

    O jeigu as is 2 kg mesos noriu gaminti, tai brendzio puses butelio reikia?

  15. Evelina parašė:

    O kokias sultis pylėte, naturaliai spaustos, ar tinka ir paprastos (cido tarkim).?

  16. Giedre parašė:

    Gaminsiu dar ne karta, super skonis ir taip lengva pagamintii, 10 balu 😉
    Siulau pamegint visiems 😉

  17. Ieva parašė:

    Labai labai skanu 🙂 Mėsytė išėjo nerealiai minkšta 🙂 Sultis naudojau natūraliai spaustas iš žiemos atsargų. Tiesa, konjako neradau, tad naudojau viskį ir įmečiau kartu troškintis pjaustytą morką. 🙂

  18. Monika parašė:

    Su vyru likom labai labai patenkinti rezultatu 🙂 Galima pasipuikuoti ir prieš daug ragavusius svečius 😀

  19. Indrė parašė:

    O ar dar kas nors tikrų vietoje konjako?

  20. Rasa parašė:

    Man siek tiek saldokas gavosi? ar taip ir turetu buti? Aciu

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.