Spausdinti

Aš nemeluoju, tai yra vienas geresnių būdų paruošti kiaulieną. Mes valgėm su bulvių koše. O pabaigai, žinote kas? Keptuvėje karamelizuotos obuolių skiltelės su sviestu ir ruduoju cukrumi, taip taip ant mėsos… Karališka.

 

Karališkas mano anytos kiaulienos troškinys su konjaku ir obuolių sultimis

0
komentarai
25
Porcijos
2 asm.

Reikės:

Apie 0,5 kg kiaulienos kumpio
50 g konjako arba gero brendžio
1 stiklinės obuolių sulčių
0,5 stiklinės vandens
1 šaukštelio miltų
1 svogūno galvos
1 skiltelės česnako
druskos
pipirų
2 šauktų riebios grietinės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėsą supjaustome gabalėliais ir gerai apskrudiname keptuvėje. Į keptuvę beriame ne viską iš karto, pasūdome, pabarstome pipirais ir greitai apskrudiname gabalėlių paviršių. Galite užberti šaukštelį miltų. Taip per kelis etapus apskrudiname visą mėsą ir verčiame ją į storą puodą, kur ji lėtai troškinsis.

2

Į keptuvę beriame smulkiai supjaustytą svogūną, leidžiam lėtai pasikepinti ir suminkštėti kokias 7 minutes, paskui jau susmulkintą česnako skiltelę šalia dedame.

3

Dabar – konjako eilė. Pilam 50 ml, tegul šnypščia su svogūnais ir žiemos aromatais vilioja tuos, kurie virtuvėje arba antrame aukšte.

4

Dabar jau viską verčiam prie kiaulienos ir užpilam stikline obuolių sulčių ir puse stiklinės vandens. Leidžiam lėtai ir po truputį troškintis apie valandą. Pabaigoje – porą šaukštų geros standžios grietinės.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. kaip ne itin didelei virtuvės specei norėtųsi prie recepto plačiau ir apie tas karamelizuotas obuolių skilteles.

  2. Sveika, Beata! 🙂
    Norėčiau pasiterauti ar bus receptų Kalėdiniams valgiams, kadangi artėjant šiai šventei jau ėmiau apie tai galvoti. Ačiū iš anksto. 🙂

  3. as bandzius ir jusu recepta kita labai panasu su obuoliu sultimis ir berods ciobreliais, ar cia faktiskai tas pats bet su alchoholiu, man abu patiko, bet kadangi mazas vaikas namie,rinkciausi pirmaji, arba tiiesiog turbut i antraji nepilti konjako

  4. Šis troškinys- tikrai karališkas. gaminau su užmanymu, kad dar liks vakarienei, bet valgė šeimyna tol , kol nebeliko netrupučio. Galima sakyti puodą išlaižė :):) Ačiū už puikų receptą.

  5. Ideja- 100% ! Aciu, Beata. Gaminau su elniena, dar dejau ivairiu grybu mix’a, bei siek tiek pakepinto bekono, ir as pyliau romo vietoj konjako. Skonis – liuks! Karamelizuoti obuoliai – geris!:)

  6. Ačiū, puikus receptas.
    Aš truputį nukrypau nuo recepto – pagal skonį dar čili pipiriukų įdėjau skrudindamas mėsą. Taip pat, prieš dėdamas grietinę, dar ant sviesto pakepinau šaukštą miltų ir grietinę (3 šaukštus) sudėjau i juos. Gavosi toks pseudo bešamelio padažas, ir viską supyliau į puodą. Rezultate gavosi tirštesnis troškinio padažas.

  7. Gaminsiu dar ne karta, super skonis ir taip lengva pagamintii, 10 balu 😉
    Siulau pamegint visiems 😉

  8. Labai labai skanu 🙂 Mėsytė išėjo nerealiai minkšta 🙂 Sultis naudojau natūraliai spaustas iš žiemos atsargų. Tiesa, konjako neradau, tad naudojau viskį ir įmečiau kartu troškintis pjaustytą morką. 🙂

Rašyti komentarą