Aš tikrai žinau, kaip nervuoja ilgi bloginiai įrašai… Tikrai gali subloguoti juos beskaitydamas, taigi, jei esat silpnų nervų ir sveikatos, tai pasitraukite dabar, nes aš pristatau ilgiausią įrašą Beatos virtuvės istorijoje… Nieko negalėjau su savim padaryt…

Eggs benedict arba eggs salmon benedict ir taurė šampano yra turbūt geriausi, prabangiausi įmanomi pusryčiai pasaulyje. Kas apie juos nieko negirdėjo, tai galima čia pasiskaityti. Toks, sakyčiau, truputį upmarket pusrytinis patiekalas. Mano gerų geriausia draugė dar prieš savo tą gyvenimo periodą, kai nusprendė nustoti valgyti kviečių ir pieno produktus, kavinės, restorano pub‘o gerumą nustatydavo pagal tai, ar skanūs ten pusryčiams taip paruošti kiaušiniai. Aš kažkaip, deja, jau nebeesu tam savo gyvenimo etape, kad galėčiau šeštadienį atsikelti kada nori ir ryte leistis į tokių kiaušinių paieškas, tai man belieka tik tokius darytis namie… Bet vėlgi čia – tikrų tikriausias proginis reikalas, kuriam reikia dūdų orkestro, fanfarų, aplodismentų ir nemenko triūso. Reikia vienu metu padaryti keletą dalykų ir viskas finale turi sėkmingai sugulti lėkštėje. O padirbėti prie ko tikrai yra: pirmiausia tai hollandaise padažas reikalauja kantrybės, plakimo ir stiprių nervų. Vėliau kiaušiniai virti be lukšto (poached egg), o dar bekoną (šoninę) reikia skaniai iškepti, anglišką muffiną paskrudinti ir šparagus išvirti.

Dabar truputėlį apie šparagus/smidrus trumpas nukrypimas. Kaip žinia, čia, UK, visi lengvai pamišę dėl šių skanumynų ir dabar jau prasidėjo sezonas. O kai sezonas, tai privaloma juos valgyti ir svaigti iš laimės. Tomo mama jau praėjusią savaitę, kai važiavom pas ją į kaimą, paklausė, ar nupirkti. Nes visai šalia jos auginami šie skanieji ūgliai. Taigi mes parvažiavom su pora didelių pundų šio gėrio ir aš nusprendžiau, kad labai tauru juos valgyti pusryčiams kartu su eggs benedict.

Šparagai pusryčiams – nieko naujo. Gerbiamasis Jamie vienoje savo knygų turi tikrai super duper pasiūlymą pusryčiams: skrebutis (toast), butter, bacon, šparagai/smidrai, keptas pomidoras ir be lukšto virtas kiaušinis. Nerealiai skanu. (Bandžiau rasti internete, bet nerandu.)

Šiaip apie smidrus jau parašė puikioji Elžbieta savo puikiame bloge. Taip pat šparagų sezonas atėjo ir į Sauliaus virtuvę. Aš praėjusiais metais kepiau ir šiais metais būtinai vėl kepsiu šparagų / smidrų tortą/pyragą. Taigi, apie eggs benedict.


Warning: Undefined array key "photo_gallery_content" in /home/beatosvirtuve/public_html/wp-content/themes/initializr/partials/sections/photo-gallery.php on line 9
Komentarai
  1. Seip keista kad nežinot tikro pavadinimo. Benedikto , tai ne kiaušiniai, o pusryčiai ir esmė padaže. O šitaip virti kiaušiniai vadinasi karališki kiaušiniai

Rašyti komentarą