8241
Beatos virtuvė

Smidrų tortas (pyragas)

(9)

Šparagų/smidrų su kumpiu pyragas, tortas, o gal ir pica...

Reikės:
  • 250 g Puff pastry arba sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 1 kiaušinio
  • 2 česnako skiltelių
  • 120 ml grietinėlės
  • 50 g sūrio (parmezano arba kokio kito, ko turite šaldytuve)
  • Smidrų/šparagų gera sauja
  • 150 g kumpio (labai skanu koks parma ham… lietuviškas rūkytas, ilgai kabėjęs pas močiutę kamaroj, irgi labai tinka)
  • Žalumynų (mėtos ir petražolės), pipirai

 

Kaip paruošti:

  1. Smidrus/šparagus apvirti. Mesti į verdantį vandenį maždaug 5 minutėm. Ištraukus nuplauti po šaltu vandeniu – atvėsinti.
  2. Česnako skilteles smulkiai supjaustyti, išplakti su kiaušiniu ir grietinėle, įtarkuoti sūrio.
  3. Tešlą iškočioti plonai (kad būtų apie 0,5 cm) ir rankomis arba lėkšte padaryti apskritimą, galima ir keturkampį… Aplinkui apipjauti ratuką, bet pjauti tik tiek, kad paliktų žymę, o ne atsiskirtų nuo apskritimo… Vidurį subadyti šakute, o aplinkui, jei liko tešlos ir yra noro, galima dar apdėti papildomą juostelę, nes tai bus „torto“ kraštas.
  4. Tada tą blyną pašauti į orkaitę 5 minutėm, kad tik pradėtų kepti ir kilti.
  5. Ištraukti ir vidurį suploti, o kraštus palikti, nes kraštai sulaikys „įdarą“.
  6. Ant tokio truputį pakepto blyno į vidurį tiesti plonai pjaustytą kumpį, smidrus/šparagus, užpilti grietinėlės mase ir kepti 200 c orkaitėje apie 30 min.
Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. greta parašė:

    Laabai labai skanu.. neimanoma atsispirti 🙂 pirmą kartą ragavau tuos smidrus. Ir man labai patiko. Gal tik kitą kartą ilgiau pavirčiau. 🙂

  2. greta parašė:

    Viriau tris minutes. Nes taip buvo nurodyta knygoje. O penkios minutės manau pats tas turėtų būti. 🙂 būtinai kepsiu dar kartą. 🙂

  3. Vita parašė:

    Merginos, kur nusiperkate Vilniuje šparagų? Niekur nerandu 🙁

  4. Alvyda parašė:

    Ideali vakariene – ir gardu, ir prie puodu marias laiko nereikia stovet. Tikiuos, kad sita gardu pyraga isbandziusiu yra daug daugiau nei kad komentaru 😉

  5. Egle parašė:

    Gaminau. Gavosi skaniai, bet problema man buvo, kad torto krastai nesilaike, idaras bego, teko ideti visa „torta“ i kepimo inda, kad neplauktu.:)

    • Kepėjėlė parašė:

      Sveiki, man atsitiko tas pats, po 5 min. išėmus pyragą ir pradėjus pilti įdarą – kraštai subliuško 🙁

  6. Julija parašė:

    Patarkit kuom galima pakeisti smidrus! Dievinu si apkepa, bet smidru sezonas i pabaiga.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.