Spausdinti

Šie triufeliai paruošti su džiovintais čili pipirais, kurių skonį šiek tiek slopina grietinėlė, todėl jais
gardžiuojantis aitrumas pasijaučia ne iš karto… Taigi, būkite atsargūs! Na, o kad skonio būtų dar
daugiau ir dar įvairesnio, triufeliai apvoliojami namų gamybos griliaže su trupučiu jūros druskos.
Kas gi labiau tiks išskirtiniam vakarui pabaigti, jei ne aitrus ir skoniu turtingas čili triufelis su
stiprios kavos puodeliu?

 

Šokoladiniai triufeliai suaugusiems

0
komentarai
4
Porcijos
8 asm.

Triufeliams :

150 ml plakamiosios grietinėlės
100 g juodojo šokolado drožlių
1 džiovinto čili pipiro (galima naudoti ir džiovinto čili pipiro drožles)

Griliažui:

100 g cukraus
4 šaukštų vandens
100 g pakepintų lazdyno riešutų (pakepinti ir nulupti luobeles arba galite naudoti
paskrudintus migdolus, nebereikės lupti luobelių)
žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame triufelius:

1

Grietinėlę supilkite į indelį. Čili pipirą sutraiškykite arba užsidėję pirštines sutrupinkite ar supjaustykite ir sudėkite į grietinėlę. Leiskite jai kaisti ant nedidelės ugnies, kol pamatysite, kad kraštuose pradeda kilti burbuliukai.

2

Į karštą grietinėlę supilkite šokoladą, išjunkite ugnį ir su plakimo šluotele maišykite, kol šokoladas ir grietinėlė taps vienalyte mase.

3

Supilkite į indelį ir leiskite atvėsti ir masei sutvirtėti.

Reklama
41011

Gaminame griliažą:

1

Riešutus sudėkite į skardą ir 10 minučių pašaukite į 190C orkaitę tol, kol pradės ruduoti ir skleisti malonų aromatą. Nesudeginkite. Jei naudojate lazdyno riešutus, patrinkite delnuose, kad atšoktų luobelės.

2

Pasiruoškite kitą skardą, patepkite ją plonu sviesto sluoksneliu arba ištieskite kepimo popieriaus lakštą.

3

Į keptuvę arba puodą su tvirtu storu dugnu sudėkite cukrų, įpilkite vandenį ir kaitinkite. Cukrus turi visas išsilydyti. Cukraus nemaišykite, tik pasukiokite keptuvę ar puodą, kad jis tolygiai ištirptų. Kai cukrus pavirs į karamele, dėmesio – veikite labai greitai! Nesudeginkite, išjunkite ugnį supilkite riešutus, pamaišykite ir riešutus kartu su karamele išpilkite ant paruoštos skardos.

Reklama
41011
4

Leiskite viskam sustingti. Karamelės gabalus sudėkite į galingą maisto kombainą, įberkite dosnų žiupsnelį jūros druskos ir sumalkite viską iki rupių miltų.

Sukame triufelius:

1

Sutvirtėjusią šokoladinę masę kabinkite šaukšteliu, greitai rankomis formuokite rutuliukus ir juos apvoliokite griliažo drožlėse.

Ingredientai
Patarimas

 

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą