8241
Beatos virtuvė

Šokoladiniai triufeliai suaugusiems

(4)

Mano vaikai galėtų gyventi valgydami tik šokoladą, bet tikrai ne tokį, kokį tuoj pasiūlysiu jums pasigaminti. Šių triufeliu skonis subalansuotas suaugusiems.

Reikės:
  • Triufeliams :
  • 150 ml plakamiosios grietinėlės
  • 100 g Beatos virtuvės šokolado drožlių
  • 1 džiovinto čili pipiro (galima naudoti ir džiovinto čili pipiro drožles)
  • Griliažui:
  • 100 g cukraus
  • 4 šaukštų vandens
  • 100 g pakepintų lazdyno riešutų (pakepinti ir nulupti luobeles arba galite naudoti
  • paskrudintus migdolus, nebereikės lupti luobelių)
  • žiupsnelio druskos

Šie triufeliai paruošti su džiovintais čili pipirais, kurių skonį šiek tiek slopina grietinėlė, todėl jais
gardžiuojantis aitrumas pasijaučia ne iš karto… Taigi, būkite atsargūs! Na, o kad skonio būtų dar
daugiau ir dar įvairesnio, triufeliai apvoliojami namų gamybos griliaže su trupučiu jūros druskos.
Kas gi labiau tiks išskirtiniam vakarui pabaigti, jei ne aitrus ir skoniu turtingas čili triufelis su
stiprios kavos puodeliu?

Gaminame triufelius:

1. Grietinėlę supilkite į indelį. Čili pipirą sutraiškykite arba užsidėję pirštines sutrupinkite ar supjaustykite ir sudėkite į grietinėlę. Leiskite jai kaisti ant nedidelės ugnies, kol pamatysite, kad kraštuose pradeda kilti burbuliukai.
2. Į karštą grietinėlę supilkite šokoladą, išjunkite ugnį ir su plakimo šluotele maišykite, kol šokoladas ir grietinėlė taps vienalyte mase.
3. Supilkite į indelį ir leiskite atvėsti ir masei sutvirtėti.

Gaminame griliažą:
1. Riešutus sudėkite į skardą ir 10 minučių pašaukite į 190C orkaitę tol, kol pradės ruduoti ir skleisti malonų aromatą. Nesudeginkite. Jei naudojate lazdyno riešutus, patrinkite delnuose, kad atšoktų luobelės.
2. Pasiruoškite kitą skardą, patepkite ją plonu sviesto sluoksneliu arba ištieskite kepimo popieriaus lakštą.
3. Į keptuvę arba puodą su tvirtu storu dugnu sudėkite cukrų, įpilkite vandenį ir kaitinkite. Cukrus turi visas išsilydyti. Cukraus nemaišykite, tik pasukiokite keptuvę ar puodą, kad jis tolygiai ištirptų. Kai cukrus pavirs į karamele, dėmesio – veikite labai greitai! Nesudeginkite, išjunkite ugnį supilkite riešutus, pamaišykite ir riešutus kartu su karamele išpilkite ant paruoštos skardos.
4. Leiskite viskam sustingti. Karamelės gabalus sudėkite į galingą maisto kombainą, įberkite dosnų žiupsnelį jūros druskos ir sumalkite viską iki rupių miltų.

Toliau baigiame gaminti triufelius
Sutvirtėjusią šokoladinę masę kabinkite šaukšteliu, greitai rankomis formuokite rutuliukus ir juos apvoliokite griliažo drožlėse.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Rugile parašė:

    Ar vietoj Beatos virtuves šokolado drožliu tinka paprastas šokoladas?

  2. Sandra parašė:

    Kiek triufelių galima pagaminti iš nurodytos proporcijos? ačiū už atsakymą.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.