Birželį mano namuose užsikuria vasaros uogų konvejeris. Ir pirmosios juo pradeda važiuoti, žinoma, raudonos, kvapnios, saldžios braškės. Tik spėk padėti kokį kilogramų braškių ant stalo – jau nėra!
O kai jau atsivalgom braškių vienų, tikrai norisi pasikviesti jas į gardžiausius desertus. Žinoma, šiltuoju metų laiku dažnai sulaukiu jūsų prašymų: „Beata, na pasiūlyk gi mums kokį nekeptą desertą, sodyboje neturim orkaitės, o saldumynų taip norisi.“
Jau kartu gaminome nekeptą želė tortą su varške ir braškėmis, nekeptą šokoladinį tortą, žinau, kad labai mėgstate tortą su jogurtu ir mėlynėmis. O dabar į svečius beldžiasi ir nekeptas pyragas su braškėmis ir varškės kepure.
Šis pyragas yra skirtas tiems, kurie vasarą į orkaitės pusę net nežiūri, bet pyragų ir saldumynų neatsisako nė už ką. Braškių įdaras nepernelyg saldus, o malonią rūgštelę atšveria švelnus ir lengvas kaip pūkas varškės kremas.
Toks nekeptas pyragas su braškėmis ir varškės kepure labai patogiai transportuojamas toje pačioje formoje, kur konstravote pagrindą. Tik uogų ir varškės kremą kuo ilgiau laikykite šaltai. Kuo ilgiau! O dar geriau – viską sudėkite prieš pat vaišinantis.
LRT mediatekoje galite pažiūrėti, kaip gaminau šį pyragą su braškėmis. Beje, šiam pyragui galite gaminti ir kitų uogų kremą. 2019 metų vasaros žurnale dalinomes receptu, kuriame braškes tokiu pačiu santykiu pakeitėme vyšniomis. Buvo tikrai ne mažiau skanu!
Gaminame:
Pyragas labai skanus, taciau braskiu kremas labai skystas – pjaustyti neina, iskart bega. Gal reiketu det daugiau krakmoko.
Va va… man ir košė gavosi…
Gavosi puikiai, vasarą dariau ne kartą, buvo daug patenkintų :).
Gaminau, gavosi košė makalošė… nesipjausto… nžn, gaila laiko ir produktų…