8241
Beatos virtuvė

Nekeptas varškės tortas su želė ir braškėmis

(42)

Nekeptas varškės tortas su žele ir braškių karūna ne tik labai skanus, bet yra ir tikra šventinio stalo puošmena.

Reikės:
  • 18–20 cm skersmens formai:
  • 250 g sausainių (gali būti su įdaru)
  • 60 g lydyto sviesto
  • 2 didelių prinokusių bananų
  • 250 g rikotos
  • 250 g maskarponės
  • 1 pakelio bananų skonio „Dr. Oetker“ želės
  • 1 pakelio braškių ir vanilės skonio „Dr. Oetker“ želės
  • 100 ml pieno arba vandens

Reklamuoju iškart – ypač paprastas receptas, o rezultatas garantuotas. Pavasarį, kai norisi gaivesnių desertų, ateina laikas želės tortams, tik kartais gąsdina paruošimo subtilybės ir baimė – o jei nesustings?! Šio torto receptą ypač supaprastinau, be to, naudosime puikią ir niekada nenuviliančią „Dr. Oetker“ želę. Tad atlaisvinkite vietos šaldytuve ir drąsiai imkitės gaminti šį nesudėtingą tortą.

Kviečiu improvizuoti ir nebijoti rikotą keisti jogurtu, kreminiu sūriu ar pertrinta varške, viskas puikiai tiks. Įdomiau tai, kad šiam sluoksniui stingti naudosime ne želatiną, o naująją „Dr. Oetker“ bananų skonio želę – ji nepakeis torto spalvos, bet lengvai sustingdys rikotos ir maskarponės masę, suteiks jai saldumo ir malonaus skonio, kurį siūlau paryškinti trintais bananais.

Viską užbaigsime „Dr. Oetker“ braškių ir vanilės skonio žėlės sluoksniu. Jis skaidrus, todėl dailiai atrodys torto papuošimai – tiks ne tik braškės, bet ir kitos turimos uogos.

Gaminame:

1. Mėgstamus sausainius susmulkiname kombainu, trupinius suberiame į indą, užpilame lydytu sviestu ir išmaišome. Sukrečiame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą. Spausdami šaukštu formuojame torto pagrindą ir statome į šaldytuvą, kol paruošime antrąjį sluoksnį.
2. „Dr. Oetker“ bananų skonio želę ruošime šiek tiek kitaip, nei nurodyta ant pakuotės. Želę užpilame 100 ml šalto vandens ir paliekame apie 10 minučių išbrinkti.
3. Bananus šakute sutriname iki tyrelės. Jei visgi nuspręstumėt nedėti bananų, tuomet padidinkite rikotos kiekį 100 gramų ir maskarponės kiekį 100 gramų – viskas puikiai gausis ir be bananų.
4. Rikotą plakikliu sumaišome su maskarpone, kad pasidarytų tiesiog glotnus ir vientisas kremas, supilame bananų tyrelę ir dar kartą išmaišome.
5. Pabrinkintą bananų želę pakaitiname garų vonelėje, kol ištirps želės gabaliukai. Plona srovele supilame į kremą ir išmaišome.
6. Kremą supilame ant sausainių trupinių pagrindo ir vėl grąžiname į šaldytuvą, kol sustings pirmasis sluoksnis – tai gali užtrukti 2–3 valandas.
7. „Dr. Oetker“ braškių ir vanilės želę paruošiame ištirpindami želę 400 ml vandens, toliau viskas pagal instrukciją ant pakuotės ir paliekame kambario temperatūroje, kad pravėstų.
8. Braškes (galima ir su koteliais) statmenai supjaustome riekelėmis ir sudėliojame ant susitingusio rikotos bei bananų sluoksnio. Užpilame pravėsusią braškių ir vanilės želę ir statome į šaldytuvą visiškai sustingti kelioms valandoms, o geriausia – per naktį.

„Dr. Oetker“ siūlo daugybę želės skonių, jie parduodami didžiosiose parduotuvėse, galite rinktis šiam tortui bet kurį patinkantį.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (43 balsai, vidurkis: 4,14 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Martyna parašė:

    Sveiki, kokią apvalią formą naudojate? Tokią metalinę? Jei taip, tai ką darot, kad nepriliptų kraštai, kuo padengiat?‍♀️

  2. Dalia parašė:

    Ačiū Beata, tikrai darysiu, toks paprastas ir manau gardus bus. Pas mus nėra RIKOTOS, kuo būtų galima pakeisti? Ačiū 🙂

  3. Živilė parašė:

    Citata: „Sukrečiame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą“.

  4. Živilė parašė:

    Ar tiktų pagrindui avižiniai sausainiai?

  5. Erika parašė:

    Acetato juosta dedama į metalinę kepimo formą

  6. Daiva parašė:

    Sveiki, o braškių ir vanilės želė, kartu sumaišyti,gal ne taip supratau? 🙂

  7. Dalia parašė:

    Labai skanus!As sita torta dariau su paprasta lietuvika varskyte ir gavosi super gaivus ir lengvas.

  8. Gabrielė parašė:

    Aš manau būtų galima maistinę plėvelę įtiesti į metalinę torto formą

  9. Jurgita parašė:

    Beata,o kur Jūs perkate šia žele?Nes prekybos centre iki neradau

  10. Rūta parašė:

    Beata, o ar galima vietoj rikotos ir maskarponės naudoti graikišką jogurtą?

  11. Neringa parašė:

    O kokie prekybos centrai prekiauja šiomis naujomis žele. Maximoje neradau.

  12. Urtė parašė:

    Beata, o galima vietoj bananų skonio žele dėti braškių skonio žele?

  13. Urtė parašė:

    Beata, o jeigu nedėti bananų skonio žele kiek reikėtų maždaug paprastos maistinės žele?

    • Beata Nicholson parašė:

      Reikėtų vadovautis ant jūsų turimos želatinos pakelio nurodytomis instrukcijomis. Paprastai būna parašyta, koks turėtų būti santykis želė ir skysčio, kuriame tirpinsite, bet vertėtų atsižvelgti, kad bandysime sustingdyti pieno produktus, kurie yra riebesni.
      Manau, paprastos želatinos turėtų užtekti kokių 2 kupinų arbatinių šaukštelių. Tik būtinai ją išbrinkinkite.

  14. Sofija parašė:

    Mano tortas nesustingo, nors visa nakti laikiau saldytuve. Gal galite pakomentuoti placiau, ar zeles reikia daugiau deti, ar svarbu gerai ir tolygiai zele imaisyti i krema. Ir kiek gramu zeles yra Dr Oetker pakelyje?

  15. Kristina parašė:

    Idejau Kepimo popueriu kaip buvo rekomenduot a viskas ejosi gerai kol nesupyliau skaidraus sluoksnio viskas is ego per krastus ir tik nedaug liko ant virsaus:(manau maistine plevele butu buvusi geriau..

  16. Kamilė parašė:

    Sveiki,
    rodos, kiek gaminu šį tortą, tiek visuomet palaukiu kol sustings pirmasis sluoksnis, bet kuomet pilu želę ant uogyčių, didžioji jos dalis prabėga į apačią, o ant viršaus beveik nelieka. 🙁
    Ar nepakankamai būna pirmasis sluoksnis sustingęs, ar tiesiog dėl tarpų kažkokių ta mano želė nesilaiko viršuje? 😀

    • Beata Nicholson parašė:

      Kamile, pabandykite dar ilgiau pastingdinti pirmąjį sluoksnį – jis turi būti tvirtas, o želė turi gražiai užsipilti ant jo. Kai sudedate pirmajį sluoksnį galite kiek krestelėti formą, kad neliktų oro tarpų. O viršutinę želė ant uogų pilkite palengva.

  17. Akvilė parašė:

    Nerealus tortas. Super gaivus. Neradau bananų skonio želės, tai dėjau grietinėlės skonio, bet gavosi super. Tikrai kartosim!

  18. Beatričė parašė:

    Gaminau pirmąkart, gavosi puikiai! Tik naudojau ne skaidrią, o įprastą braškių žėlę – vaizdas tikrai nudžiugino 🙂 Nėra saldus, labiau lengvas ir gaivus pavasariškas gardėsis. Rekomenduoju išbandyti, kas nedrįstate:)

  19. Jolita parašė:

    Viskas gavosi puikiai, tik sausainiai nesusiriško, 60 g. sviesto neužteko. Gal reikéjo daugiau sviesto?

  20. Gediminas parašė:

    Sveiki, o kada pilasi 100ml vandens arba pieno? 🙂 Nerandu arba każko nesuprantu.

  21. Karolina parašė:

    Tai vistiek vandeniu pilt? Tai kur tas pienas?

  22. Laima parašė:

    Beata, o kokius jus naudojote sausainius, kokius rekomenduotumet geriausiai tinkancius?

  23. Diana parašė:

    O saldumo netruksta viduriniam sluoksny? jei nededi bananu – rikota ir maskarpone isvis nesaldzios. o jeigu dedi bananu – jie neparuduoja? 😀

  24. Lina parašė:

    O į maskarponės ir rikotos masę galima dėti trintų braškių? (Dėčiau maždaug 1 kg)

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Lina, tuomet reikėtų dėti daug daugiau želatinos, kad masė sustingtų. Galite ant maskarponės ir rikotos stingdyti trintų braškių želė.

  25. Sandra parašė:

    Laba, kiek gaminu niekaip nesulimpa sausainių pagrindas su sūrio sluoksniu, pjauni ir apačia vis krenta, sausainiai patys tai sulipę normaliai, bet nėra tokio vientisumo atrodo visi sluoksniai atskiri, ar įmanoma čia kažkaip kitaip padarysi kad viskas susirištų? Ačiū

  26. Sandra parašė:

    Na kiek spėja atšalti kol sumaišau antrą sluoksnį , na kokį max pusvalandį šaldytuve

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.