Spausdinti

Reklamuoju iškart – ypač paprastas receptas, o rezultatas garantuotas. Pavasarį, kai norisi gaivesnių desertų, ateina laikas želės tortams, tik kartais gąsdina paruošimo subtilybės ir baimė – o jei nesustings?! Šio torto receptą ypač supaprastinau, be to, naudosime puikią ir niekada nenuviliančią „Dr. Oetker“ želę. Tad atlaisvinkite vietos šaldytuve ir drąsiai imkitės gaminti šį nesudėtingą tortą.

Kviečiu improvizuoti ir nebijoti rikotą keisti jogurtu, kreminiu sūriu ar pertrinta varške, viskas puikiai tiks. Įdomiau tai, kad šiam sluoksniui stingti naudosime ne želatiną, o naująją „Dr. Oetker“ bananų skonio želę – ji nepakeis torto spalvos, bet lengvai sustingdys rikotos ir maskarponės masę, suteiks jai saldumo ir malonaus skonio, kurį siūlau paryškinti trintais bananais.

Viską užbaigsime „Dr. Oetker“ braškių ir vanilės skonio žėlės sluoksniu. Jis skaidrus, todėl dailiai atrodys torto papuošimai – tiks ne tik braškės, bet ir kitos turimos uogos.

 

Nekeptas varškės tortas su želė ir braškėmis

0
komentarai
59
Porcijos
10 asm.

Reikės:

250 g sausainių (gali būti su įdaru)
60 g lydyto sviesto
2 didelių prinokusių bananų
250 g rikotos
250 g maskarponės
1 pakelio bananų skonio „Dr. Oetker“ želės
1 pakelio braškių ir vanilės skonio „Dr. Oetker“ želės
100 ml pieno arba vandens
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Mėgstamus sausainius susmulkiname kombainu, trupinius suberiame į indą, užpilame lydytu sviestu ir išmaišome. Sukrečiame į sviestiniu popieriumi išklotą 18–20 cm skersmens kepimo formą. Spausdami šaukštu formuojame torto pagrindą ir statome į šaldytuvą, kol paruošime antrąjį sluoksnį.

2

„Dr. Oetker“ bananų skonio želę ruošime šiek tiek kitaip, nei nurodyta ant pakuotės. Želę užpilame 100 ml šalto vandens ir paliekame apie 10 minučių išbrinkti.

3

Bananus šakute sutriname iki tyrelės. Jei visgi nuspręstumėt nedėti bananų, tuomet padidinkite rikotos kiekį 100 gramų ir maskarponės kiekį 100 gramų – viskas puikiai gausis ir be bananų.

Reklama
41011
4

Rikotą plakikliu sumaišome su maskarpone, kad pasidarytų tiesiog glotnus ir vientisas kremas, supilame bananų tyrelę ir dar kartą išmaišome.

5

Pabrinkintą bananų želę pakaitiname garų vonelėje, kol ištirps želės gabaliukai. Plona srovele supilame į kremą ir išmaišome.

6

Kremą supilame ant sausainių trupinių pagrindo ir vėl grąžiname į šaldytuvą, kol sustings pirmasis sluoksnis – tai gali užtrukti 2–3 valandas.

7

„Dr. Oetker“ braškių ir vanilės želę paruošiame ištirpindami želę 400 ml vandens, toliau viskas pagal instrukciją ant pakuotės ir paliekame kambario temperatūroje, kad pravėstų.

8

Braškes (galima ir su koteliais) statmenai supjaustome riekelėmis ir sudėliojame ant susitingusio rikotos bei bananų sluoksnio. Užpilame pravėsusią braškių ir vanilės želę ir statome į šaldytuvą visiškai sustingti kelioms valandoms, o geriausia – per naktį.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki, kokią apvalią formą naudojate? Tokią metalinę? Jei taip, tai ką darot, kad nepriliptų kraštai, kuo padengiat?‍♀️

  2. Ačiū Beata, tikrai darysiu, toks paprastas ir manau gardus bus. Pas mus nėra RIKOTOS, kuo būtų galima pakeisti? Ačiū 🙂

  3. Mano tortas nesustingo, nors visa nakti laikiau saldytuve. Gal galite pakomentuoti placiau, ar zeles reikia daugiau deti, ar svarbu gerai ir tolygiai zele imaisyti i krema. Ir kiek gramu zeles yra Dr Oetker pakelyje?

  4. Idejau Kepimo popueriu kaip buvo rekomenduot a viskas ejosi gerai kol nesupyliau skaidraus sluoksnio viskas is ego per krastus ir tik nedaug liko ant virsaus:(manau maistine plevele butu buvusi geriau..

  5. Sveiki,
    rodos, kiek gaminu šį tortą, tiek visuomet palaukiu kol sustings pirmasis sluoksnis, bet kuomet pilu želę ant uogyčių, didžioji jos dalis prabėga į apačią, o ant viršaus beveik nelieka. 🙁
    Ar nepakankamai būna pirmasis sluoksnis sustingęs, ar tiesiog dėl tarpų kažkokių ta mano želė nesilaiko viršuje? 😀

  6. Nerealus tortas. Super gaivus. Neradau bananų skonio želės, tai dėjau grietinėlės skonio, bet gavosi super. Tikrai kartosim!

  7. Gaminau pirmąkart, gavosi puikiai! Tik naudojau ne skaidrią, o įprastą braškių žėlę – vaizdas tikrai nudžiugino 🙂 Nėra saldus, labiau lengvas ir gaivus pavasariškas gardėsis. Rekomenduoju išbandyti, kas nedrįstate:)

  8. O saldumo netruksta viduriniam sluoksny? jei nededi bananu – rikota ir maskarpone isvis nesaldzios. o jeigu dedi bananu – jie neparuduoja? 😀

  9. Laba, kiek gaminu niekaip nesulimpa sausainių pagrindas su sūrio sluoksniu, pjauni ir apačia vis krenta, sausainiai patys tai sulipę normaliai, bet nėra tokio vientisumo atrodo visi sluoksniai atskiri, ar įmanoma čia kažkaip kitaip padarysi kad viskas susirištų? Ačiū

  10. Sveiki, Beata, ačiū už receptą O galima ne tik vietoj rikotos, bet vietoje abiejų (rikotos ir maskarponės) naudoti vien tik varškę? Reikėtų tuomet šiek tiek grietinėlės įpilti?

  11. Viskas būtų gerai, bet užpylus skaidrios želė sluoksnį, visos uogos pradėjo plaukioti o skysta želė tekėti per formą, nes pas mane metalinė, kur šonai nusiima…

  12. Miela Beata, ar galima būtų gamintį šį tortą su agar vietoj želatinos? Koks kiekis agar sustingdintų šią masę? Būtų smalsu ir kiti receptai naudojant agar ar kažką kito vietoj želatinos. Ačiū jums.

  13. Tortas man pavyko puikiai! Viską dariau pagal receptą, išskyrus uogas. Niekas neprabėgo, viskas sustingo, taip kaip turėjo. Naudojau metalinę torto formą, su nuimamu šonu, niekas neprilipo ir neišbėgo 🙂 sėkmės

  14. Ačiū Beata, receptas puikus, gavosi viskas kaip aprašyta. Bet, į vidurinį sluoksnį (rikotos ir maskarpones) tikrai dėčiau dar cukraus, nes nuo bananų saldumo nepakako, galbut ir dėl to, kad bananai nebuvo super prinokę.

  15. Sveiki,
    šią vasara labai susidomėjau citrininiais kepiniais, gal galima pritaikyti šio torto versija su citrinomis? 🙂

Rašyti komentarą